Vijf vragen over oude katten en kattenvoer

0
871

Oude katten hebben een andere eetbehoefte dan jonge katten. Sommige katten krijgen bijvoorbeeld medische probleempjes of hebben behoefte aan ander voer. Wees niet bang om bij een oudere kat met voer te experimenteren. Zodra je geschikte kattenbrokken of natvoer hebt gevonden voor je senior huisdier, dan kun je hier vaak een lange tijd mee vooruit, zonder dat je weer moet gaan switchen. Er bestaan veel misvattingen op dit gebied. Wij krijgen regelmatig vragen over de voeding voor oudere katten. In dit artikel hebben we de veelgestelde vragen en ons antwoord gebundeld. Twijfel je over wat voor voeding je een oude kat moet geven die misschien ook medische problemen heeft? Raadpleeg dan altijd een dierenarts!

Wat voor voer moet ik een oude kat geven?

Oudere katten hebben meer taurine nodig, een hart-gezond ingrediënt dat voorkomt in eiwitten van kattenvoer zoals vis, gevogelte en rundvlees. Geef oudere katten een droogvoer met 10% vet tot 28% eiwit, of natvoer met 4% vet en 8% eiwit. Alle dieren vertragen naarmate ze ouder worden , waardoor ze minder calorieën en minder vet nodig hebben in hun maaltijden.

Wat is oud voor een kat? Wanneer is mijn kat een senior?

In de afgelopen jaren hebben wetenschappers en kattenfans de levensstadia van katten opnieuw ingedeeld. Volgens de meest recente informatie worden katten als ouderen beschouwd zodra ze de leeftijd van 11 jaar hebben bereikt. Je kan jouw kat senior noemen als hij of zij de leeftijd tussen 11-14 jaar heeft bereikt. Wij hebben nog een extra categorie, dat is de super-senior. Deze geven wij aan katten die 15 jaar en ouder zijn.

Moeten katten met diabetes veel eiwitten eten?

Veel dierenartsen adviseren dat katten met diabetes eet een hoog – eiwit , koolhydraatarme dieet , wat katten kan helpen een betere controle over de ziekte te krijgen.

Een oudere kat wat dikker maken

Sommige katten hebben misschien gewoon een calorierijker voer nodig en kunnen baat hebben bij een aanvullend, calorierijk, ingeblikt therapeutisch voer. Oudere katten die moeite hebben om op gewicht te blijven, kunnen baat hebben bij een licht verteerbaar voedsel dat rijk is aan antioxidanten, omega-3 en -6 vetzuren en prebiotica

Waarom heeft mijn oudere kat altijd honger?

Veroudering. De natuurlijke veranderingen die optreden bij het ouder worden, kunnen een kat ook de hele tijd hongerig maken. Naarmate dieren ouder worden , neemt hun vermogen om vet en eiwit te verteren af ​​terwijl hun energiebehoeften toenemen.

Vorig artikelEiwitten en BCAA van BASE247® voor krachtsporters
Volgend artikelJade, steen van de hemel
Chronique wordt onderhouden door twee enthousiaste schrijvers. Edwin schrijft graag over de nieuwste gadgets, sport en games. Judy richt zich op de medische artikelen, maar staat ook open voor de spirituele kant. Samen runnen zij Chronique.nl en proberen ze jou dagelijks te verrassen met nieuwe interessante artikelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here