Brace: R&B zanger en deelnemer aan The Voice of Holland 2015

0
660

Op 2 oktober 2015 werd de tweede aflevering van The Voice of Holland uitgezonden op RTL4. Bij deze tweede aflevering van TVOH deed de zanger Brace zijn auditie tijdens the blind auditions. Alle vier de coaches waren onder de indruk van de “bekende” stem van Brace. De coaches Anouk, Ali B, Sanne Hans (Miss Montreal) en Marco Borsato probeerden allen om Brace in hun team te krijgen. Van Ali B en Marco Borsato kreeg hij zelfs een staande ovatie. Hoe de andere coaches ook hun best deden. Brace besloot al vrij snel om voor het team van Ali B te kiezen. Dit deed met de woorden “Ali, je hebt mij altijd gesteund en nu wil ik jou mijn steun geven”. Maar hij was wel blij verrast dat ook de andere coaches hem zo graag in hun team wilden hebben.

The Voice of Holland

The Voice of Holland (TVOH) is een talentenjacht die sinds maart 2010 op televisie te zien is. TVOH wordt uitgezonden door RTL4. Roel van Velzen (artiest) en John de Mol (mediamagnaat) hebben deze succesvolle talentenjacht bedacht. The Voice of Holland is niet alleen in Nederland een groot succes maar is inmiddels wereldwijd te zien. De muzikale talentenjacht bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint bij de auditie voor de productie. Bij deze auditie worden kandidaten geselecteerd die door mogen naar de blind auditions. Daarna komen de onderdelen als de Battles, de Clashes en als laatste is de liveshow aan de beurt.

Wie is Brace?

Brace werd geboren op 23 augustus 1968 in Indonesië, als kind van Surinaamse ouders. Zijn volledige naam is Eddy Brace Rashid MacDonald. Het gezin verhuisde naar Nederland waardoor Brace opgroeit in Amsterdam. Op jonge leeftijd was Brace al erg muzikaal. Hij won zelfs de finale van het Kwakoe Zomerfestival in Amsterdam. In Utrecht deed Brace mee aan de landelijke talentenwedstrijd Kunstbende voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Brace kwam tijdens deze wedstrijd tot de finale.

Muzikale carrière

Brace werd landelijk bekend toen hij meewerkte aan de single Moppie samen met Lange Frans en Baas B. In dezelfde tijd zong hij samen met Ali B de hit “Ik ben je zat”. Beide nummers stonden in 2004 tegelijkertijd in de hitparade. In 2005 zong Brace het refrein van het nummer “Leipe Mocro Flavour” samen met Yes-R en Ali B. De eerste solosingle van Brace had de naam “Vraag jezelf eens af”. Ook trad hij op in het radioprogramma 3voor12 (een multimediaal platform van de VPRO voor popmuziek). In januari 2005 trad hij op bij het popfestival Noorderslag. In augustus 2015 verscheen de single “Hartedief” van Brace samen met Ali B

Onderbreking van de muzikale carrière

Brace werd in april 2010 gearresteerd wegens ontvoering, poging tot afpersing en overtreding van de wapenwet. Voor deze daden kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd. Brace kwam eerder vrij wegens goed gedrag in januari 2011. Een van zijn eerste projecten na die tijd was zijn deelname aan het programma Ali B op volle toeren. Tot grote verrassing van zijn vriend Ali B besloot hij mee te doen aan TVOH 2015.

Auditie Brace bij The Voice of Holland

R&B zanger Brace deed vrijdagavond zijn auditie bij The Voice of Holland 2015. De auditie was de topper van de avond. Hij zong een nummer van Robbert Long genaamd “Even flink zijn”. Het nummer had een emotionele lading voor Brace dankzij zijn veelbewogen leven van de afgelopen jaren. Alle vier de coaches draaiden hun stoelen om voor Brace. De coaches deden hun verhaal maar ondanks hun smeekbedes besloot Brace toch om verder te gaan met het team van Ali B. Brace en Ali B zijn al jaren (muzikale)vrienden. Brace hoopt door zijn deelname aan The voice of Holland zijn comeback te maken.

Coach Ali B

Ali B (Ali Bouali) is bekend als rapper, televisiepresentator, cabaretier en als coach van The Voice of Holland. Ali B begon in 2013 als coach van TVOH in het vierde seizoen van The Voice. Samen met Ilse Delange, Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato. Ali B was erg enthousiast toen hij gevraagd werd als jurylid bij TVOH. Voor dat hij toestemde wou hij wel eerst de reden horen waarom hij gevraagd was. Op het moment dat hij hoorde dat zowel Trijntje als Marco hem graag als mede-jurylid naast hen wilde hebben, stemde hij gelijk toe. Ali B is onder andere bekend van nummers zoals: Wat zullen we drinken, Ik ben je zat en Dat gaat fout. Maar Ali B brengt ook vaak gevoelige nummers ten gehore zoals bijvoorbeeld in de uitzending van mei 2015 van het televisieprogramma “De wereld draait door”. In deze uitzending bracht Ali B een ode aan zijn twee zoontjes. In 2015 is hij nog steeds coach van The Voice of Holland.

Uitzending gemist?

Een uitzending van The Voice of Holland 2015 gemist? Kijk dan op RTL gemist om de uitzending terug te kijken.

Vorig artikelEen goedkope en trendy kerst
Volgend artikelO’G3NE, band en winnaar The Voice of Holland 2014
Chronique wordt onderhouden door twee enthousiaste schrijvers. Edwin schrijft graag over de nieuwste gadgets, sport en games. Judy richt zich op de medische artikelen, maar staat ook open voor de spirituele kant. Samen runnen zij Chronique.nl en proberen ze jou dagelijks te verrassen met nieuwe interessante artikelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here