Home Blog

Het huis veilig voor een tweeling maken

0

Wanneer baby’s de leeftijd krijgen dat zij gaan kruipen, breekt er voor ouders een drukke tijd aan. Bij tweelingen kom je vaak ogen en handen tekort. Er zijn ouders van tweelingen die dit zelfs de zwaarste tijd vinden. Je hebt namelijk twee kinderen in de gaten te houden. Regelmatig zoekt een tweeling elkaars gezelschap op. Er zijn echter ook momenten dat ze allebei apart van elkaar gaan ontdekken wat er zoal te doen is in huis. Ouders van tweelingen blijven over het algemeen langer gebruik maken van de box. Maar er breekt toch een tijd aan dat de tweeling over de vloer gaat kruipen. Belangrijk is dat je de woning dan kind veilig gemaakt hebt

Kruipen en onderzoeken

Wanneer de tijd aangebroken is dat kinderen gaan kruipen en op onderzoek uitgaan is het vaak gedaan met de rust in huis. Kinderen gaan op ontdekkingsreis door het huis. Kunnen bloemen uit vazen trekken, proeven hoe de aarde uit de bloempotten smaakt en allerlei andere dingen omver trekken en in de mond steken. Niet alle kinderen zijn zo ondernemend zij zijn wel nieuws gierig maar kijken eerst alles af. Het op onderzoek gaan hoort bij het groter worden. Het is in deze periode belangrijk dat het huis kind veilig is gemaakt.

Het huis kindvriendelijk maken

Als je erg gehecht bent aan je “mooie” spullen in huis hoef je deze niet allemaal achter slot en grendel te zetten. Je kunt de spullen tijdelijk hoger neerzetten op een plaats waar het kind niet bij kan. Onderin een kast kun je bijvoorbeeld het speelgoed van een kind inzetten. Je kunt er ook spullen in zetten wat tegen kinderhandjes bestand is. Jonge kinderen hebben er nog geen besef van dat er iets kapot kan gaan. Zij hebben dan ook geen idee dat als je vaak aan de knoppen van de radio blijft draaien dit stuk kan gaan. Een kind beleeft plezier aan het draaien van de knop. Wanneer je steeds boos wordt op je kind heeft dat geen nut. Je kunt het steeds weer verbieden maar uiteindelijk wordt je daar zelf gefrustreerd van. Terwijl je kind het nog steeds leuk vind om het te doen. Je kunt je kind ergens mee afleiden of een ander speelgoed aanbieden.

Tweelingveilig

Natuurlijk zijn er ook rustige tweelingen die wat meer afwachtend zijn. Maar regelmatig kom je ogen en handen tekort wanneer je tweeling eenmaal gaat kruipen. Een tweeling gaat meestal samen op ontdekking uit. Soms gaan ze ieder een kant op. Er zijn ouders die hun hele huis tweelingveilig maken. Dit heeft zijn voor en nadelen. Wanneer alle “kostbare “spullen weggehaald worden voor de kinderen duurt het lang voordat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wanneer je de spullen laat staan zal je eind van de dag moe zijn van het waarschuwen. Het voordeel is dat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wat er in huis aangepast moet worden is afhankelijk van het karakter van de kinderen. Wanneer de tweeling wat ouder is kunnen zij tijdens de periode dat zij gaan staan en lopen per ongeluk wel eens het andere kind omver duwen. Over het algemeen blijven tweeling kinderen wat langer in de box wat best begrijpelijk is. Maar er komt een dag dat zij samen op ontdekking door de woning gaan.

Hekjes

Met een hekje kun je de deur naar je keuken tijdens het koken tijdelijk afzetten. In een keuken is namelijk van alles te beleven voor een klein kind. Hekjes kunnen ook gebruikt worden om de trap boven en beneden af te zetten. Handig zolang kinderen nog niet zelfstandig kunnen traplopen. Er zijn verschillende soorten hekjes te koop. Sommige kun je bevestigen door middel van schroeven. Er bestaan ook hekjes die je tussen twee deurposten kunt klemmen. De hekjes zijn in verschillende materialen verkrijgbaar zoals in hout, metaal en staal.

Stopcontactbeveiliging

In alle ruimtes van uw huis is het goed om stopcontactbeveiliging te bevestigen. Kinderen kunnen tijdens het spelen allerlei dingen in het stopcontact stoppen. Wanneer er veiligheid plaatjes in het stopcontact zitten is dat voor de meeste jonge kinderen niet mogelijk om ze open te draaien.

Hoekbeschermers

Op sommige meubels kunnen scherpe hoeken zitten waar uw kind zich aan kan gaan bezeren. Door hoekbeschermers te plaatsen op meubelen en alle voorwerpen waar scherpe hoeken aan zitten. Kunt u het uzelf en uw kind veel makkelijker maken. Uw kind kan dan spelen zonder dat je als ouders je druk om hoeft te maken.

Raambeveiliging

Met raam beveiliging kunt u een raam eventueel op een kiertje zetten. U kunt het raam vast zetten zodat uw kind er niet door heen kan klauteren. Vooral op warme dagen kan dit prettig zijn.

Veiligheidshaakje

Om de (keuken)kastjes en lades veilig te maken voor jonge kinderen zijn er veiligheidshaakjes te koop. Dit haakje kan aan de binnenkant van een kastje of lade bevestigd worden. Om het kastje of lade te openen duw je met je vinger het haakje weg en kan de lade of het kastje geopend worden.

Bergkristal, een zuiverende steen

0

Al sinds de oudheid staat het bergkristal bekend om zijn krachtige en geneeskrachtige werking. De kleur van bergkristal is helder tot wit doorzichtig. De steen wordt ingezet bij kleine bloedingen, huidkwalen, zweetvoeten, brandblaren, overdadige transpiratie en nog vele andere kwalen. Het bergkristal wordt gepolijst of geslepen verwerkt in sieraden zoals oorbellen, kettingen en armbanden. In de geslepen vorm wordt het bergkristal ook voor pendels gebruikt. In de onbewerkte vorm kan het bergkristal in een vertrek worden neergezet om daar de energie zuiver te houden en positieve energie in die ruimte toe te voegen. Vele andere edelstenen kunnen opgeladen worden door ze op een groepje (cluster) bergkristal te plaatsen

Geschiedenis

De naam bergkristal is afgeleid van het Griekse woord `krystallos` wat helder ijs betekent. In de oudheid en zelfs nog ver in de middeleeuwen werd er gedacht dat bergkristal namelijk versteend ijs was. In de Romeinse tijd was een bergkristal een krachtig amulet voor reizigers. Het bergkristal zou hen beschermen tegen ziekten en bevriezing. Ook het sabbelen op een bergkristal hielp goed tegen de dorst. Omdat het bergkristal overal ter wereld gevonden kan worden zijn er veel verhalen en legendes rond het bergkristal. Romeinse keizers dronken hun wijn uit bokalen gemaakt van bergkristal. Zij geloofden dat bergkristal hen zou behoeden voor vergiftiging en het is bekend dat bergkristal verkleurde bij de toen bekende giffen. De Romeinen geloofden ook dat er goden in het bergkristal woonden die hun wijsheid, moed en trouw in de liefde bracht. In Tibet wordt bergkristal al eeuwen verwerkt in geneeskrachtige instrumenten. De indianen legden de steen bij een pasgeboren baby om hun kind te beschermen tegen al het boze in de wereld.

Geneeskrachtige werking van het bergkristal

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in.
Bergkristal is een steen met een enorme geneeskrachtige werking die het zelf genezend vermogen van ons lichaam versterkt. De volgende helende werkingen van de steen bergkristal zijn het bekendst:

Bloedingen

Wanneer de steen opgelegd wordt helpt het om kleine bloedingen te stelpen.

Brandblaren

Door de koelte van het bergkristal verminderen de brandblaren wanneer u de steen rechtstreeks op de blaar legt.

Ogen

Bergkristal versterkt het zien bij groene en grijze staar. Leg de steen minstens driemaal per dag op uw ogen.

Rust

Draag het bergkristal op uw huid. Dit zorgt voor rust op hectische momenten.

Misselijkheid, reisziekte, zeeziekte en evenwichtsstoornissen

Draag het bergkristal op uw huid aan een kettinkje of bevestig de steen met een hechtpleister op uw huid.

Bergkristal bestaat uit zuiver siliciumdioxide

De cellen van al onze weefsels bevatten de stof siliciumdioxide. Deze stof komt vooral in huid, haar, botten, tanden en nagels voor.

Aura

Bergkristal heeft een zuiverende en reinigende werking op de aura. Een aura is een energieveld waarmee ieder mens en ieder levend wezen mee omgeven is. Het bergkristal dient wel op de huid gedragen te worden of dienen voor langere tijd in de hand vastgehouden te worden. Draag het bergkristal niet langer dan twee weken achter elkaar. Omdat de steen werkt op de aura helpt het ook bij de volgende klachten:

 • huidkwalen
 • puistjes
 • kleine wondjes
 • eczeem
 • afbrokkelende nagels
 • bros haar
 • dof haar
 • overdadige transpiratie
 • zweetvoeten

Bergkristalgroepen

Deze vorm van bergkristal is geschikt om vertrekken te zuiveren en de harmonie in deze ruimten te herstellen. Ook werken deze kristallen om de energie zuiver te houden in vertrekken waarin veel zieke mensen door positieve energie toe te voegen.

Kleur, handelsvormen en vindplaatsen

Het bergkristal is helder tot wit en doorzichtig van kleur en heeft een glasachtige glans. Een kleine geslepen kristal kan worden gebruikt als pendel. Kleine stukjes bergkristal worden gebruikt om in de hand vast te houden, om te polijsten of om als sieraad te slijpen. Kleine en grotere groepen bergkristal worden vooral gebruikt om neer te zetten. Het bergkristal wordt in veel landen gevonden, maar de bekendste plaatsen zijn India en Sri Lanka. Bergkristallen worden ook gevonden in Kenia, Madagaskar, Brazilië, Bahia en Frans-Guyana. In de VS komt bergkristal voor in pegamieten, een stollingsgesteente dat bestaat uit zeer grote kristallen van meer dan 2,5 cm groot. In Zwitserland is een bergkristal gevonden van 135kg. In Oostenrijk werd in 1965 in een holte een kristal gevonden van bijna 1000kg. Bergkristallen komen daarnaast ook in mindere mate voor in Duitsland, Tsjechië, Polen en Frankrijk.

Toepassing en verzorging van bergkristal

Wanneer u een bergkristal wilt ontladen kunt u de steen enkele minuten onder een lauwwarme kraan houden. Een ketting van bergkristal kunt u s ‘nachts in een schaaltje met droge getrommelde hematieten leggen om deze te ontladen.
Zowel de steen als de ketting kunt u het best opladen in de volle zon.

Geneeskrachtige edelstenen voor honden

0

Bekend is dat edelstenen mensen kunnen helpen dankzij hun geneeskrachtige werking. Minder bekend is dat edelstenen ook ingezet kunnen worden tegen hondenkwaaltjes. De stenen kunnen bijvoorbeeld aan de halsband van de hond bevestigd worden. Omdat honden gevoeliger zijn dan mensen voor de werking van deze stenen mag u de hond er maar een tegelijk laten dragen. Edelstenen kunnen onder andere ingezet worden bij: gespannenheid, huidproblemen, overactiviteit, lusteloosheid, lage bloeddruk, minder uithoudingsvermogen en bij angst. In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw hond te hangen kunt u uw viervoeter ook edelsteenwater laten drinken.

De hond

De meeste honden worden als gezelschapsdier gehouden. De laatste 200 jaar zijn mensen gericht met honden gaan fokken. Daardoor zijn er veel hondenrassen bij gekomen. Sommige honden hebben hangoren waardoor zij minder goed geluiden horen dan honden met rechtopstaande oren. Het reukvermogen wil ook wel eens verschillen hoe langer de snuit is, des te beter kunnen deze honden ruiken. Een goed voorbeeld is de bloedhond die goed is in het volgen van sporen. Er kan een groot verschil zijn tussen de rassen wat de gezondheid betreft. Zo kan het ene hondenras vatbaarder zijn voor bepaalde kwaaltjes dan het andere.

Edelstenen voor de hond

Als u edelstenen wilt gebruiken voor de hond mag u maar een steen tegelijk laten dragen. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor de werking van edelstenen. Het is dan ook goed om de hond in de gaten te houden wanneer u de steen heeft omgedaan. Het kan zijn dat de werking van de edelsteen te sterk is voor uw hond.

Gespannen honden

Stress bij honden kan ontstaan als een situatie niet voorspelbaar voor hen is. Een hond kan zich niet veilig gaan voelen in zo een situatie. Ook als de baas verdrietig of boos is kan een hond gestrest worden. Door een amethist aan de halsriem van uw hond te bevestigen kan een gespannen hond rustiger worden.

Huidproblemen

Sommige honden kunnen last hebben van huidproblemen. De hond gaat dan likken, krabben en bijten in zijn vacht omdat de aangedane plek jeukt. Uw hond kan ook last hebben van een schilferige huid en erg verharen. Door een aventurijn aan de halsband te bevestigen kan de edelsteen de klachten doen verzachten.

Overactiviteit

Overactieve honden lijken bijna niet te slapen. Ze zijn constant alert en reageren op alle geluiden en bewegingen. Soms gaan ze aandacht trekken door iets te vernielen. Er zijn ook honden die gaan piepen of blaffen. Overactieve honden zijn vaak intelligente honden die meer uitdaging en beweging nodig hebben. Een toermalijn bevestigd aan de halsband van uw hond kan uw hond wat rust geven.

Uithoudingsvermogen

Een oudere hond heeft vaak minder uithoudingsvermogen. Dit hoort bij de ouderdomsproblemen. Ook door overgewicht kunnen honden minder uithoudingsvermogen hebben. Een citrien aan de halsband bevestigd geeft uw hond meer uithoudingsvermogen.

Lusteloze honden

Oudere honden maar ook honden die ziek zijn geweest en herstellende zijn kunnen zich wat lustelozer gaan gedragen. Een bergkristal bevestigd aan de halsband kan er voor zorgen dat de hond weer wat vitaler wordt.

Te lage bloeddruk

Te lage bloeddruk kan vooral bij honden met hartproblemen sloomheid, en flauwtes geven. Een carneool gedragen aan de halsband kan de bloeddruk van de hond wat stabiliseren.

Angstige honden

Honden die niet goed behandeld zijn kunnen onzeker en angstig zijn. Sommige honden zijn bang voor onweer, vuurwerk of andere harde geluiden. Door een zwarte toermalijn aan de halsband van de hond bevestigen kan dat er voor zorgen dat de hond zich minder angstig voelt.

Edelsteen drinkwater voor de hond

In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw viervoeter kunt u uw hond edelsteenwater geven. Wanneer u een edelsteen in de ruwe vorm in een kan met water doet geeft de steen energie af. Laat de steen minimaal 24 uur in het water liggen. Iedere steen heeft zijn eigen energie dus kies voor de steen die u hond op dat moment nodig heeft. U kunt het water (zonder steen) in de drinkbak van uw hond gieten.

De geneeskrachtige werking van edelstenen is al vele eeuwen bekend. Ook het gebruik van edelstenen bij honden. Raadpleeg echter bij matige of ernstige klachten altijd een dierenarts.

Hoe werken gratis draaien in een casino?

0
Free spins

“Voor niets gaat de zon op”, oftewel alles kost geld of moeite. Dat is wellicht ook de reden waarom mensen ons soms vragen waarom casino’s gratis draaien weggeven. Op het eerste gezicht is het misschien raar, waarom zou een casino free spins bij fruitautomaten weggeven, zonder er iets voor terug te willen? Dat is eigenlijk hetzelfde als jezelf afvragen waarom het Holland Casino vaste klanten trakteert op gratis eten, drinken en entree. In een casino, zowel online als offline, worden vaste klanten beloont met extra’s. Ook nieuwe klanten worden verwend met bijvoorbeeld gratis draaien, ook wel free spins genoemd. Misschien dat je nog niet eerder van dit begrip hebt gehoord. Lees dan eens deze blog goed door en je leert alles over de gratis draaien in een (online) casino!

Wat zijn free spins?

Free spins is een Engels begrip dat je vooral in casino’s tegenkomt. Letterlijk vertaalt is dit Gratis Draaien. Op zichzelf zegt dit woord je misschien niet veel, maar je moet het vooral zien in een casino context. Wie op een gokkast speelt, doet een draai op de gokkast. Een draai op een gokkast doen komt van de ouderwetse fruitautomaten. Op dit soort automaten zaten de symbolen op drie verschillende rollen. Als de gokker een spel wilde spelen, draaiden de rollen rond en stopten op een willekeurige plek. Je kan in online casino’s gratis draaien krijgen. Dan betaal je zelf geen inleg. Sommige mensen noemen een bonusspel op een gokkast ook wel free spins.

Kort gezegd: Free spins zijn gratis draaien op een gokkast waar je niet voor hoeft te betalen

Free spins krijgen of winnen

Als je Free Spins van een casino krijgt, dan krijg je deze vaak voor het basisspel. Het casino heeft van tevoren ook bepaald hoe hoog de inleg is. Zo krijg je bijvoorbeeld 100 spins van €0,02 per draai op een gokkast zoals Starburst. Als je Free Spins wint in de vorm van een bonusspel, dan heb je wel betaalt om het bonusspel te winnen, maar zijn de draaien die je hebt gewonnen wel gratis.

Wist je dat: Je kan in veel bonusspellen (gratis draaien) ook gratis draaien winnen. Zo kun je bij bijvoorbeeld bij sommige gokkasten 10 free spins winnen. In de gratis draaien maak je ook weer kans op 10 nieuwe gratis draaien als je drie bepaalde free-spin-symbolen op je scherm krijgt. Zo kun je wel een tijdje bezig zijn met het spel!

Let goed op de voorwaarden

Als je gratis draaien krijgt van een casino, zitten hier soms ook voorwaarden aan verbonden. Zo moet je soms het gewonnen geld een aantal keer rondspelen voordat je het mag uitbetalen. Of mag je slechts een 100 euro uitbetalen (ook als je er meer mee wint). Het loont daarom altijd om even goed te kijken naar de voorwaarden van het bonusgeld. Daarna kun je genieten van de gratis draaien! Speel je zonder bonusgeld en win je een bonusspel met gratis draaien, dan zitten hier geen voorwaarden aan. Wie met bonusgeld of gratis geld speelt, zit vrijwel altijd aan voorwaarden vast!

De helende werking van de steen beril

0

Beril werd door de Grieken gebruikt om er de eerste brillen van te maken. Het verhaal gaat dat keizer Nero tijdens de gladiatoren gevechten oogglazen van beril gebruikten. Beril staat bekend om zijn helende werking. Zo helpt de steen bij verschillende kwalen. Bijvoorbeeld bij oogklachten, stress, obstipatie en vele andere klachten. Beril wordt ook gebruikt als sieraad. Wanneer u een ketting van beril of een hanger van beril helpt dit tegen de verschillende kwalen. Zo kunt u het mooie met het praktische combineren. Een ruwe steen kan ook in de hand gehouden worden om het gewenste resultaat te verkrijgen bijvoorbeeld bij reisziekte.

Geschiedenis

Door de Joden werd de beril een magische steen genoemd omdat de steen uit Mesopotamië kwam. De Grieken gebruikten de brekingsfunctie van beril om er de eerste brillen van te maken. In de tijd van keizer Nero werd op Elba witte beril gevonden. Dit witte beril leende zich goed om er (geslepen) oogglazen van te maken. Het verhaal gaat dat keizer Nero tijdens de gladiatoren gevechten beril gebruikte als oogglazen. Men denkt dat hij dit deed omdat hij erg bijziend was.

Geneeskrachtige werking

Oogklachten

Onder oogklachten vallen vele aandoeningen. U kunt last hebben van onder andere:

 • Een jeukend en tranend oog: bij een allergische reactie.
 • Een strontje: een kleine ontsteking van het ooglid.
 • Lasogen: daar kunt u last van krijgen wanneer u uw ogen niet goed heeft beschermd tegen te fel licht.
 • Droge ogen: komt door dat de productie van tranen verminderd is.
 • Bij deze klachten kunt u een beril s ’avonds op uw gesloten oog leden leggen.

Stoornissen in en rond de hals

Onder stoornissen in en rond de hals kunnen verschillende problemen mee bedoeld worden. Een voorbeeld is spanning in de nek. Wanneer u last van u nek heeft kunt u een ketting of hanger van beril op de blote huid dragen.

Stress: helpt te ontspannen

Wanneer u een ketting of hanger van beril op de blote huid draagt kan deze het gevoel van stress verminderen. Beril helpt u ook om u ontspannen te voelen.

Hooikoorts

Wanneer u last van hooikoorts heeft dan heeft u een allergie voor: het stuifmeel van gras, planten of bomen. Draag een ketting of hanger van beril op uw blote huid. Uw klachten kunnen op deze manier verminderen.

Angina

Angina is een keel-amandelinfectie die bij zowel kinderen als volwassenen voorkomt. Wanneer u angina heeft dan heeft u last van keelpijn, hoest, gezwollen klieren en koorts. Wanneer u een beril ter hoogte van het strottenhoofd op de voorzijde van de keel legt kan dat de pijn doen verminderen.

Reguleren van het maagdarmkanaal

Wanneer u problemen heeft met het maagdarmkanaal kunt u kunt u last krijgen van problemen als: diarree, obstipatie, buikpijn, opboeren en een opgeblazen gevoel. Wanneer u een ketting van beril of een hanger op de blote huid draagt zullen de klachten minder worden.

Reisziekte

Onder reisziekte wordt verstaan: zeeziekte, wagenziekte, luchtziekte, ruimteziekte. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals misselijkheid en braken.
Om de klachten te voorkomen kunt u tijdens uw reis een beril in de handen gehouden worden.

Obstipatie

Obstipatie kan ook verstopping worden genoemd. Obstipatie kan door verschillende oorzaken komen. Zoals stress, door het leiden van een onregelmatig leven of een ziekte. Wanneer u last heeft van obstipatie kunt u een ketting of hanger van beril op uw blote huid dragen om het probleem te doen verminderen.

Diarree

Diarree kan door een infectie van het maagdarmkanaal komen zoals deze zich voor doet bij voedselvergiftiging of buikgriep. Wanneer u last van diarree heeft kunt een aantal malen per dag een slokje beril water nemen (water waarin een nacht een beril heeft gelegen).

Troost bij heimwee

Heimwee is een gevoel van het verlangen naar zekerheid en geborgenheid. Het gevoel van thuis zijn. Sommige kinderen of volwassenen kunnen zelfs ziek van heimwee zijn. Wanneer u een ketting of hanger van beril draagt zal het gevoel van heimwee verminderen.

De geneeskracht van edelstenen en mineralen is al vele eeuwen bekend. Schakel bij klachten altijd medische hulp in.

Kleur, vindplaatsen en handelsvormen van beril

De kleur van beril is kleurloos, wit, geelwit, goudgeel, geelgroen, roze, blauw en rood. De vindplaatsen zijn Brazilië, Madagaskar, Pakistan, Mozambique en Noorwegen. Handelsvormen van beril zijn ruw om in de hand gehouden te worden. Geslepen als sieraden, in ringen en hangers gevat.

Verzorging

Bewaar de steen s ’nachts in een schaal met droge getrommelde hematieten. Om de steen te ontladen kunt u deze zachtjes wrijven onder stromend warm water. Leg de steen niet in het volle zonlicht. De steen kan dan gaan verkleuren.

Speksteen, een zacht (k)eitje

0

Speksteen wordt ook wel zeepsteen genoemd. De naam is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep. Speksteen is een zachte steensoort die gemakkelijk te bewerken is. De steen is onder andere bekend door zijn geneeskrachtige werking. Speksteen kan worden ingezet bij verschillende huidproblemen zoals: een rode huid, jeukende plekken, overmatige transpiratie, verouderingsverschijnselen en het voorkomen van huidproblemen. De speksteen versterkt ook uw kunstzinnigheid en bevordert de creativiteit. De speksteen kan door zijn zachtheid goed bewerkt worden tot verschillende grote en kleine voorwerpen zoals kralenkettingen, oorbellen, armbanden en hangers aan een koord. Verder wordt de steen bewerkt als kaarsenstandaards, waxinelichtjeshouders, wierookhouders, beeldjes en andere siervoorwerpen. Ook worden er houtkachels van speksteen gemaakt, omdat het een steensoort is die de warmte van het vuur heel lang vasthoudt.

Geschiedenis van speksteen

Al sinds 4000 v.C. is er al snijwerk van speksteen bekend. Waarschijnlijk omdat de zachte steen zich zo gemakkelijk laat bewerken. Ook de vredespijpen van de Indianen waren bijna altijd van speksteen gemaakt. Sinds de oudheid gaat het verhaal dat speksteenpoeder dat tot pasta wordt verwerkt verjongend werkt op de huid. Hildegard von Bingen beschreef dit verjongende effect op de huid uitvoerig. Zij was een opmerkelijke vrouw die leefde in de middeleeuwen van 1098-1179. Als non in de orde van Benedictus was zij de eerste Duitse vrouwelijke arts van betekenis. Zij genas mensen met metalen, edelstenen, kruiden, gebed en doormiddel van handoplegging. Nog altijd wordt er speksteenpoeder gebruikt als talk in de cosmetica.

Geneeskrachtige werking van speksteen.

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen bekend, schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Huidproblemen

Speksteen verzacht bij kleine rode vlekken of jeukende plekken. Leg de speksteen op de geïrriteerde plekken.

Vochtige handen
Bij zweetvoeten en sterke transpiratie van de oksels kunt u speksteen gebruiken. Wrijf waar nodig is de huid in met speksteenpoeder.

Verouderingsverschijnselen

Regelmatig gebruik van speksteenpoeder doet verschijnselen zoals rimpels verminderen. Wrijf regelmatig een papje van speksteenpoeder (speksteenpoeder dat is vermengt met water) op uw huid en laat deze enige tijd intrekken.

Huiduitslag

Wanneer u een kralenketting of een hanger van speksteen op uw huid draagt wordt u minder gevoelig voor huiduitslag.

Persoonlijkheid

Speksteen is een steen voor jonge mensen. De steen helpt om de persoonlijkheid te ontvouwen (tot ontwikkeling te komen). De steen kan met een koord om de hals gedragen worden of als kralenketting. De steen dient wel op de huid gedragen te worden.

Kunstzinnigheid en creativiteit
Beeldjes of voorwerpen van speksteen in de ruimte waar u verblijft versterken uw creativiteit en kunstzinnigheid.

Vindplaatsen

Speksteen wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden. De bekendste landen zijn Brazilië, Afrika, China, Thailand, Australië, Groenland, India, Finland en Zwitserland

De kleuren van speksteen
Speksteen is er in verschillende kleuren. In wit en roze, beige tot lichtbruin, geel, groen variërend van licht naar donker en zwart. Er komen ook combinaties van deze kleuren voor.

Handelsvormen

Speksteen is te koop in allerlei vormen en formaten er zijn ruwe stukken die grillig van vorm zijn maar er zijn ook stenen die wat gladder zijn. Speksteen wordt verkocht als beeldjes, standaards voor kaarsen en als waxinelichtjeshouders, en wierookhouders, maar ook als sieraad zoals een kralen ketting, armband, oorbellen en als hanger voor aan een koord. De grote stukken speksteen worden ook gebruikt om houtkachels van te maken.

Op- en ontladen

Wanneer de steen gebruikt wordt voor geneeskrachtige doeleinden en de steen ziet er mat uit dan kunt u de steen enkele dagen in de aarde leggen. De steen wordt dan ontladen en daarna ook weer opgeladen.

Speksteen bewerken

Afhankelijk van de hardheid van de steen kan deze op verschillende manieren bewerkt worden. De speksteen kan worden geraspt, gezaagd en gesneden. De steen kan heel goed geschuurd en gepolijst worden. Wanneer de steen gepolijst wordt dan komen vaak de mooiste kleuren naar boven. Die kleuren kunnen verdiept worden door de steen in de was te zetten. U krijgt dan een mooie glans over de steen. Wanneer u een steen aan het bewerken bent kan het voorkomen dat er een kristal inzit. Deze kristallen zijn erg hard en moeilijk te bewerken. Sommige soorten speksteen kunnen ook erg schilferig zijn en vallen snel uit elkaar dus daar moet u wel rekening mee houden wanneer u met de steen aan de slag gaat.

Houtkachels

Speksteen is een erg geschikte steensoort om kachels van te maken. Speksteenkachels nemen snel de warmte van het vuur op en geven het weer langzaam en gelijkmatig af. Soms geeft een speksteenkachel een dag nadat het vuur gedoofd is nog warmte af.

Hematiet, steen van de rode planeet

0

Hematiet is een steen die in de oudheid al gedragen werd door soldaten. Zij droegen deze steen bij zich omdat de steen bekend stond om zijn bloedstelpende werking. De steen zou hen helpen de strijd te overleven. Hematiet staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Bij kwalen als vermoeide benen, aambeien en bloedarmoede geeft hematiet verlichting. Van hematiet worden sieraden gemaakt zoals armbanden, kettingen en amuletten. Het mineraal hematiet wordt ook wel bloedsteen genoemd.

Geschiedenis

Het slijpwater van hematiet is rood van kleur. Dit is de reden dat de steen de bijnaam heeft gekregen van bloedsteen. Soldaten namen in de oudheid een hematiet mee naar de strijd die zij gingen voeren. De bloedstelpende werking van het mineraal was toen al bekend. De steen zou hun levenskracht geven en hen beschermen. Hematiet zou de soldaten helpen de strijd te overleven. In Egypte stond de hematiet als genezende steen van het bloed bekend. Amuletten van hematiet werden in de graven van bijna alle Farao’s aangetroffen. De amuletten lagen onder het hoofd van de dode. Deze amuletten werden meegegeven als steun om door te leven. In de steentijd werd het pigment van hematiet gebruikt voor rotstekeningen en lichaamsbeschilderingen.

Geneeskrachtige werking van hematiet

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in.

Aambeien

Hematiet kan helpen bij aambeien. Drink drie maal per dag een glas hematiet water. Dit water kunt u verkrijgen door een ketting van hematietbolletjes twaalf uur lang in een kan water te leggen.

Blaasklachten

Leg hematiet op de plaats van uw blaas.

Bloedarmoede

De steen helpt tegen bloedarmoede. Draag een ketting van hematietbolletjes direct op de huid.

Inslapen

Een ongeslepen hematiet samen met een rozenkwarts onder uw hoofdkussen helpt u met problemen bij het inslapen.

Menstruatieklachten

Hematiet helpt bij menstruatieklachten door te hevige of te kleine bloedingen. Draag hematiet op de huid met een hechtpleister of als halsketting.

Oogklachten

Bij oogklachten legt u de steen s ‘avonds ongeveer vijf minuten op de gesloten oogleden.

Vermoeide en opgezwollen benen

Samen met barnsteen en chalcedoon helpt hematiet om uw vermoeide en gezwollen benen tot rust te laten komen. De beste werking krijgt u wanneer u de stenen draagt als gemengde ketting op uw huid.

Witte en rode bloedlichaampjes

Draag een ketting van hematiet op de huid dat versterkt de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes.

Waarschuwing! Gebruik hematiet nooit bij enige vorm van ontsteking in uw lichaam. Hematiet kan de ontstekingsklachten juist versterken.

Kleur

Hematiet heeft een metaalglans en wordt gevonden in zwartgrijze tinten en in donker bruinrood. Hematiet is een ijzererts en krijgt door andere elementen in de omgeving van de vindplaats vaak een kleurige glans. De steen kan mat of glanzend gevonden worden. Hematiet is een mineraal dat sporen van magnesium, mangaan en titaan kan bevatten.

Handelsvormen

Een ruwe steen kan gebruikt worden om onder een hoofdkussen te leggen. Geslepen en gepolijst wordt de steen als amulet gedragen. Halfrond geslepen worden de hematietsteentjes als ketting of armband geregen.

Vindplaatsen

Het mineraal hematiet kunt u over de gehele wereld vinden. Het komt ook op de planeet Mars voor, de oranjerode kleur die Mars heeft is volledig te danken aan het mineraal. In Duitsland wordt hemetiet gewonnen rondom Lahn, hier bevindt zich de grootste voorraad van ijzererts ter wereld. Echter komt meer dan de helft van de totale voorraad hematiet uit de landen China, Brazilië en Australië.

Verzorging van hematiet

Ontladen

De steen neemt net als alle andere edelstenen en mineralen negatieve energie op. De steen moet worden ontdaan van alle opgenomen negatieve energie.

Opladen

Voor een optimale werking van hematiet moet ook deze steen weer opgeladen worden na gebruik. Dit kunt u doen door hematiet een nacht in getrommelde bergkristallen te laten ontladen. De steen wordt door de bergkristallen zowel ontladen-als opgeladen.

Cadeau-ideeën voor baby’s van 0 tot 12 maanden

0

Een cadeau vinden dat geschikt is voor jonge kinderen valt niet altijd mee, want wat geef je aan een pasgeboren baby en welk speelgoed is geschikt voor baby’s tussen nul en twaalf maanden? Vaak worden er dan boxpakjes, luierhemdjes of andere babykleding cadeau gegeven. Ouders hebben soms een andere smaak of hebben nog kleine kledingmaten over dat van de andere kinderen is geweest. Een leuk idee is dan om speelgoed te geven wat bij de leeftijd past. Maar bij welke leeftijd geef je een rammelaar, een pop, auto of iets te bouwen cadeau? Wanneer u op zoek gaat in een speelgoedwinkel zult u vaak overweldigd zijn door het ruime assortiment wat deze winkels te bieden hebben. Daarom is het gemakkelijk wanneer u van te voren weet wat u als cadeau wilt gaan geven.

Cadeaus voor een pasgeboren baby

Een pasgeboren baby reageert op geluiden, geurtjes en aanrakingen. Daarnaast zal de baby het grootste gedeelte van de dag slapen. Echt speelgoed is dan nog niet noodzakelijk. Leuke cadeaus om te geven zijn aan een baby zijn onder andere:

 • muziekdoosje boven de wieg
 • mobile die zachtjes rondjes draait eventueel met een muziekje
 • muziekdoosje voor op een kast
 • knuffel met of zonder muziek
 • lettertreintje

Eén en twee maanden

Wanneer de baby tussen de één en twee maanden oud is zal het wat langer wakker zijn op een dag en kan het voorwerpen met zijn ogen volgen. Vooral dingen met heldere kleuren trekken de aandacht van de baby. Voor baby’s van deze leeftijdscategorie zijn er verschillende speeltjes te koop. De volgende cadeaus zijn geschikt:

 • knuffelbeest met felle kleuren
 • speelgoed met een zacht geluidje erin om de aandacht te trekken
 • zachte rammelaar
 • wiegenspanner met figuurtjes
 • knuffeldoekjes
 • ringrammelaar
 • knuffelpop

Drie en vier maanden

Na ongeveer drie of vier maanden is het gezichtsvermogen van de baby helemaal ontwikkeld. Hij kan nu ook diepte zien en kleuren van elkaar onderscheiden. Als hij iets te pakken krijgt stopt hij dat direct in zijn mond. Op deze manier leert hij de voorwerpen kennen. Een rammelaar is een goed gekozen cadeau voor deze leeftijdscategorie. Dit soort speelgoed stimuleert namelijk het zicht, de tastzin en het grijpen. Voor baby`s rond deze leeftijd is het onderstaande speelgoed prettig om mee te spelen:

 • rammelaars
 • speelmat
 • zachte knuffel
 • speeltje voor in bad (eendje met geluid)
 • knisperboekje met allerlei activiteiten
 • zachte blokken
 • zacht boekje met verschillende structuren (glad, ruw, bobbelig)

Vijf en zes maanden

Vanaf vijf tot zes maanden zal de baby proberen zich naar een speeltje, dat een eindje van hem af ligt, toe te bewegen door met zijn armpjes en beentjes te spartelen of met het lichaam om te rollen. Een baby van deze leeftijd begint aandachtig naar muziek te luisteren en lawaai te maken door twee dingen tegen elkaar aan te slaan. Voor deze leeftijd zijn vooral speeltjes leuk die geluid kunnen maken. Cadeau-ideeën zijn:

 • stapelbekers
 • blokjes met een belletje erin
 • bijtringen
 • knuffeldoekjes
 • babygym voor in de box
 • zachte speelbal
 • boekje voor in bad

Zeven en acht maanden

Een baby van zeven tot acht maanden oud kan met wat steun van de ouder gaan zitten. Zittend heeft hij zijn handjes vrij om allerlei dingen te pakken. De baby kan zelfs gaan protesteren wanneer het speeltje wordt afgepakt en kan speeltjes van de ene naar de andere hand overpakken. Speelgoed geschikt voor deze leeftijd is:

 • stoffen boekjes
 • speeltjes met spiegeltjes erin verwerkt
 • plastic autootje
 • treintje
 • opdraaitelevisie met muziek
 • speeltje met een zuignap voor op de kinderstoel
 • foamblokken
 • badballen
 • bootjes voor in bad

Negen en tien maanden

Tussen de negen en tien maanden oud kan de baby zich gaan optrekken vanuit de zitstand, de baby wordt nu steeds mobieler en kruipt of tijgert misschien al de kamer door. De baby begrijpt al veel meer woorden dan hij kan zeggen. Als uw kind rond de negen á tien maanden oud is dan is hij is vooral gek op beweegbaar speelgoed. Speelgoed waar een baby achteraan kan kruipen is aan te bevelen, maar ook wat rustiger speelgoed kan fijn zijn. Cadeau-ideeën voor een baby tussen de negen en tien maanden zijn:

 • plastic autootjes met wielen
 • blokken
 • stapelbekers
 • lichte plastic bal (klein formaat)
 • loopwagen
 • kinderwagentje
 • kartonnen boekje
 • vormenstoof

Elf en twaalf maanden

Een baby van elf tot twaalf maanden kan langs de tafelrand lopen. Sommige kinderen, die zich snel ontwikkeld hebben, kunnen al los staan of lopen. Op deze leeftijd is niets leuker dan met blokken spelen en deze door de kamer te gooien. Voorgelezen worden uit eenvoudige kinderboekjes zal een van zijn of haar favoriete bezigheden worden. De baby gaat dan ook steeds meer begrijpen van de tekst. Iets moeilijker speelgoed is dan goed voor de ontwikkeling van de baby. Ouders met een baby kunt u gelukkig maken met:

 • stapelbekers
 • plastic toren met gekleurde ringen
 • eenvoudige houten puzzels
 • duplostenen
 • vormenstoof
 • uitvouwboekje
 • plastic sleutelbos
 • houten hamertje tik
 • activitytafel

Tip

Als u op kraamvisite gaat is het een leuk idee als u ook voor de eventuele andere kinderen van het gezin een klein cadeautje meeneemt.
U kunt er voor kiezen om voor de pasgeboren baby iets minder uit te geven. De andere kinderen in het gezin maakt u vaak blijer met een cadeau. Vaak vinden zij het nogal moeilijk wanneer het pasgeboren broertje of zusje alle aandacht en cadeaus krijgt.

Top 10 casino’s en spellen op internet

0

Er is de laatste jaren een ware wildgroei ontstaan aan plekken waar je online een gokje kan wagen. Logisch ook: het is een echte miljardenindustrie. Veel landen en bedrijven willen meeprofiteren van deze digitale hype. Naast een paar nadelen, is het eigenlijk erg fijn dat er zoveel aanbod is! De eerste online casino’s stonden er om bekend flinke bedragen te vragen aan bijvoorbeeld transactiekosten bij storten én uitbetalen. Door de grote concurrentie zijn deze kosten allemaal verdwenen. Nadeel is wel dat er ook wat minder betrouwbare casino’s zijn. Tijdens onze zoektocht zijn wel veel gave casino’s tegengekomen en kwamen we er achter dat er veel betrouwbare lijsten zijn, zoals deze beste casino’s top 10 lijst. Hieronder lees je over de lijst en over onze top 10 spellen die je in een casino kan spelen!

Een goed casino vinden: top 10

De top 10 casino lijsten veranderen regelmatig. Een goed overzicht kun je vinden in de link in de bovenstaande alinea. Let zelf ook goed op o.a:

 • Kun je er als Nederlander spelen?
 • Is geld storten met iDeal mogelijk?
 • Heeft het casino een goede licentie uit bijvoorbeeld Malta, Gibraltar of Nederland?
 • Zijn er niet talloze slechte reviews te vinden?

Top 10 spellen op internet in een casino

Heb je een goed casino uit de lijst gevonden en een account aangemaakt? Dan kan je nu gaan spelen! Hieronder zie je een overzicht van onze favoriete gokspellen van dit moment. Deze staan in willekeurige volgorde weergeven.

Live roulette

Roulette op internet spelen ging vroeger wat moeizaam. Alles was computergestuurd en het balletje op het roulettewiel was gewoon een stukje computercode. Tegenwoordig kun je zelfs live roulette spelen. Er staat dan gewoon een live dealer in persoon aan het wiel te draaien en een balletje in het roulettewiel te gooien! Een hele gave ervaring.

Crazy Time

Crazy Time is dé hype van 2020 en ook nog een beetje van 2021. Dit grafisch festijn heeft meerdere bonusspellen en varianten. De presentator gaat echt in het spel op. Echt een aanrader om eens te spelen; je weet echt niet waar je moet kijken!

Live Monopoly

Het ouderwetse bordspel is in een nieuw casino-jasje gestoken. Je herkent direct diverse personages die je ook in het bordspel ziet. Alleen win je bij de live casino variant echt geld, in plaats van monopoly geld. Je doet het eigenlijk vooral voor het bonusspel, waar je jouw inzet vermenigvuldigd ziet worden met bijvoorbeeld x15, x100 en soms zelfs x2000+. Enorm spannend!

Wheel of Fortune

Dit live spel kun je onder veel namen terugvinden met ook steeds weer andere spelregels. In de basis werkt het overal hetzelfde. Een medewerker van het casino / presentator / entertainer draait aan een mega groot rad. Je kan voor elke draai inzetten waar het wiel op eindigt. Elke inzet heeft een andere uitbetaling.

Onze favoriete slots

Hierboven heb je onze live favorieten gezien. Naast de live spelen, spelen we ook graag op de normale slots. Onze zes favoriette slots van dit moment op een rij:

 • Dead or Alive II
 • Reactoonz, de originele, zeker niet de tweede
 • Mermaids Million, een slot uit 2008 maar nog steeds topfavoriet bij ons.
 • Jammin Jars
 • Gonzo’s Quest
 • Mega Moolah, wie wil er nou niet een miljoenenjackpot winnen?

Live Roulette spelen

0

De basis van roulette werd in 1655 al gelegd. De Franse uitvinder en wiskundige Blaise Pascal vond de basis van het roulettespel zoals wij dit nu kennen uit. Hij wilde eigenlijk helemaal geen gokspel uitvinden, maar was bezig om een perpetuum mobile uit te vinden; een systeem dat voortdurend beweegt van zijn eigen energie. Dit is niet gelukt, maar hij vond wel het roulettespel uit. Een spel al snel in vrijwel elk casino terug te vinden is. Tegenwoordig kan je dit prachtige spel ook online spelen. Dit wordt Live Roulette online genoemd. Net zoals in een echt casino staat er een écht persoon aan het roulettewiel om er een balletje in te leggen. Net alsof je in Holland Casino staat met een croupier voor je neus!

Live roulette spelen: hoe werkt het?

Als je al bekend bent met het roulettespel, zul je weinig tot geen moeite hebben om dit online te doen. Je volgt heel simpel de volgende stappen:

 1. Maak een account aan bij een geschikt casino, zoals je kan vinden in de lijst van LiveCasinos.nl.
 2. Verifieer je account (dit doe ik zelf altijd meteen, zodat je dan niet hoeft te wachten als je geld wil uitbetalen!)
 3. Zoek het live aanbod. Vaak staat dit bovenaan netjes aangegeven als in Live Casino of Live games. Soms zie je in de menubalk al de live spelen staan.

Let op: Niet elk online casino heeft een vergunning om livespelen aan te bieden. Voordat je een account aanmaakt is het handig om even te kijken of dit aangeboden wordt in het casino waar je graag live roulette wil spelen!

Heb je tips voor live roulette spelen?

Roulette is eigenlijk gewoon pure kansberekening. Je moet je goed beseffen dat het balletje geen geheugen heeft. Het zou net zo goed 50x op zwart achterelkaar kunnen vallen of 5x op het getal 16. De kans dat dit gebeurt is echter klein, maar het kan gebeuren! Probeer te combineren met inzetten. Alleen maar zwart/rood spelen gaat je vaak geen enorm veel plezier en winst opleveren. Probeer eens wat in te zetten op één getal, twee getallen, vier getallen of een rij. Per inzet zit er weer een andere kans aan vast dat je wint.

Helaas: Het eerste roulettewiel van de uitvinder Blaise Pascal had nog geen 0. De zero is er pas rond 1900 bijgevoegd. Zo heeft het casino uiteindelijk de grootste kans om te winnen.

Zijn er nog meer live casino spelen?

Jazeker! Dit is zelfs zo populair dat de laatste jaren er steeds meer soorten live games bij komen. Mensen vinden het blijkbaar erg fijn om een croupier te zien bij bepaalde spellen. Zo zijn de oeroude casinospellen roulette, Baccarat en blackjack live ongekend populair. Er zijn ook nieuwe spelen, zoals:

 • Live Hi-Lo
 • Mega Wheel
 • Spin a Win
 • Crazy Time
 • Mega Ball
 • Live Monopoly

Al deze spellen hebben een live dealer die het spel presenteert. Bij sommige live spellen, zoals Crazy Time en Live Monopoly is er zelfs een enorm groot grafisch feestje van gemaakt met meerdere omgevingen en bonusspellen. Erg interactief en leuk om te spelen.