Home Blog

Vijf populaire boeken over edelstenen en mineralen

0
Boeken edelstenen

Dat edelstenen en mineralen een geneeskrachtige werken hebben is al eeuwen lang bekend. De informatie over edelstenen is goed bewaard gebleven en door meerdere personen in boekvorm uitgegeven. Edelstenen en mineralen kunnen u echter ook nog bij andere klachten helpen. Onder andere bij het beschermen van negatieve energie en om de toekomst te voorspellen. Edelstenen worden regelmatig gebruikt om edelsteenwater van te maken. Dit water verkrijgt u door de steen voor een nacht in het water te laten liggen. Mineralen worden in sommige technische apparatuur verwerkt. Edelstenen worden veelvuldig gebruikt in de sieradenindustrie. Over het ontstaan, de vormen, kleuren en vele andere informatie kunt u onder andere terug vinden in de vijf populaire boeken.

Edelstenen en mineralen

Al sinds de oudheid is de geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen bekend. Edelstenen en mineralen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. De stenen kunnen ingezet om bijvoorbeeld de toekomst te voorspellen, ter bescherming van negatieve invloeden, als siersteen en bij opleggingen. Edelstenen en mineralen, zoals Carneool en Granaat, worden gebruikt in de sieraden industrie er worden sieraden zoals oorbellen, kettingen, armbanden en ringen van gemaakt. Sommige mineralen worden gebruikt in technische apparatuur. In de vijf best verkochte boekjes over mineralen en edelstenen kunt u uw kennis vergroten wat betreft mineralen en edelstenen.

Edelstenen en mineralen worden al sinds de oudheid ingezet tegen allerlei kwalen. Raadpleeg echter bij klachten altijd een specialist.

Het Edelstenen Handboek

 • Auteur: Orha Cochie
 • Aantal pagina’s: 328
 • Gepubliceerd: maart 2002
 • Bindwijze: paperback
 • Uitgeverij: Schors
 • ISBN: 9789063785291
 • Adviesprijs 2015: € 19,90
 • In het Edelstenen handboek beschrijft Orha Cochie over hoe wij mineralen en edelstenen kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. In dit eerste deel beschrijft de auteur onder andere de namen, de geschiedenis, de vindplaatsen en de toepassing van de mineralen en edelstenen. In dit boek wordt in gegaan op de corresponderende Bachbloesems. Het boek is geïllustreerd met 62 fotootjes van de besproken mineralen en edelstenen.

Deltas gids voor mineralen en edelstenen

 • Auteur: Walter Schumann
 • Aantal pagina’s: 232
 • Gepubliceerd: maart 2010
 • Bindwijze: hardcover
 • Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
 • ISBN: 9789044725391
 • Adviesprijs 2015: €19,95
 • In deze gids worden edelstenen en mineralen beschreven aan de hand van de eigenschappen. Zo kunnen edelstenen en mineralen snel herkend worden. Eigenschappen zoals de streepkleur, hardheid glans en splijtbaarheid en nog vele andere specifieke eigenschappen worden beschreven door de auteur. Deze gids is rijk geïllustreerd met ongeveer 500 foto’s en tekeningen

Praktische gids voor mineralen

 • Auteur: Rupert Hochleitner
 • Aantal pagina’s: 60
 • Gepubliceerd: april 2014
 • Bindwijze: paperback
 • Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
 • ISBN: 9789044739312
 • Adviesprijs 2015: € 7,95
 • De gids is een hulpmiddel om snel mineralen te identificeren. De mineralen in dit boekje worden duidelijk beschreven. De mineralen worden beschreven aan de hand van de bijzondere kenmerken en kristalvormen. De gids is geïllustreerd met foto’s van de meest voorkomende mineralen

Edelstenen- en mineralen boekje

 • Auteur: Anneke Huyser
 • Aantal pagina’s: 96
 • Gepubliceerd: april 2000
 • Bindwijze: paperback
 • Uitgeverij: AnkhHermes
 • ISBN: 9789020201192
 • Adviesprijs 2015: 6,00

In dit boekje worden 70 edelstenen en mineralen beschreven. De mineralen en edelstenen worden beschreven aan de hand van de kleur, naam, helderheid en de vindplaatsen. Er wordt ook aandacht besteed aan de werking op het lichamelijke, emotioneel en spiritueel gebied. In het boekje worden tips gegeven over onder andere het reinigen en opladen van de stenen. Het boekje bevat geen illustraties.

Edelstenen en Mineralen: dragers van helende energie

 • Auteur: Tineke de Caluwé
 • Aantal pagina’s: 144
 • Gepubliceerd: maart 2007
 • Bindwijze: hardcover
 • Uitgeverij: Flevodruk Harlingen BV
 • ISBN: 9789070886691
 • Adviesprijs 2015: € 22,50
 • De auteur van dit boek heeft jarenlang ervaring als edelsteentherapeute. Mede met deze ervaring heeft zij dit boek geschreven. In het boek wordt aandacht gegeven aan het gebruik van mineralen en edelestenen bij onder andere: lichamelijke of psychische klachten, energie sturen op afstand en het reinigen van het huis van negatieve energie. De informatie over de mineralen en edelstenen heeft de auteur via gechannelde informatie verkregen. Zij nam ongezien een steen in haar handen en kreeg informatie over de bepaalde steen van haar gidsen.

Afvallen met SlimFast

0

In veel sportvoeding-winkels vind je ook veel producten die je kunt gebruiken wanneer je aan het afvallen bent. Zo kan je bijvoorbeeld afvallen met SlimFast. Zij hebben in het assortiment maaltijd-shakes en bars, snacks onder de 100 kcal en het vitality assortiment. Met het vitality assortiment kan je op een holistische manier jouw gewicht beheersen. Wij waren benieuwd hoe je de SlimFast producten in kon zetten om af te vallen en hebben dit uitgezocht.

Het merk SlimFast

Het merk SlimFast is al jaren bekend als het merk met maaltijdvervangers die je kunt gebruiken tijdens het afvallen. Dit merk is vergelijkbaar met merken als Weight Care, Atkins, Modifast, XL-S Medical en qua snacks als Céréal. De maaltijdvervangers van SlimFast bevatten vaak veel eiwitten en weinig calorieën. Door de eiwitten heb je langer een vol gevoel. Je kan hierbij denken aan eiwitrijke smoothies.

Hoe kan je afvallen met SlimFast?

Wij zouden nooit aanraden om meteen alle maaltijden te vervangen met SlimFast maaltijdvervangers. Jouw lichaam heeft namelijk ook voldoende vezels, vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven. Wel kan je het gebruiken als maaltijdvervanger van één maaltijd per dag. Of twee maaltijden wanneer je ook genoeg groenten en fruit en andere producten met ontbrekende voedingsstoffen toevoegt aan het dieet. Een voordeel is dat je precies weet wat er in een shake of reep zit aan calorieën en voedingswaarden. Je kan dus nooit net iets te veel opscheppen en dit niet meerekenen bij het tellen van de calorieën in een app zoals My Fitness Pal.

Afvallen met het Keto dieet

Het keto-dieet is een dieet waarbij je koolhydraatarm eet. Er zijn natuurlijk wel meer diëten waarbij je koolhydraatarm eet. Het verschil is dat je bij een keto dieet 60 tot 80 procent van jouw calorieën binnenkrijgt via vetten. Ook mensen met epilepsie of diabetes type 2 kunnen baat hebben bij dit dieet. Vaak wordt het dieet dan ook wel gebruikt voor medische doeleinden. Er wordt ook vaak gesproken over de term “ketose”. Jouw lichaam gaat met dit dieet vet verbranden door vetzuren af te breken om brandstof te “maken”. SlimFast heeft nu ook een speciale keto lijn voor mensen die af willen vallen met het keto dieet.

IJzer als supplement voor triatleten

0

IJzer is een stof die in geringe hoeveelheid in je lichaam aanwezig is, hierdoor kan de balans ervan eenvoudig verstoord raken. IJzer is vooral belangrijk voor het zuurstofvervoer en de stofwisseling. Wanneer een ijzergebrek optreed bij triatleten dan kan dit extreme vermoeidheid veroorzaken en dit zorgt voor slechtere prestaties op trainingen en wedstrijden. Als het ijzergebrek te veel wordt, leidt dit tot bloedarmoede. Er is een directe link gevonden met het innemen van ijzersupplementen en prestatieverbetering. Logischerwijze wel bij triatleten die een te kleine hoeveelheid ijzer in het lichaam hadden.

Lichaam scheidt ijzer af door zweet

Ijzergebrek bij triatleten wordt onder andere veroorzaakt door zweten. Gedurende de training of wedstrijd scheidt het lichaam ijzerdeeltjes af via zweet en hierdoor kan een gebrek ontstaan. Wanneer je denkt dat je hier last van hebt, is het verstandig een bloedtest te laten doen. Deze zal uitwijzen of je wel of geen tekort aan ijzer in je lichaam hebt en mocht dit wel het geval zijn, kan je hier ook op inspelen door meer ijzer in te nemen. Vrouw hebben vaak eerder een ijzergebrek dan mannen door menstruatie en daarom moet een vrouw meer producten met ijzer eten dan een man.

Ijzersupplement van de arts

In kip, rundvlees en tonijn zit veel ijzer en door hier genoeg van te eten, houd je je ijzer peil op niveau. Als triatleet heb je misschien aan de normale dosis niet genoeg en dan kun je een ijzersupplement gaan innemen. Deze supplementen zijn een toevoeging op de normale voeding en zijn geen vervanging ervan. Door ijzer supplementen kun je dus alles weer op peil krijgen. Deze tabletten zijn wel alleen onder toezicht van een arts te verkrijgen, omdat een te hoog ijzergehalte giftig kan zijn in het lichaam. Daarom moet je dus altijd naar een arts gaan wanneer je een ijzergebrek denkt te hebben en niet zomaar wat innemen zonder medisch advies.

Kinderspeelgoed voor de ontwikkeling van taalgebruik

0

Kinderen kunnen spelenderwijs leren praten door het gebruik van educatief speelgoed. Dit kinderspeelgoed kan gewoon in de (online) winkels in Nederland en België worden gekocht. Een jongen van vijf heeft wel heel ander speelgoed nodig dan een meisje van zeven jaar oud. Wat voor speelgoed kunt u kopen om de taalontwikkeling van uw zoon of dochter te ondersteunen?

Hoe leert een kind eigenlijk praten?

Een kind leert zijn moedertaal van de mensen in zijn naaste omgeving. Wanneer de ouders of verzorgers een dialect hebben zal het kind ook dat overnemen. De verzorgers spelen een grote rol in wat het taalgebruik van een kind betreft. Vroeger werd gedacht dat de ontwikkeling van de taal vanzelf zou komen bij een kind. In het eerste levensjaar begint het kind te brabbelen. Een kind van rond de twee jaar spreekt al wat herkenbare woorden, het kind gaat steeds meer woorden leren. Mede dankzij het interactieve speelgoed, het samenspelen en voorlezen met de ouders of verzorgers, leert het kind woorden spreken. Kinderen in de leeftijd van rond de zes jaar hebben de taal grotendeels geleerd. Het tempo waarin kinderen de taal leren kan sterk verschillen van kind tot kind. Leren en spelen vinden kinderen over het algemeen leuk om te doen. Educatief speelgoed maakt dat mogelijk.

Kinderspeelgoed met geluid, kleuren en knopjes

Peuters vinden het leuk om allerlei dingen te gaan ontdekken. Op deze leeftijd vinden ze het vaak heerlijk om op allerlei knopjes te drukken. Dit doen zij omdat het leuk is om te zien wat er dan gebeurt. Het is goed om speelgoed te kopen voor een peuter met licht, geluid, kleuren en knopjes. De taalontwikkeling kunt u stimuleren door interactieve leesboekjes aan het kind te geven. Die kunnen ze telkens weer gaan ontdekken.

Speelgoed goed voor de taalontwikkeling

 • Blokken met letters: Kinderen kunnen woorden maken met hulp van de ouders. Ook worden zij geïntroduceerd met letters
 • Vormen puzzel met letters: Leuk voor de wat oudere peuters om hen te leren kennis maken met de taal
 • Verhaaltjes boek: Een boek voor de juiste leeftijd om uit voor te lezen
 • Baby touch tablet: Uw kind zal gaan proberen de zinnen na te zeggen.
 • Knuffel & leerbal: Met deze bal kan uw kind knuffelen, gooien en leren van de liedjes over de bal.
 • Magisch Muziekboek: Wanneer uw kind een van de knopjes indruk hoort het steeds een ander liedje.
 • Baby walker met een afneembaar activiteitenpaneel : wanneer uw kind een knop indrukt hoort het bijvoorbeeld “kom laten wij verstoppertje spelen”.

Speelgoed leerzaam voor de taalontwikkeling van vier tot zes jaar

Kinderen van vier tot zes jaar denken vooral vanuit hun eigen ervaringen.
En vanaf deze leeftijd van vier jaar vinden het vaak erg leuk om voorwerpen te sorteren bijvoorbeeld op grootte of kleur. Wanneer u samenspeelt met het kind en dingen benoemd zoals “dit is groter”, “deze blokken zijn kleiner”, dan stimuleert u de ontwikkeling van het kind. De kinderen krijgen naarmate ze ouder worden hun hand-oog coördinatie beter onder controle.

Om de ontwikkeling van het kind aan te moedigen kunt u het kind laten spelen met

 • Boeken met plaatjes, waarmee u samen met uw kleuter de taal kunt ontdekken
 • Junior babbelspel: Met dit spel leert uw kind sociale vaardigheden te leren. Het spel maakt allerlei onderwerpen bespreekbaar.
 • Rompompom letterkwartet: Met dit kwartet leren de kinderen de letters van de taal begrijpen. Zo komt er een vraag in voor waar “ hoor je de aa van aap?”.
 • De bedoeling van het kwartet is dat uw kind 4 woorden zoekt waarin de zelfde letter voorkomt.
 • Tongbrekers: met dit spel verbetert uw kind de uitspraakvaardigheden.

Kinderen van 6 tot 9 jaar

Op deze leeftijd neemt het concentratiegeheugen toe. De kinderen leren lezen op school en zoeken zelf informatie op in boeken. Voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen is het dan ook verstandig om eenvoudige maar informatieve boekjes in huis te hebben. Wanneer u de boekjes zelf ook leest en er samen over praat is dat ook weer goed voor de taalontwikkeling.

Speelgoed voor de taalontwikkeling van uw kind vanaf 6 tot 9 jaar

 • Squla familiebordspel: Een vraag -en antwoordspel om samen met ouders/verzorgers te spelen.
 • EQ-babbelspel: Bij dit spel komen verschillende thema’s aanbod waaronder taalontwikkeling.
 • Tongbrekers: Met dit spel verbetert uw kind de uitspraakvaardigheden.
 • Praatplaatjes: Met dit spel kunt u met kinderen filosoferen. In dit spel komen vragen voor zoals: Met wie kun je vrienden zijn en is een baas altijd de baas. Door het filosoferen, groeit de woordenschat en de mondelinge taalvaardigheid van uw kind.

Kinderen van 10 tot 12 jaar

Het logisch nadenken van kinderen op deze leeftijd is nu goed ontwikkeld. Ook het lezen gaat steeds beter de kinderen zijn nu in staat om zelfstandig informatie op te doen via boeken of op computer. Oudere kinderen vinden het leuk om te debatteren wat overigens ook weer goed is voor de taalontwikkeling.

Speelgoed dat bij deze leeftijd past

 • Tongbreker: Met dit spel verbetert uw kind de uitspraakvaardigheden. Dit spel is geschikt voor kinderen van de hele basisschool. Er zijn verschillende spelniveaus.
 • Openhartig Kids: Is een spel met 100 vragen en opdrachten. Door de vragen te beantwoorden oefent het kind de taalvaardigheid.
 • Varkentjes wassen: is een leerzaam spel over spreekwoorden. Kinderen kunnen het tegen elkaar spelen. Een kind leest de vraag en het andere kind beantwoord deze.
 • Het grote basisschool spel voor groep 8: Is een kaartspel voor kinderen van groep 8. Het is een vraag en antwoord spel en bevat vragen over rekenen, taal, natuur, aardrijkskunde, en algemene vragen.

Carneool, steen die helpt bij de angst voor de dood

0

Carneool is een steen die gebruikt wordt om sieraden van te maken zoals kralen kettingen, armbanden, hangers voor aan een ketting en oorbellen. De steen wordt ook gebruikt voor oplegging bij verschillende kwalen zoals brandblaren en menstruatiepijn. In de middeleeuwen werd de Carneool al gezien als geneeskrachtige steen, zo werd de carneool door de oude Egyptenaren al meegegeven aan de doden om hen te beschermen tijdens hun reis na het hiernamaals.

Geschiedenis van de Carneool

De naam Carneool komt van het Latijnse woord: Carnis dat vlees betekent. In het Oude Egypte werd de Carneool al als sieraad gedragen. De Egyptenaren droegen de Carneool ook als energieleverancier om voortdurend alle levenskrachten te vernieuwen. In de Middeleeuwen beschreef Hildegrad von Bingen al de geneeskrachtige werking van de Carneool. Zij was een Duitse Benedictijnse abdis geboren in 1098. Hildegrad heeft veel boeken geschreven waaronder een boek over de natuur en de geneeskunst. Zij beschreef bijvoorbeeld in haar boek dat een Carneool helpt tegen een bloedneus. Door wijn te verwarmen en daar een Carneool in te leggen vervolgens de wijn op te drinken zou de neus stoppen met bloeden. Vroeger werd de steen door de Egyptenaren meegegeven aan de doden om hen te beschermen wanneer zij aan hun reis naar het hiernamaals begonnen.

Geneeskrachtige werking van de Carneool

De geneeskrachtige werking van edelstenen is al van oudsher bekend, maar schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in.

Helpt tegen de angst voor de dood

Angst voor de dood of Thanatofobie kan iemand in zijn dagelijkse leven sterk beïnvloeden. Er kunnen zelfs paniekaanvallen ontstaan. Een Carneool gedragen aan een ketting of bevestigd met een hechtpleister op uw blote huid kan u helpen de angst voor de dood te verzachten.

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees kan ontstaan doordat tandplak niet of niet snel genoeg verwijderd wordt. Tandplak bestaat uit bacteriën die er voor zorgen dat uw tandvlees gaat ontsteken. Bij bloedend tandvlees kunt u uw mond spoelen met Carneool water. Dit water verkrijgt u door een Carneool een nacht in een glas water te leggen.

Bloedsomloop

Gedragen op de huid ( aan een ketting of met een hechtpleister) werkt de Carneool stabiliserend op de bloedsomloop. Om alle cellen van het lichaam te voorzien van zuurstof en voedsel heeft het lichaam bloedvaten. Wanneer u een slechte bloedsomloop heeft dan wordt dit proces verstoord. Er bestaat een grote kans dat u dan lichamelijke klachten krijgt.

Brandblaren

Brandblaren ontstaan door hitte. Deze blaren mogen niet doorgeprikt worden.
Bij brandblaren kunt u de steen direct op de blaar leggen. Carneool verzacht de brandende pijn.

Menstruatiepijn

Bij menstruatiepijn heeft u vaak pijn en krampen in de onderbuik. De pijn begint vlak voor of tijdens de menstruatie. Leg de Carneool op de buik op de plaats van de pijn. Carneool verzacht de menstruatiepijn.

Irritaties en ontstekingen van maag en darm

De meeste symptomen van irritaties of ontstekingen van de maag en darm zijn buikpijn, weinig eetlust, diarree, overgeven en koorts. Leg een Carneool een nacht in een glas water en drink dit water verdeeld over de dag op. Dit water kan de klachten doen verminderen.

Vitaliteit en levensvreugde

Gedragen op de huid (aan een ketting of met een hechtpleister) geeft de Carneool u vitaliteit en levensvreugde.

De kleur

De steen wordt gevonden in de kleuren rood, bruin en in alle kleurnuances daartussen. De kleur dankt de Carneool aan het ijzer dat in het mineraal zit.

Handelsvormen

Vroeger werden zegelringen vaak van Carneool gemaakt. Tegenwoordig worden er armbanden, hangers voor aan een ketting, kralen kettingen, ringen en oorbellen van gemaakt. De steen wordt ook voor oplegging en voor water gebruikt bij verschillende kwalen.

Vindplaatsen

Carneool wordt in India, Egypte, Saoedi-Arabië gevonden, de bekendste vindplaatsen. Andere vindplaatsen zijn: Australië, Brazilië, Duitsland, Tsjechië en Roemenië. Carneool wordt vooral gevonden in vulkanische en verweringszones. Bij een verweringszone heeft een verplaatsing van twee stukken aardkorst plaatsgevonden. Bij de breuklijn wordt vaak Carneool gevonden.

Ontladen

Koud stromend water: leg de steen vijf minuten onder koud stromend water.
Aarde: stop de steen voor 24 uur in de aarde zodat de negatieve lading verdwijnt.
Amethist: leg de steen 12 uur in een amethistcluster om de steen te reinigen.

Opladen van de Carneool

Maanlicht: Leg de steen 1 nacht in het maanlicht. Dit mag ook achter het glas zijn.
Zonlicht: Het zonlicht is veel sterker dan maanlicht. Leg de steen daarom niet in de felle zon maar in de ochtend of het namiddag zonnetje.
Bergkristal: Leg de steen 24 uur in een bergkristalcluster of in een bakje met bergkristal steentjes.

Cadeau ideeën voor een 12,5 jarig huwelijk

0

Wanneer een echtpaar 12,5 jaar getrouwd is noemt men dit een koperen huwelijk. Deze naam is waarschijnlijk ontstaan in Duitsland tijdens de middeleeuwen. In Nederland is het heel gewoon dat dit jubileum gevierd wordt. Deze gebeurtenis wordt niet in alle landen gevierd. Wanneer er een feest gevierd wordt horen daar ook meestal cadeaus bij. U kunt zelf bepalen hoe duur het geschenk is dat u geeft. In de middeleeuwen was dat in Duitsland wel anders. Daar werd namelijk door buren en vrienden een duur cadeau gegeven.

Koperen huwelijk

Wanneer mensen 12,5 jaar getrouwd zijn noemt men dit een koperen huwelijk. Soms worden er cadeaus aan het jubileumpaar gegeven wat van koper gemaakt is. In Nederland wordt dit ook gevierd bij een geregistreerd partnerschap. Een koperen bruiloft is een van de eerste jubileum momenten in het huwelijk. Vaak wordt voor dit eerste huwelijjksjubileum een feestje gegeven. Het vieren van het 12,5 jarig huwelijks jubileum is niet in alle landen gebruikelijk. Waarschijnlijk is deze traditie in Duitsland tijdens de middeleeuwen ontstaan. Wanneer een echtpaar 25 jaar getrouwd was kreeg de vrouw een zilveren krans of kroon. Dit werd cadeau gedaan door vrienden en buren van het echtpaar. Wanneer een paar 50 jaar getrouwd was kreeg de vrouw een gouden krans of kroon. Hoe langer het huwelijk duurde, werden de geschenken waardevoller. Voor het 12,5 jarig huwelijks jubileum werd voor een ander edelmetaal gekozen namelijk “koper” Omdat dit weer minder waard is dan zilver.

Wat geef je cadeau bij een 12,5 jarig huwelijk?

Een huwelijksjubileum is vaak een mooie gelegenheid om het echtpaar een origineel cadeau te geven. Het is een moment om het echtpaar in het zonnetje te zetten. Echtparen die 12,5 jaar getrouwd zijn hebben vaak niet zoveel wensen. U kunt altijd een envelop met geld geven. Hieronder staan enkele andere cadeaus vermeld die gegeven kunnen worden. Dit voor wanneer u een envelop met inhoud niet origineel vindt.

Een geldboompje

Koop een plant of een bonsaiboompje. Hang tussen de blaadjes van de plant rolletjes of gevouwen bankbiljetten. U kunt deze eventueel ophangen met gekleurde strikjes.

Huwelijkskaars

Een kaars met opdruk van ringen en een duif. Met de namen van het jubileumpaar en de datum van hun huwelijk. Hier kunt u eventueel (koperen) kaarsen standaards bij cadeau geven.

Digitale fotolijst

Een digitale fotolijst met foto’s van het jubilerende echtpaar of met foto’s van hun woonplaats. U kunt ook een fotoreportage maken van de eventuele kinderen of huisdieren.

Bloemenabonnement

Met een bloemenabonnement kunt u bij het jubileumpaar iedere week of om de twee weken bloemen laten bezorgen voor een bepaalde tijd. Bloemenabonnement zijn er verschillende prijsklassen verkrijgbaar.

Wijncadeau

Wanneer het jubilerende paar wijnliefhebbers zijn kunt u denken om een fles wijn in een geschenkdoos geven of een fles wijn met twee (kristallen) wijnglazen.

De Nationale Trouwbon

De Nationale Trouwbon is verkrijgbaar in de waarden van € 10,00 tot € 100,00.
De bon kunt u bestellen verpakt in een cadeaubox met chocolade en een persoonlijke tekst. Ook kunt u de bon bestellen met een gratis bronzen envelop. Voorzien van een boodschap voor het jubileumpaar. Wanneer er haast geboden is kunt u de bon betalen en direct uitprinten. Met deze cadeaubon kan het jubileumpaar uit meer dan honderd webwinkels artikelen naar keuze uitzoeken.

Hotelovernachting met sauna entree

Een hotelovernachting waarbij de toegang voor een wellness centrum is inbegrepen. Na afloop van het sauna bezoek hoeft het huwelijksjubileumpaar niet naar huis. Zij kunnen na een ontspannende dag genieten van een diner en een hotelovernachting.

Cadeaubon voor toegang subtropisch zwem -en saunaparadijs Preston Palace

Met deze cadeaubon kan het echtpaar, anno 2015, gebruik maken van het subtropisch zwembad, sauna, stoombad, whirlpools en zonnehemels. Tijdens uw verblijf
In het zwem- en saunaparadijs is er onbeperkt koffie, thee, en frisdranken verkrijgbaar. Ook kunt u hier onbeperkt genieten van vers fruit en ijs.

Uw jaar in beeld

De dvd uw geboorte jaar in beeld kunt u apart geven aan beide huwelijksjubilarissen. Eventueel met de geboorte jaren van beiden. In plaats van het geboortejaar kunt u ook een dvd geven van het jaar dat dat het echtpaar in het huwelijk getreden is. De dvd bevat beelden van speciale momenten van dat jaar.

Een cadeaumand

Wanneer u het echtpaar wat beter kent en weet wat zij voor geurtjes zij lekker vinden. Kunt u een mand vullen met bijvoorbeeld 2 handdoeken, douche- badschuim, scrubzout en bodylotion voor hem en haar. Hierbij kunt u eventueel een mooie kaart met een persoonlijke tekst of een wellness cadeaubon bij geven.

De Fractie, een politieke serie op NPO 2

0

Vanaf 12 januari 2015 zond de VPRO op NPO 2 de nieuwe tiendelige politieke dramaserie De Fractie uit. Deze serie draait om een fictieve Kamerfractie en fictieve Kamerleden die gebaseerd zijn op het huidige Kabinet Rutte 2. De fractieleiders en hun partijen worden in deze serie wel bij hun werkelijke naam genoemd. Volgens de VPRO moet De Fractie een ‘vervormde echo ’zijn van wat we te zien krijgen in actualiteitenrubrieken, het journaal en praatprogramma’s. De serie is bedacht door oud politica Femke Halsema

Verhaal

De Fractie draait om een fictieve Kamerfractie met fictieve Fractieleden. In deze serie maken de fictieve Kamerleden wel deel uit van de politieke werkelijkheid. Het kabinet is in de serie het huidige Kabinet Rutte. De politici en partijen zijn vernoemd naar bestaande politici en partijen. In De Fractie wordt gesproken over actuele onderwerpen van het moment. In de serie lopen fictie en actualiteit door elkaar. Door het kijken van de serie blijft u als kijker op de hoogte van het actuele nieuws en krijgt u tevens een kijkje achter de schermen in politiek Den Haag. De serie wordt geschreven door een team journalisten en schrijvers met een politieke achtergrond.

Bedenkers van De Fractie

De Fictie is een productie naar een idee van Femke Halsema en Gijs van de Westerlaken. Femke Halsema werd geboren op 25 april 1966 en is een voormalig politica. Zij was van 2002 tot en met 2010 politiek leider van Groen Links. Zij won in 2010 de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid. In 2014 maakte Femke Halsema samen met Hassnae Bouazza een zesdelige documentaire over intimiteiten en zonde over vrouwen en de Islam.

Gijs van Westerlaken is geboren in 1952. Hij is zijn loopbaan begonnen in de journalistiek. Hij schreef voor het dagblad de Tijd en de Volkskrant en was tussen 1979 en 1990 hoofdredacteur van de Haagse Post. Sinds 1999 is hij directeur van Column Producties/ Column Film. Dit is een onafhankelijk tv –en productie bedrijf. Hij richtte dit bedrijf samen met Theo van Gogh op. In 2011 richtte hij samen met Harry de Winter het productiebedrijf Sarpathi media op.

Regisseur

Remy van Heugten gaat de serie regisseren. Hij regisseerde onder andere de komedie Valentino en Spoorloos verdwenen. Remy van Heugten studeerde aan de Nederlandse Film en televisie Academie in Amsterdam. Zijn examen film “Over Rozen” werd bekroond met diverse prijzen. Waaronder een nominatie voor de Student Academy Award in 2005.

Roel Janssen

Roel Janssen geboren en getogen in Enschede. Is een van de drie scenaristen die meegeschreven heeft aan de politieke dramaserie De Fictie. Roel Janssen is financieel- economisch journalist en schrijver. Hij is onder andere bekend door boeken als De struisvogelcode en het Mercatorcomplot. Ook heeft hij een aantal boeken over (internationale) economie geschreven. Over zijn boeken en over de financieel-economische actualiteit houd hij lezingen. Ook treed hij op als gespreksleider bij discussiebijeenkomsten.

Hoofdrolspelers

Joris Smit

Joris Smit studeerde in 2005 af aan de toneelacademie in Maastricht. Joris is regelmatig te zien in films zoals Alice in wonderland. Ook heeft hij een rol gehad in Het spel van de Wolf (over de moord van Theo van Gogh) en Platte aarde.

Han Kerkhoffs

Han Kerkhoffs werd geboren op 19 april 1953 in Nijmegen. Hij is een acteur en bekend van rollen in de films als onder andere de Wereld van de stilstand, de Orionnevel en Missing Link

Sandra Mattie

Sandra Mattie is geboren op 4 december 1970 in Amsterdam. Zij is een actrice en onder meer bekend van rollen in Bon bini beach en goede tijden slechte tijden.

Overige rollen worden gespeeld door:Tijn Docter, Marie-Louise Stheins, Mads Wittermans en Mike Reus

De uitzendingen

De eerste uitzending van de Fractie wordt uitgezonden op 12 januari op NPO 2.Door een unieke aanpak kan de politieke actualiteit in de weken dat de serie uitgezonden wordt geïntegreerd worden in de afleveringen. De Fractie wordt geschreven door een team journalisten onder wie Tonie Heijmans van de Volkskrant. En schrijvers met een journalistieke en/of politieke achtergrond.

Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Femke_Halsema
 • http://www.televizier.nl/nieuws/tv-series/vpro-komt-met-nieuwe-dramaserie-de-fractie.4608207.lynkx
 • http://www.sarphatimedia.nl/over-ons/gijs-van-de-westelaken
 • http://www.nieuws.nl/entertainment/20140828/Femke-Halsema-maakt-politiek-drama-voor-VPRO
 • http://www.roeljanssen.nl/wp/biografie

Anita wordt opgenomen, televisieprogramma van NPO 1 (TERUGBLIK)

0

Anita wordt opgenomen is een reality-tv programma dat werd uitgezonden in het voorjaar van 2015. De presentatie is in handen van Anita Witzier. Voor het programma laat zij zich bijna een maand opnemen in een psychiatrische kliniek. Tijdens haar vrijwillige opname praat Anita met cliënten van de kliniek en met de medewerkers. Met dit programma hoopt Anita Witzier meer begrip te kweken voor de psychiatrie, omdat daar nog vaak een taboe op rust.

Uitzendingen en beschrijving

In het voorjaar van 2015 wordt door de KRO op NPO 1 het reality-tv programma Anita wordt opgenomen uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Anita Witzier. In Nederland zijn veel mensen nog weinig bekend zijn met psychische ziektes en hoe deze behandeld kunnen worden. Daarom wil de KRO met dit programma meer duidelijkheid geven in de wereld van de psychiatrie. In dit nieuwe programma kunt u zien wat er achter de schermen gebeurd in een psychiatrische kliniek. Met het uitzenden van dit programma hoopt Anita en de makers van het programma dat er meer begrip komt voor mensen met een psychiatrische aandoening. Menno Büch(overleden in juli 2014) heeft in 2013 een soortgelijk programma gemaakt. Menno volgde alles wat er in het dagelijkse leven van de penitentiarie inrichting in Almere gebeurde. Hij sprak daar met gedetineerden en personeelsleden van de inrichting.

Anita Witzier wordt opgenomen in een inrichting

Het reality-tv programma wordt uitgezonden in zes afleveringen. Voor het programma verblijft Anita Witzier voor ongeveer een maand in een psychiatrische instelling. In deze afleveringen is te zien hoe Anita in gesprek gaat met cliënten die opgenomen zijn in deze kliniek. Naast deze gesprekken volgt zij ook de behandelaars en de verpleegkundigen. U krijgt in dit programma informatie en beelden te zien die gewoonlijk niet te zien zijn voor buitenstaanders. Op deze manier kunt u een idee krijgen wat de cliënten en de medewerkers van de kliniek op een dag doen. Het programma wordt geproduceerd in samenwerking van Skyhigh TV.

Skyhigh TV

Skyhigh TV is een Nederlands bedrijf. Dit bedrijf produceert televisieprogramma’s, bedrijf films en formats. Skyhigh TV ontwikkelt en verkoopt. In 1999 is het bedrijf gestart met Bernard van den Bosch, Marc Dik, Bert van Leeuwen en Wilfred Dreschler. Zij produceren televisie programma’s voor verschillende omroepen.

Wie is Anita Witzier?

De tweede naam van Anita is Cornelia. Anita is geboren op 10 november 1961 in Gouda. Na het behalen van haar vwo diploma in Gouda deed ze een studie Engels en rechten, Dit heeft ze 1 jaar gedaan en deed daarna een cursus management. Het begin van haar televisie carrière begon bij de omroep Veronica. In haar studietijd was ze werkzaam voor het programma Tineke waar zij op de redactie werkzaam was. In 1988 was Anita voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie als omroepster. Vanaf 1989 presenteerde ze verschillende tv-programma’s voor Veronica en later in 1996 voor de KRO. Ze is vooral bekend van de programma’s Tien voor Taal en Memories. Buiten het presenteren is Anita ambassadeur van het reumafonds en is te zien in commercials voor het Reumafonds. In 2011 kreeg zij voor haar vrijwillige inzet een Koninklijke onderscheiding: Ze werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Na zes keer genomineerd te zijn voor de Zilveren Televizier-ster( beste televisieman en-vrouw) Na voor de zevende keer genomineerd te zijn won ze de prijs. Anita heeft twee kinderen uit haar tweede huwelijk. Zoon Bram werd geboren in 1992 en dochter Julia geboren in 1997. In 2014 is Anita voor de derde keer getrouwd met Michel Nilesen in haar woonplaats Blaricum.

Uitzending gemist

Wanneer u een uitzending van Anita wordt opgenomen mist kunt u de herhaling bekijken via: http://tvblik.nl/gemist/kro

Bronnen en referenties
 • http://www.mediacourant.nl/2014/07/anita-witzier-opgenomen-in-psychiatrische-kliniek/
 • http://pers.kro.nl/programmas/anita-wordt-opgenomen/anita-witzier-wordt-opgenomen
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Skyhigh_TV
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Anita_Witzier

Granaat, een steen die zelfvertrouwen geeft

0

In de oudheid geloofden de mensen dat er heilige granaten bestonden. Deze edelstenen zouden zichzelf verlichten. In de middeleeuwen werd de granaat ook wel karbonkel genoemd. De beroemdste granaat was in het bezit van de Duitse Keizer Otto. De granaat kan u helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Wanneer u de steen op de blote huid draagt kan deze helpen om u zelf weerbaarder te maken, zodat u ook meer zelfrespect krijgt. Van granaat worden sieraden gemaakt zoals oorbellen kettingen, armbanden en ringen. Ook wordt de steen gebruikt bij de vervaardiging van schuurmiddelen.

Geschiedenis van granaat

Sinds de oudheid gelooft men dat er heilige granaten bestaan. Deze granaten zouden zichzelf van binnenuit licht geven. In de Indiase mythologie wordt ziet men de granaat als het ‘het Kundalini vuur’ (het vuur van de eeuwige verandering). De Duitse keizer Otto bezat een kroon met destijds beroemdste granaat. Deze granaat werd ‘de wijze’ genoemd. Veel ridders volgden het voorbeeld van de Duitse keizer Otto en lieten een granaat in hun wapen of schild maken. Dit deden zij omdat de steen hen ook zou beschermen tegen verwondingen. De rode granaat werd in de middeleeuwen ook wel karbonkel genoemd. In 1998 werd in Madagaskar voor het eerst een blauw-roze granaat gevonden. Dit exemplaar is heel zeldzaam.

Het geheugen

Door een ketting of een hanger van granaat op de huid te dragen versterkt u het geheugen.

Levenskracht

Vooral bij lichamelijke verzwakking geeft de granaat levenskracht. Door emoties en trauma’s kunnen het immuunsysteem en organen worden verzwakt. Daardoor kunt u ook verschillende lichamelijke klachten krijgen. Het dragen van granaat op de blote huid kan de klachten verminderen.

Doorbloedingsproblemen

Door doorbloedingsproblemen kunt u verschillende klachten krijgen bijvoorbeeld door het krijgen van koude handen en voeten of rusteloze benen. Oorzaken van doorbloedingsproblemen kunnen liggen bij verstoppingen of vernauwing van aanvoerende bloedvaten. Door een ketting of een hanger van granaat op de blote huid te dragen kan het helpen de doorbloeding te verbeteren.

Zelfvertrouwen

Wanneer u zelfvertrouwen heeft dan bent u zich bewust van uw eigen kwaliteiten. U vertrouwt erop dat u zonder hulp taken kunt verrichten maar overschat uzelf zichzelf niet. Wanneer u zelfvertrouwen heeft durft u voor uw eigen mening uit te komen. Het dragen van een granaat ketting of hanger kan u helpen om u weerbaarder te maken. Draag de steen wel op de blote huid.

Ontstekingen

Een ontsteking is een beschermende reactie van het lichaam. Wanneer u bijvoorbeeld een splinter in uw hand heeft wordt uw huid na een poosje warm,, dik en rood. Het immuunsysteem probeert de splinter weg te krijgen en de beschadigde cellen te herstellen. Het immuunsysteem blijft net zolang werken tot de splinter weg is. Wanneer de splinter verwijderd is dan gaat ook de ontsteking weg. Het dragen van een granaat ketting of een hanger op de blote huid versterkt het immuunsysteem.

Bloedarmoede

Bij mensen met bloedarmoede kan het zijn dat er onvoldoende hemoglobine aangemaakt wordt. Hemoglobine zorgt voor het transport van zuurstof en koolstofdioxide. Voor de opbouw van hemoglobine is ijzer nodig. Als het hemoglobine gehalte te laag is kunnen de rode bloed cellen niet voldoende zuurstof naar de weefsels vervoeren. Dan kan er sprake zijn van bloedarmoede. Het dragen van een granaat op de blote huid kan helpen de rode bloed cellen te activeren.

Kleur

Granaat wordt in verschillende kleuren gevonden. De kleuren kunnen zijn: roze, rood, bruinrood, groen, geelgroen, zwartbruin en zwart. Er worden ook wel kleurloze exemplaren gevonden.

Vindplaatsen

Granaten worden gevonden in: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Finland, Australië, Amerika, Madagaskar, India, Canada en in Zuid-Afrika.

Handelsvormen

In de oudheid werd de granaat gebruikt als talisman of amulet. Tegenwoordig worden er sieraden van gemaakt zoals oorbellen, kettingen, armbanden, hanger voor aan een ketting en gezet in een ring. Granaat wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van schuurmiddelen.

Verzorging van granaat

Om de steen te ontladen kunt u deze eens in de twee weken onder koud stromend water ontladen. Voor het opladen kunt u de granaat vijf minuten in de zon leggen. Dit mag ook achter het glas op een vensterbank. U kunt de steen ook opladen door deze voor 24 uur op een cluster bergkristal te plaatsen.

Ook al bestaat de stenengeneeskunst al sinds de oudheid. Schakel bij klachten altijd medische hulp in.

Speelgoed om de zintuigen van het kind te ontwikkelen

0

In de winkels is er meer dan genoeg speelgoed te koop. Belangrijk is dat een kind speelgoed heeft waarbij de vijf zintuigen gestimuleerd worden. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. U kunt met weinig materiaal ook zelf speelgoed maken wat de zintuigen stimuleert. Elektrisch speelgoed is leuk om te hebben maar daarnaast is het goed voor een kind als het speelgoed heeft wat vastgehouden kan worden. Een klein kind wil vaak ontdekken wat je met het speelgoed allemaal kan doen. Bijvoorbeeld mee gooien, in de mond stoppen en knijpen.

De zintuigen

De vijf zintuigen zijn: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Dankzij onze zintuigen komen wij in contact met ons zelf en de buitenwereld. Bij een jong kind worden alle indrukken die zij binnenkrijgen nog niet gefilterd. Zij weten nog niet wat belangrijk is en wat niet. Wij willen vaak dat kinderen die onbevangenheid blijven houden en letten dan ook op de kleur van de ruimte waarin het kind in verblijft. Ook wordt gelet op welk speelgoed er gekocht wordt en de hoeveelheid hiervan.

Wat is spelen eigenlijk?

Het is wetenschappelijk bewezen dat spelen belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind, maar wat is spelen eigenlijk? Volgens het woordenboek is spelen: het bewegen en een bezigheid ter ontspanning. Spelen moet volgens wetenschappers iets spontaans en vrijwilligs zijn en kinderen moeten er plezier in hebben. Er zijn duizenden soorten spelletjes, speelgoed en manieren van spelen. Ieder kind zal een ander favoriet speelgoed hebben. Ouders kunnen een kind helpen door speelgoed te kopen dat het kind dingen leert en leert ontwikkelen.

Belang van spelen voor kinderen

Als een kind leert spelen zal het zich ontwikkelen op meerdere vlakken. Op emotioneel vlak leert het kind verschillende soorten ervaringen opdoen die het moet verwerken. Deze emoties kunnen zowel positief als negatief van aard zijn. Daarnaast leren kinderen het eigen lichaam beter kennen als ze spelen. Een baby kruipt over de grond op zoek naar zijn of haar favoriete speelgoed en een ouder kind klimt op een klimrek in een speeltuin. De reflexen en algehele motoriek wordt ontwikkelt. Ook leren kinderen beter nadenken als ze met het juiste speelgoed gaan spelen en zal het geheugen getraind worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen voldoende ontspanning en afleiding hebben.

Spelmateriaal

Bij spelmateriaal wat goed is voor de tastzin kunt u denken aan bijvoorbeeld: hout, wol linnen, katoen, zijde en fluweel. In de zomer kunt u uw kinderen met zand, schelpen en water laten spelen. In de herfst met dennenappels, kastanjes en in de winter is het natuurlijk erg leuk voor een kind om in en met de sneeuw te spelen.

 • Muziekmobiel: De figuurtjes draaien langzaam rond. Versterkt het gehoor van de baby en zijn visuele waarneming.
 • Rammelaar: Een rammelaar stimuleert de grijpreflex. De baby kijkt naar de kleuren en kan er op sabbelen. Als de baby er mee schud komt er een geluid uit.
 • Speelmat: Door de kleuren, verschillende materialen en activiteiten worden de zintuigen van de baby gestimuleerd.
 • Knisperboekje: Een stoffen boekje met felle kleuren dat kraakt wanneer je het vasthoud.
 • Piepbeest: Een vrolijk gekleurd piepbeestje waar je op kan sabbelen maar wanneer je erin knijpt geluid uit komt.
 • Doekjes met gekleurde ringetjes: Een stoffen doekje met gekleurde ringetjes daaraan bevestigd. De ringetjes hebben allen een verschillend reliëf.
 • Blokkendoos: Een blokkendoos met felle kleuren. Het kind kan de blokken stapelen maar leert ook de blokken in en uit de doos te doen.
 • Vormen kubus: Kinderen kijken niet alleen naar de vormen maar voelen ook waar de vormen in moeten.
 • Kralenboog. De gekleurde kralen kunnen naar boven of naar onderen geduwd worden. Door de kronkels in de boog wordt het spelen wat moeilijker gemaakt.
 • Houten kinderpiano: Uw kind kan muziek maken en luisteren naar de verschillende klanken die het zelf maakt.
 • Xylofoon: Een kind kan horen dat elke kleur een andere toon heeft.
 • Bad beestjes: De meeste kinderen vinden het heerlijk in bad te spelen. Met het water maar ook met bad speelgoed.

Zand, water en klei

Peuters en kleuters vinden het heerlijk om met zand, water en klei te spelen. Het is ideaal materiaal om uw peuter te laten ontdekken hoe de verschillende materialen aanvoelen. Kleuters ontdekken hoe het is wanneer je iets opbouwt en daarna weer kapot maakt. Vingerverf en het spelen met deeg of klei vinden peuters en kleuters vaak fijn om te doen.

 • Zand: Over het algemeen spelen kinderen graag met zand. Het voelen van het zand wordt als prettig ervaren. Door het zand te kneden en met hun handen over het zand te strijken worden kinderen vaak rustiger.
 • Water: Versterkt de gevoeligheid van de handen. Ze leren de betekenis van drijven en zinken door verschillende materialen te gebruiken. Bijvoorbeeld door een plastic speeltje en een steen te gebruiken
 • Klei: Jonge kinderen vinden het proces van het vormen van de klei, het weer veranderen en het plat slaan van de klei het leukst. Door het spelen met klei kunnen kinderen belangrijke gebeurtenissen in hun leven uitdrukken.

Tips

Speelgoed waarbij de zintuigen gestimuleerd worden hoeven niet altijd duur te zijn:

 1. Maak in het deksel van een schoenendoos een gat te grote van een kinderhand. Vul de schoenendoos met natuurlijke materialen zoals een kastanje, dennenappel, een takje en een steen. Laat het kind een voorwerp met zijn ogen dicht uit de doos pakken. Laat het raden wat het voorwerp is. Hier kunt natuurlijk ook andere materialen voor gebruiken.
 2. Spoel een lege plastic fles ( bijvoorbeeld een azijnfles) met een dop goed om en laat deze drogen. Doe daar droge erwten of bonen in. Zorg dat de dop goed strak dicht zit. Op deze manier maakt u een goedkope rammelaar. U kunt ook meerdere flessen vullen met andere materialen zoals rijst en macaroni. Op deze manier hoort het kind het verschil in klanken.
 3. Met een lege pan en een houten lepel kan een kind zich prima vermaken. Dit is een goed alternatief voor een trommel.