Home Blog

Het spelprogramma De Zeven Zeeën met Floortje Dessing

0

Vanaf 30 maart 2015 werden er acht afleveringen uitgezonden Van De Zeven Zeeën te zien op BNN op NPO 3. De afleveringen zijn iedere maandag om 20.30 te zien. In het spelprogramma varen tien bekende Nederlanders drie weken over de Middellandse zee. Tijdens de afleveringen kunt u zien hoe de kandidaten moeten wennen aan het leven op een zeilschip. Ook moeten zij het opdrachten uitvoeren waarbij zij tegen elkaar moeten strijden. Zoals in veel andere spelprogramma’s zijn hier ook afvallers. Tijdens de uitzendingen van het programma kunt u zien hoe slecht de situatie van de zeeën is. Floortje Dessing is presentatrice van het programma. De Zeven Zeeën is bedacht door de eindredacteur van Wie Is De Mol Anton Jongsma. Het programma is gemaakt in samenwerking met Greenpeace.

Het programma

Het spelprogramma De Zeven Zeeën is vanaf 30 maart 2015 iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO3. De presentatie is in handen van Floortje Dessing. In het programma is te zien hoe tien bekende Nederlanders voor drie weken lang op een zeilschip varen over de Middellandse zee. Tijdens de acht afleveringen kunt u zien hoe de deelnemers worden getest op hun creativiteit en doorzettingsvermogen. De deelnemers moeten zich leren aanpassen aan een leven op zee en spelen opdrachten tegen elkaar. Ook in dit programma zijn er afvallers. Tijdens het programma kunnen zowel de kandidaten als de kijkers zien hoe slecht de situatie is van de zeeën. Veel van de problemen worden veroorzaakt door overbevissing en de grote hoeveelheden afval die in de zee wordt achtergelaten. Vooral de grote hoeveelheden plastic in de zee is een groot probleem. Voor Floortje Dessing is het presenteren van deze spelshow een nieuwe ervaring. De Zeven Zeeën is bedacht door Anton Jongsma( eerder eindredacteur van Wie is de Mol) geproduceerd door Sputnik in samenwerking met Greenpeace.

Deelnemers van De Zeven Zeeën

De tien deelnemers aan het spelprogramma De Zeven Zeeën zijn:

 • Bastiaan van Schaik: stylist onder andere bekend van lifestyle deskundige bij RTL Boulevard en jurylid en coach van Hollands Next Top Model.
 • Toprak Yalçiner: actrice en oud GTST-ster. In 2012 speelde zij met Dilan Yurdakul de zusjes Baydar.
 • Pepijn Lanen: rapper van de rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig. Zijn bijnaam is Faberyayo.
 • Lisa Smit: als actrice is Lisa bekend van haar rol in de Griezelbus en Tbs
 • Niels Gomperts: acteur bekend van de film Shocking Blue en van de serie Penoza.
 • Dian Liesker: als comédienne kwam Dian in 2006 tot de halve finale van de Culture Comedy Award. Zij speelde tot 2009 bij het comedygezelschap Comedytrain. In 2014 kwam Dian met haar eerste solo programma uit.
 • Daniël Boissevain: acteur onder andere bekend van de verfilming van het leven van Herman Brood in de film Wild Romance. Daniël speelde in deze film de hoofdrol.
 • Patrick Martens: presentator in 2008 was Patrick te zien in het programma Wie is de Mol. In 2011 deed hij mee aan het programma Expeditie Robinson. In beide programma’s moest hij net voor de finale het programma verlaten.
 • Nicolien Sauerbreij: snowboardster werd Olympisch kampioen in Vancouver 2010.
 • Anna Speller: zangeres en actrice als lid van het bandje K-otic kreeg Anna bekendheid als zangeres. Haar eerste rol als actrice was in de serie het glazen huis.

Floortje Dessing, presentatrice van De Zeven Zeeën

Floortje is geboren op 31 augustus 1970 in Heemstede. Zij is behalve radio-en televisiepresentatrice ook nog programmamaakster en schrijft reisverhalen. In 1995 was haar eerste televisiedebuut Floortje presenteerde programma’s als Young Americans en Reisgids voor de omroep Veronica. Grote bekendheid kreeg zij echter met de reisprogramma’s Yorin Travel en RTL Travel. Vanaf mei 2009 zet Floortje zich in voor de Greenpeace klimaatcampagne ‘You turn the Earth’.

Uitzendschema De Zeven Zeeën

Op de volgende dagen werd het spelprogramma uitgezonden.

 • Eerste aflevering: maandag 30 maart om 20:30 op NPO 3
 • Tweede aflevering: maandag 6 april om 20:30 op NPO 3
 • Derde aflevering: maandag 13 april om 20:30 op NPO 3
 • Vierde aflevering: maandag 20 april om 20:30 op NPO 3
 • Vijfde aflevering: maandag 27 april om 20:30 op NPO 3
 • Zesde aflevering: maandag 4 mei om 20:30 op NPO 3
 • Zevende aflevering: maandag 11 mei om 20:30 op NPO 3
 • Achtste aflevering: maandag 18 mei om 20:30 op NPO 3

Aflevering gemist?

Wanneer u een aflevering gemist heeft van de Zeven Zeeën kon u deze terug zien op: http://www.npo.nl/uitzending-gemist

Bronnen en referenties
 • http://www.showbiznewz.nl/profiel/lisasmit.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Pepijn_Lanen
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Toprak_Yal%C3%A7iner
 • http://www.mediacourant.nl/2015/02/bastiaan-en-toprak-aan-boord-in-de-zeven-zeeen/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Bastiaan_van_Schaik
 • http://penoza.kro.nl/over_penoza/acteurs/niels_gomperts
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Dianne_Liesker
 • http://www.biosagenda.nl/p48878_daniel-boissevain.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Patrick_Martens
 • http://www.olympischsporterfgoed.nl/nicolien-sauerbreij
 • http://www.encyclo.nl/begrip/Anna%20Speller
 • http://tvwatchers.nl/floortje-presenteert-nieuwe-spelshow-de-zeven-zeeen/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Floortje_Dessing

Miss Montreal als coach van The Voice of Holland sinds 2015

0

Miss Montreal nam plaats in de jury van The Voice of Holland 2015. Het programma was in het najaar van 2015 te zien zijn op de zender RTL4. Zij verving samen met zangeres Anouk de zangeressen Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange. Beide ex-juryleden van TVOH hebben het te druk met hun eigen carrière. Trijntje gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Song festival. Ilse is druk met de Common Linnets die op internationale tour gaan. Miss Montreal ging graag in op de uitnodiging in om deel te nemen aan de jury van The Voice of Holland 2015.

Miss Montreal coach van The Voice of Holland 2015

Miss Montreal kreeg de uitnodiging om jurylid te worden van Talpa, John de Mols productiehuis. Zij zijn verantwoordelijk voor de productie van The voice of Holland. Zij twijfelde niet lang en nam de uitnodiging graag aan. Blij en verrast was ze toen ze hoorde dat Anouk het tweede nieuwe jurylid zou worden van The Voice of Holland 2015. Naast Miss Montreal en Anouk zijn de vertrouwde gezichten van Marco Borsato en Ali B weer te zien in het zesde seizoen.

Het zesde seizoen van The Voice of Holland

Volgens de programma directeur van RTL4 Erland Galjaard en John de Mol krijgt het zesde seizoen van The Voice of Holland meer reality- gehalte. Mede dankzij de coaches Miss Montreal en Anouk krijgt de talentenjacht een iets rauwer randje. Het televisieprogramma zal iets minder “strak” worden als de eerst vijf seizoenen. De kandidaten worden meer gevolgd en van te voren meer in beeld gebracht. The Battles worden uitgezonden vanuit de Gashouder in Amsterdam.

Miss Montreal ’s deelname aan De Beste Singer-Songwriter

Miss Montreal vindt haar deelname aan het programma De Beste Singer-Songwriter als jurylid een goede leerschool. Zij denkt dat zij zich beter in kan leven in de kandidaten van The Voice of Holland. Door haar deelname aan dat programma weet zij hoe spannend het is voor de kandidaten om op te moeten treden. Omdat Miss Montreal coach wordt van The Voice of Holland 2015 moest er voor haar een ander jurylid gezocht worden. Jacqueline Govaert (oud Krezip zangeres) vervangt Miss Montreal als jurylid bij de Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Wie is Miss Montreal

Haar volledige naam is Roos-Anne Hans en is geboren op 22 september 1984 in Dedemsvaart. Roos-Anne (Sanne) Hans is een singer-songwriter. Zij begeleidt zichzelf op gitaar en speelt rock en pop. Montreal is de naam van een band die onder leiding staat van Sanne Hans. In 2008 is Sanne te zien in een reclame spotje voor een bepaald merk smeerkaas. Giel Beelen (3FM-DJ) ontdekte Sanne en vanaf dat moment gaat het goed met haar carrière. Het liedje wat Sanne zingt in de reclame heeft zij niet zelf geschreven. Al sinds Sanne klein was schreef zij al liedjes en vanaf haar pubertijd speelde ze al in verschillende bandjes. Een van deze bandjes is de meidengroep Ysis. Wanneer Sanne praat stottert zij. Tijdens het zingen heeft Sanne daar geen last van.

Sanne in de tv-commercial

Nadat Sanne gestopt was met de meidenband Ysis werd ze gevraagd voor een tv-commercial. Sanne was in 2008 te zien in een reclame van Frico- smeerkaasmerk Slankie. Zij was daar te zien met een gitaar en zong: “Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf”. Terwijl zij deze tekst zong zag je op de televisie allerlei gênante situaties.

Eerste en tweede single

De eerste single van Sanne heet ´Just a Flirt´. Deze single werd in 2008 uitgebracht. Dankzij deze hit wordt zij uitgekozen als 3FMSerious Talent. Haar tweede single verscheen in mei 2009 en heet ´This Is My Life´. Na het uitbrengen van de tweede single krijgt ze een contract bij 8Ball Music. Samen met haar band werkt zij aan een debuutalbum

Het debuut album

De naam van het debuutalbum is Miss Montreal. Wanneer het debuutalbum is uitgekomen is Sanne vaak te zien op televisie en te horen op de radio. Dankzij deze optredens krijgt Sanne steeds meer bekendheid. Vooral de nummers ‘Seven Friends‘ en het nummer ’Addicted To Crying’ zijn in die tijd vaak op de radio en televisie te horen. Beide nummers komen van haar debuutalbum.

Kerstsingle

In 2009 vertelt Sanne in de herfst dat zij bezig is met een kerst single. In begin v december 2009 komt haar eerste kerstsingle dan ook uit. De naam van deze single is: ‘Being Alone At Christmas. Zoals de naam van de single al doet vermoeden is dit liedje heel herkenbaar. Zoals de vele kerstnummers is in dit liedje ook het gerinkel van kerst belletjes te horen. Samen met een koor en een refrein is Sanne er in geslaagd een echt kerstnummer te maken.

Het tweede, derde album

Begin 2010 vliegt Sanne naar Los Angeles. Zij is daar om inspiratie op te doen voor haar tweede album. In juli 2010 komt het nieuwe album uit. De naam van het album is So …Anything Else? In april 2012 komt haar derde album uit ‘I am Hunter’ zij presenteerde dit album in Paradiso in Amsterdam.

Sanne op theatertour

In 2012 gaat Sanne op theatertour met haar band. De naam van de theatershow is S-ss-sss-anne! Met deze show kun je niet alleen Sanne haar muzikale kant maar ook haar persoonlijke kant leren kennen. De theatershow stopte in 2013. In hetzelfde jaar kwam er ook een Miss Montreal tijdschrift uit.

Het vierde album

Het vierde album met de naam ‘Irrational’ werd uitgebracht in 2014. In februari 2015 startte zij met haar tweede theatershow met de naam ‘Onmeunig Sanne’. Tijdens deze show laat zij anekdotes horen afgewisseld met persoonlijke liedjes.

Programma directeur Erland Galjaard

Erland Galjaard programma directeur bij RTL4 is erg blij met de komst van de twee coaches. Hij vindt Miss Montreal (Sanne Hans) en Anouk twee vakvrouwen. Erland vindt dat beide vrouwen een voorbeeld zijn voor veel muzikanten en zangers. Het programma heeft twee waardige vervangers gevonden voor Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange.

Bronnen en referenties
 • http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/miss-montreal-stond-perplex-om-voice
 • http://www.showbizznetwork.nl/website/zesde-seizoen-the-voice-of-holland-rauwer-en-meer-reality/
 • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/talentenjacht/jacqueline-govaert-vervangt-miss-montreal-in-de.5444590.lynkx
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Miss_Montreal
 • http://www.3fm.nl/artiest/18/miss-montreal/biografie

De Thaise Orde van de negen edelstenen

0
Thaise orde negen edelstenen

De Thaise orde van de negen edelstenen wordt ook wel de “Heilige Orde” genoemd. Het sieraad wordt door de Koninklijke familie en door enkele hoogwaardigheidsbekleders in Thailand gedragen. Diegene die het sieraad mogen dragen moeten wel boeddhist zijn. Het juweel van de Thaise Orde van de negen edelstenen bevatten de volgende stenen. Diamant, robijn, smaragd, topaas, granaat, saffier, parel, zirkoon en groen kattenoog.

Geschiedenis van de Thaise Orde van de negen edelstenen

In de Ayutthaya- periode had de koning van Siam( het latere Thailand) een sieraad dat bestond uit drie gouden kettingen. Deze gouden kettingen waren verbonden met elkaar door een roosvormig sieraad. In dit sieraad waren negen stenen gezet. Hoewel de negen stenen edelstenen genoemd worden zijn het niet allemaal edelstenen. De betekenis moet dan ook symbolisch gezien worden. De orde wordt ook wel de “Heilige Orde genoemd. Leden van de Koninklijke familie dragen dit sieraad. En alleen vooraanstaande Thaise bestuurders wordt dit sieraad ook wel eens aangeboden. Een vereiste is dat men wel boeddhist is wanneer men het juweel ontvangt.

Ayutthaya

Ayutthaya was een koninkrijk dat van 1351 tot 1767 bestond. Doordat het koninkrijk Ayutthaya buitenlandse handelaren toe stond om buiten de stad woningen te bouwen werd Ayutthaya steeds groter. En kreeg de later de naam Siam(het latere Thailand). Door de verwoesting van de stad door de Birmezen( uit China) kwam er een einde aan het koninkrijk Ayutthaya.

De ring met de negen edelstenen

In de 17e eeuw werd aan de dragers van de keten(ketting) met de negen edelstenen ook een ring met de negen stenen geschonken. Later werd de ring aan meerdere personen uitgereikt. Uit naam van de koning werd de ring met de negen edelstenen aan familieleden, ministers, edelen en aan officieren gegeven. Koning Rama IV besloot dat mensen die de ring niet droegen ook het hoofd van de koning niet mochten aanraken.

De ster met de negen edelstenen

Thailand raakte in de negentiende eeuw onder Europese invloeden. Daarom besloot Rama IV dat alle dragers van de ring met de negen edelstenen ook een ster op de borst zouden gaan dragen. Ook dit juweel was bezet met de negen edelstenen.

Lint met de negen edelstenen

Rama V besloot dat het juweel met de negen stenen aan een grootlint bevestigd moest worden. De kleur van het lint was geel met rode biezen. In 1983 kreeg het lint de kleuren geel, rood en groen. Het lint bleef geel maar kreeg een smalle rode en een brede groene bies. Het brede lint wordt door de heren over de rechterschouder gedragen. De dames dragen het juweel aan een strik op hun linkerschouder. Tevens besloot Rama V dat er buiten de koning en koningin maar twintig andere mensen het lint mochten dragen. Later werd dit aantal verhoogd door Rama VI in 1913 besloot de koning dat dit zevenentwintig personen mochten zijn. De koning daarbij meegerekend. Wanneer de koning een buitenlands bezoek aflegt draagt hij de Orde van de negen edelstenen niet. In Thailand geloven de mensen dat de stenen magische beschermende krachten hebben.

De edelstenen van de Thaise Orde van de negen edelstenen

De namen van de negen stenen zijn:

De negen stenen komen we ook nog in het hedendaagse straatbeeld van Thailand tegen.

 1. Diamant
 2. Robijn
 3. Smaragd
 4. Topaas
 5. Granaat
 6. Saffier
 7. Parel
 8. Zirkoon
 9. Groen kattenoog

Werking van de negen stenen

Onderstaande stenen en mineralen hebben meerdere werkingen hieronder treft u een selectie van de werking aan.

 • Diamant: versterkt de werking van andere stenen
 • Robijn: beschermt tegen negatieve energieën
 • Smaragd: voorziet van positieve energie
 • Topaas: brengt vreugde en voorspoed
 • Granaat: versterkt het immuunsysteem
 • Saffier: verminderd allerlei soorten pijn
 • Parel: werkt versterkend op zenuwen en spieren
 • Zirkoon: werkt zuiverend en ontgiftend
 • Groen kattenoog: stimuleert persoonlijke kracht

De krachtige energie van stenen is al vele eeuwen bekend. Maar schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in

Tweelingen met slaapproblemen

0

Tussen het eerste en derde jaar komen de meeste slaapproblemen bij kinderen voor. Bij tweelingen kan het voorkomen dat beide kinderen tegelijkertijd last van slaapproblemen krijgen. Het gebeurt ook dat de ene helft van de tweeling problemen heeft met slapen, terwijl de ander heerlijk door slaapt. Slaapproblemen kunnen helaas lang duren. Als je een nieuwe methode uitprobeert om je kind te laten slapen … probeer deze methode dan zo consequent mogelijk uit te blijven voeren. Een kind wordt namelijk verward wanneer je steeds iets anders uit probeert. Luister niet altijd naar de goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Doe de dingen waar je zelf achterstaat en wat jij denkt dat het beste bij je kind past.

Moeite met in slaap vallen

Een kind dat moeite heeft met in slaap vallen kan problemen hebben met de overgang van dag naar nacht. Sommige kinderen zijn bang in het donker en durven zich niet aan de slaap over te geven. Kinderen kunnen ook bang zijn dat hun ouders weg zijn wanneer ze hun ouders niet meer zien. Als je kind wat ouder is kun je afspreken dat je na een bepaalde tijd nog even komt kijken. Dit om te laten zien dat je er nog bent. Een hulpmiddel hierbij kan een eierwerker zijn. Zet deze bijvoorbeeld op vijf minuten en ga dan naar je kind toe. Dit kun je herhalen met steeds langere tussenpozen. Bij baby’s kun je laten zien dat je er bent, maar haal ze niet uit bed. Dit kan namelijk weer een gewoonte worden. Wanneer een tweelingbaby gaat huilen wanneer het donker wordt, kun je proberen om ze een poosje naast elkaar in bed te leggen. Er zijn baby’s die huilen zodra ze in hun bed gelegd worden. In dat geval kun je een kledingstuk bijvoorbeeld een T-shirt in het bedje leggen. Gebruik een shirt dat je gedragen hebt want daar zit jou “geurtje” aan. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Stop het T-shirt wel goed in zodat er geen verstikkingsgevaar kan ontstaan.

Tweelingen op een kamer

Voor tweelingbaby’s is het een vertrouwd gevoel om bij elkaar te liggen. Ze zijn immers gewend om bij elkaar te zijn. In de baarmoeder hebben zij elkaar ook steeds gevoeld. Het komt voor dat een van de tweelingbaby’s moeite heeft met het slapen gaan. Ook tweelingen hebben vaak hun eigen slaappatronen. Het is gebeurt dat het ene kind al bijna slaapt wanneer het in het bed gelegd wordt terwijl het andere kind klaarwakker is. In sommige gevallen gebeurt het dat beide baby’s tegelijkertijd gaan huilen. Het ochtendritueel kan ook heel verschillend zijn bij tweelingen. Terwijl de een gelijk begint te huilen wanneer het wakker is. Kan de andere baby rustig wakker worden en rond liggen kijken in bed. In deze gevallen is het misschien verstandig de tweeling op aparte kamers te laten slapen. Dit is niet alleen goed voor de baby’s maar ook voor jezelf. Zeker wanneer je alleen thuis bent. Op deze manier kun je de baby’s op een rustige manier verzorgen.

Geen middagslaapje meer

Het ene kind heeft minder slaap nodig dan de ander. Soms volstaat het om kinderen om de dag een middagslaapje te laten doen. Een tweeling die een middagslaapje moet doen kan elkaar ook wakker houden. Dit terwijl de kinderen nog wel steeds behoefte aan een middagslaapje hebben. In dat geval kun je een eindje gaan wandelen met de kinderen in een wandelwagen. Vaak is een hazenslaapje al voldoende. Wat oudere kinderen kun je ook een rustige activiteit aan bieden. Het gebeurt nog weleens dat kinderen tijdens het spelen op de bank in slaap vallen. Wanneer je de strijd aangaat met je kinderen om ze te laten slapen zal dit zeker averechts werken.

Vroeg wakker

Tweelingen die ’s morgens vroeg wakker zijn kunnen ouders weleens tot wanhoop drijven. Zij zijn uitgeslapen maar jullie nog niet. Aan een wat oudere tweeling kun je uitleggen dat ze best alleen of samen op hun kamer mogen spelen als ze wakker zijn. Vertel er vooral wel bij dat ze dan rustig moeten doen. Wanneer een tweeling iedere dag erg vroeg wakker is. Kan het zijn dat ze geen middagslaapje meer nodig hebben. Het kan ook wel helpen om de tweeling ’s avonds iets later naar bed te brengen.

Soorten online casino’s: Welke is geschikt voor jou?

0

Vroeger ging je een avondje uit naar Holland Casino of naar een gokhal. Ook speelden veel mensen op gokautomaten in kroegen. Deze automaten staan in veel kroegen opgesteld en zijn met name bij stamgasten erg populair. Sinds de opkomst van het internet wisten mensen het al: de Online casino’s zijn de toekomst. Waarom zou je een uur rijden naar een dichtstbijzijnde casino om daar een gokje te wagen als je dit ook thuis kan doen achter de telefoon, laptop of tablet? Er zijn veel verschillende soorten casino’s waar je uit kan kiezen. Je hebt traditionele online casino’s, maar ook paynplay casino’s waar je zonder binnen een paar tellen kan gaan spelen.

Waar vind je betrouwbare online casino’s?

Er zijn online enorm veel informatiebronnen te vinden van online casino’s. Niet alle informatiebronnen zijn even geschikt als bron. Zo geven sommige websites verkeerde informatie of leiden naar je naar casino’s die niet helemaal betrouwbaar zijn. Zoek je goede informatie, kun je websites zoals Onlinegambling24.com raadplegen. Hier zie je een goed overzicht van betrouwbare casino’s, maar ook direct een overzicht van de soorten casino’s.

Traditionele online casino’s

Online spelen de meeste mensen bij de traditionele casino’s. In de afgelopen jaren zijn er enorm veel van dit soort casino’s bijgekomen, maar ook afgevallen en/of samengegaan. Dit zijn casino’s waar je een account aanmaakt met gegevens zoals:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Adresgegevens
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres

Na het aanmaken van een account kun je direct beginnen met spelen en storten. Dit storten doe je – als Nederlander – vaak via iDEAL, maar ook Trustly zien we steeds vaker terug. iDEAL blijft echter wel de meest gebruikte optie. Je moet bij een traditioneel casino (net zoals bij álle goede casino’s) je uiteindelijk wel verifiëren. Dit doe je door een kopie van je paspoort te sturen, verificatie van adres (bijvoorbeeld factuur van Ziggo) en een bewijs van je bankrekening (screenshot met daarop de storting naar het casino).

PayNPlay casino

Tegenwoordig zien we dit soort websites steeds vaker. Hier hoef je niet eerst een uitgebreid account aan te maken voordat je er mag spelen. In sommige gevallen is enkel inloggen met Trustly voldoende om te verifiëren. PayNPlay is een Engelse vertaling van Betalen en Spelen. Je maakt geld over via Trustly en er wordt dan automatisch een account aangemaakt bij het casino. Betaal je uit? Dan staat dit binnen enkele seconden op je rekening na goedkeuring van het casino. Opnieuw inloggen doe je door dit met Trustly aan te geven. Een betrouwbare methode, maar je moet wel oppassen dat je niet snel veel geld verliest. Het storten gaat namelijk wel érg eenvoudig!

Luville kerstdorpen: geschiedenis en huisjes

0

Luville kersthuisjes, gebouwen, landschappen en vele andere accessoires bestaan sinds 2006. Het Nederlandse bedrijf Edelman richtte het merk Luville op, zij richtten zich specifiek op de Europese markt. Dit kunt u terug zien in hun thema`s. De kersttaferelen dragen namen zoals: Birdbury, Careauville su Mer, Shneewald, Ville de Reidy, Molendam. Het laatste thema is een Hollandse serie die in 2007 geïntroduceerd werd met grachtenpandjes, Zaanse huisjes, klompendansers, draaiorgels en nog vele andere bekende Nederlandse bezienswaardigheden. Voor het ontwerpen van de Luville stijl en hun verpakkingen hebben zij hetzelfde reclame bureau als die van de Efteling geraadpleegd.

Geschiedenis

Miniatuurhuisjes zijn pas sinds een paar jaar te koop in de winkels maar kersthuisjes en kerstdorpen hebben al een lange geschiedenis. Het verhaal gaat dat immigranten uit Duitsland, Tsjechië en Slowakije (voormalig Tsjecho-Slowakije) die in de 19e eeuw in Amerika verbleven al dorpjes in elkaar knutselden van hout rond de kerst. Zij maakten figuurtjes en gebouwen uit hun eigen land. Het eerste bedrijf dat porseleinen huisjes produceerde heette Departement 56. Daarna kwam er concurrentie van Dickensville en Lemax. In 2006 start het Nederlandse bedrijf Edelman, na gestopt te zijn met het importeren van Lemax, met het merk Luville een collectie miniatuurhuisjes specifiek gericht op de Europese markt.

Hoe komen Luville kerstdorpen tot stand?

De huisjes en gebouwen van Luville worden hoofdzakelijk van porselein gemaakt, de figuurtjes en accessoires van polystone ( een materiaal dat bestaat uit gemalen stenen, graniet, marmer en speksteen die later vermengd worden met vloeibaar hars). Voordat de kerstdorpen tot stand kunnen komen gaat er veel werk aan vooraf.

 1. Ontwerpers maken een masterplan.
 2. Dit plan wordt driedimensionaal nagemaakt.
 3. Beeldhouwers maken daar modellen van.
 4. Er wordt van elk product een mal gemaakt.
 5. Het porselein dat in de mal zit wordt voor een langere tijd in een oven op 600 graden gebakken.
 6. Na het bakken worden er openingen voor deuren, ramen en verlichting met de hand uitgesneden.
 7. Elk stuk wordt met de hand beschilderd.
 8. De beschilderde onderwerpen gaan de oven weer in om afgebakken te worden. Dit wordt gedaan om de kleuren te behouden.
 9. Wanneer een medewerker jarenlang bij de fabriek werkt mag hij pas kleine details zoals ogen op de polystone figuurtjes schilderen.

Luville

De miniaturen van Luville zijn exclusief voor Edelman ontworpen en hebben een collectie met een Europese uitstraling, er zijn vijf thema`s verkrijgbaar met verschillende huizen en figuurtjes. Maar ook andere collecties zoals sneeuwballen en muziekdozen. Van het merk Luville kunt u ook starterkits kopen, maar natuurlijk kunt u ook een enkel huisje en losse figuurtjes kopen zodat u zelf uw kerstdorp kunt samenstellen.

Het assortiment van Luville

Het assortiment van Luville bevat onder andere: huisjes, gebouwen, kerken, kapel, schuur, boerderij, bomen en een kiosk. De volgende thema’s zijn in de collectie beschikbaar.

Bridbury

Een dorpje dat dateert rond 1850. Het is een dorpje met veel Victoriaanse invloeden. Bij dit assortiment behoort ook het Luville Bridbury Hospital, een gebouw dat vele details bevat als luikjes voor de ramen, glas in lood raampjes lantaarns boven de deur, een vlag en een uithangbord met een rood kruis en is versierd met vele kerstkransen

Chareauville sur Mer

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat dit uit een Frans vissersdorpje uit 1900. Een onderwerp uit dit dorp is Restaurant Deauville dit restaurant bestaat uit twee verdiepingen en heeft een overdekt buiten terras waarbij een figuurtje aan een van de tafeltjes zit. De buitenkant van het restaurant is mooi afgewerkt met wit plaveisel en bruine balken ook zijn in dit stuk lantaarns verwerkt en natuurlijk mag de kerstkrans niet ontbreken.

Schneewald

Dit is een Oostenrijks/Duits dorpje dat dateert uit de periode 1950 met als centraal thema de wintersport. Een bijzonder product uit deze lijn is de Luville Winter Animation, dit tafereel beeld een hut uit met zowel volwassen als kinderfiguurtjes. Achter de hut staan besneeuwde bomen voor de hut staat een dennenboom die versiert wordt, ook is er te zien hoe een meisje de laatste hand legt aan een sneeuwpop. Aan de voorkant van de hut hangt een elandgewei en buitenverlichting ook schijnt er licht door de raampjes en het deurtje.

Ville de Reidy

Een landelijk dorpje waarbij de Elzas rond 1950 als inspiratiebron gebruikt is. Enkele Luville figuurtjes zien er als volgt uit: Kara with sheep zoals de naam al zegt hier staat een meisje op een stukje besneeuwd gras een schaapje te aaien met op de achtergrond een bruin hekje. Farmer Children een tafereel waarbij u een boeren jongen en meisje ziet op stro omringd door een kip, poes en een lammetje.

Molendam

In 2007 werd de Molendam op de markt gebracht, een echt puur Hollands verhaal. De Molendam verhaalt de periode rond 1950. In dit Thema vindt u de grachtenpandjes, draaiorgels en nog meer Hollandse accessoires. Verder bestaat de collecties onder andere uit elementen als landschapselementen, straat materiaal, lantaarns en bomen. Een leuk product uit deze serie is de Luville Shed, een schuurtje van baksteen en dakpannen dat staat op een stuk grasland. Naast het schuurtje staan karrenwielen en aan de voorkant staat een wit hekje met daarachter een paard.

Tips bij het kopen van edelstenen

0

Bij het kopen van edelstenen als sieraad of in kleding moet u rekening houden met een aantal belangrijke zaken om niet misleid te worden of om er voor te zorgen dat u geen nepstenen koopt. De waarde van edelstenen wordt voornamelijk bepaald door de kleur, vorm, helderheid en het aantal karaat. Er zijn in Nederland en in het buitenland veel edelstenen in omloop die geen waarde hebben, maar toch als echt aan u verkocht worden. Voordat u een bepaalde steen of ketting koopt kunt u het beste goed inlezen in de soort steen en wat voor eigenschappen deze dient te bezitten.

Belangrijkste elementen

De waarde van een edelsteen wordt voornamelijk bepaald aan de hand van de volgende elementen:

Kleur

Tussen 50% en 70% van de waarde van de edelsteen wordt bepaald door de kleur. Edelstenen worden gevonden in alle kleuren van de regenboog. Over het algemeen zijn heldere stenen het meest in trek. Stenen die te donker of te licht zijn dienen vermeden te worden.

Helderheid

Na de kleur is de helderheid van de steen het belangrijkste om de waarde te bepalen. Een goede en dure edelsteen is helder en heeft geen zichtbare scheuren of oneffenheden in de steen zitten. Dit kan met behulp van een loep bekeken worden. Sommige stenen als smaragd en rode toermalijn worden zelden zonder oneffenheden gevonden. Als ze zonder scheuren en oneffenheden zijn dan zullen ze in prijs hard omhoog gaan.

Karaat

Edelstenen worden verkocht aan de hand van het gewicht en niet door de grootte. De prijs wordt berekend per karaat. Stenen kunnen qua dichtheid variëren van elkaar. Zo kan het dus voorkomen dat stenen van dezelfde grootte sterk in prijs verschillen.

Verwerking

Niet de meest belangrijke factor voor de waarde van een steen, maar toch van belang. Een goed geslepen steen ziet er voor veel mensen mooier uit. Als een steen verwerkt is in een sieraad of ketting is de kunde van de slijper van groot belang. Er mogen geen barsten of scheuren in de edelsteen ontstaan zijn tijdens dit proces.

Tips bij de aanschaf van sieraden

 • De kleur zegt niet alles. Een smaragd is niet altijd groen en een diamant is niet altijd kleurloos. Laat u niet misleiden door kleur alleen en let ook op de andere elementen.
 • Blijf vragen stellen aan de juwelier. Een goede juwelier die kwaliteit verkoopt zal u begeleiden bij de aankoop van de siersteen of het sieraad. Hij zal u tevens alle elementen van de steen kunnen uitleggen en bij duurdere aankopen een certificaat van echtheid kunnen overhandigen.
 • Als u een gekleurde steen koopt mag de steen niet te donker of te licht zijn. Een goede gekleurde steen is helder van kleur en niet dof. U kunt de edelsteen het beste bij verschillende soorten licht bekijken en bij een witte achtergrond houden om de kleur te bepalen.
 • Koop edelstenen alleen bij bekende juweliers en vermijdt toeristenwinkels in het buitenland die beweren echte stenen te verkopen.
 • Neem de tijd om de juiste edelsteen te zoeken. Bedenk goed waar u de steen bij wilt dragen of welke geneeskrachtige gave de steen bezit. Lees u van te voren goed in als u een bepaalde soort steen op het oog heeft.
 • Vraag bij de juwelier of de steen omgeruild kan worden als deze niet bevalt. Goede juwelierszaken hebben over het algemeen goede voorwaarden voor het ruilen en terugbrengen van sieraden. Bij minder betrouwbare juweliers kunt u de edelstenen vaak niet ruilen.
 • Kijk goed naar de naam van edelsteen. Een groot aantal stenen worden in een laboratorium vervaardigd en verkocht onder namen als Japanse amethist, Australische Topaas, Koreaanse Jade e.d. Zoek de naam van de steen op het internet op en al snel komt u tegen dat deze soorten niet bestaan. Een ander bekend voorbeeld is het Amerikaans goud.

Misleiding door juweliers

Overal op de wereld kunt u edelstenen kopen. Bij de juweliers vindt u de mooiste exemplaren van sierstenen verwerkt in diverse soorten en maten. Ieder jaar kopen Nederlanders op vakantie imitatiestenen, synthetische stenen en andere troep dat als echt wordt aangeprezen. Een aantal trucs van juweliers op een rij.

Zoek maar uit

Er staat een grote bak met edelstenen met daarin verschillende soorten edelstenen voor dezelfde prijs. De stenen zijn vaak hetzelfde qua vorm en alleen de kleur wijkt af. Deze stenen hebben vaak geen waarde en zijn van glas of ander materiaal. Goede edelstenen zullen apart van elkaar worden gepresenteerd.

Echt en nep door elkaar

U heeft interesse in een opaal met verschillende kleuren als sieraad, omdat deze kan helpen om uw klachten bij astma te verlichten. De juwelier trekt een lade open met daarin verschillende soorten van opaal en laat u een voorbeeld zien en legt de elementen van de steen goed uit. U kunt uit de lade een andere steen uitkiezen. De zojuist gebruikte voorbeeldsteen wordt angstvallig achtergehouden door de juwelier. De kans is groot dat er echte opaalstenen en neppe stenen doorelkaar zitten. De kans is groot dat u met een neppe edelsteen mee naar huis gaat.

Afgezet door taxi of tuk-tuk

Een truc uit Thailand dat tegenwoordig over de hele wereld wordt ingezet. U heeft een goedkope taxirit of tuk-tuk gevonden. Omdat de rit nogal lang is of omdat de chauffeur nog even langs een vriend moet om iets af te geven betaald u minder voor de reis. U wordt echter afgezet bij een juwelier in of net buiten de stad. Hier krijgt u de mooiste stenen te zien die hoogstwaarschijnlijk zijn gestolen (dit laten de personen in de zaak ook vaak doorschemeren). Voor een hele mooie prijs kunt u diamanten en andere waardevolle edelstenen kopen. Omdat u vaak als enige in de zaak aanwezig bent voelt u de groepsdruk van de, soms agressieve verkopers, en koopt u de stenen om deze later door te verkopen. Helaas blijken ze nep te zijn. Laat u nooit overhalen om voor een goedkope rit van A naar B als tussenstop naar een juwelierszaak te brengen in het buitenland.

Pijnrevalidatie: Wat kan je verwachten?

0
Pijnrevalidatie

Wanneer u al langere tijd pijn ervaart om welke reden dan ook wordt deze pijn chronisch genoemd. Uw huisarts kan u dan doorverwijzen naar de pijnrevalidatie. De pijnrevalidatie is er voor mensen met chronische pijn aan bijvoorbeeld pezen, spieren, botten of gewrichten. Bij langdurige pijn kunnen psychosociale klachten optreden zoals stress, angst om veel te bewegen en vele andere klachten die invloed hebben op uw lichamelijk welzijn. Een pijnbestrijdingsteam bestaat uit de volgende disciplines: de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker en soms een haptonoom. Met deze therapeuten leert u om beter met uw pijn om te gaan. Het doel is dan ook dat de pijn niet meer centraal staat in uw leven.

Wat is pijnrevalidatie?

Pijnrevalidatie is er voor mensen met chronische pijn in het bewegingsapparaat (pezen, spieren, botten of gewrichten).
Bij een chronische pijn is er meer aan de hand dan alleen de lichamelijke pijn die men voelt. Bij langdurige pijn spelen ook psychosociale factoren een rol. Enkele voorbeelden zijn: gevoelig zijn voor stress, perfectionistisch zijn, angst om veel te bewegen of juist teveel bewegen en door de pijn heengaan. Het lichaam krijgt op deze manier onvoldoende tijd om te herstellen. Pijnrevalidatie is bedoeld om mensen met chronische pijn te leren omgaan met hun pijn en met de gevolgen van die pijn, zodat zij weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Wie kan er aan pijnrevalidatie deelnemen?

De revalidatie is geschikt voor mensen met verschillende soorten chronische pijnklachten.Bij onder andere de volgende chronische klachten of aandoeningen worden mensen regelmatig doorverwezen door de huisarts naar de pijnrevalidatie:

 • Lage rugklachten zonder duidelijke oorzaak
 • Fibromyalgie
 • Klachten na letsel
 • Whiplash
 • Pijnklachten in arm, nek, schouder of andere gewrichten
 • Pijnklachten in botten en spieren
 • Reuma
 • Dystrofie
 • RSI

De behandelfasen

Nadat uw huisarts u heeft doorverwezen naar een pijnrevalidatie centrum en u komt hier voor in aanmerking dan volgen er verschillende fases. De revalidatie bestaat uit de volgende fasen:

De screeningfase

De revalidatiearts beoordeelt samen met een psycholoog of met een maatschappelijk werker of het volgen van de revalidatie zinvol voor u is. Wanneer zij dit goedkeuren dan start de revalidatiearts de observatiefase.

De observatiefase

Tijdens deze fase kijkt het pijnrevalidatieteam naar de aard en de oorzaak en de huidige problemen die door de pijn zijn ontstaan. Ook wordt er gekeken hoe u met de pijn omgaat, welke emoties en gedachten een rol spelen, hoe uw omgeving op uw pijnklachten reageert en welke beperkingen u in uw leven ervaart. Op basis van de uitkomsten van deze observatieperiode maakt het team een revalidatie plan.

De behandelfase

Tijdens de behandelfase voert u samen met het team het opgestelde behandelplan uit. De behandelingen kunnen zowel individueel zijn maar het kan ook zijn dat deze in groepsverband gegeven worden.

De nazorgfase

Het revalidatieteam heeft u begeleid met het toepassen van nieuwe vaardigheden. Na de behandelfase heeft u een eindgesprek met de behandelend revalidatiearts. Eventueel kan het team dat u heeft behandeld, in overleg met de revalidatiearts, de zorg overdragen aan andere hulpverleners in uw omgeving

Gestelde doelen bij pijnrevalidatie

Het eerste doel is om te leren hoe u de dagelijkse activiteiten binnens- en buitenshuis zo goed en zo effectief mogelijk kunt uitvoeren ondanks de pijn. U leert het evenwicht vinden en vanuit dat evenwicht activiteiten te gaan opbouwen. Het tweede doel is het veranderen van het denken over de pijn en het voelen van de pijn die u ervaart. Het derde doel is om u te leren activiteiten anders te doen dan u gewend bent. U leert accepteren wat u nog wel kunt en wat u niet meer kunt doen, zo wordt er ook geleerd om u lichaam te kunnen ontspannen. Het vierde doel is het verminderen van stoornissen in de lichamelijke functies bijvoorbeeld door verbetering van spierkracht, beweging en uithoudingsvermogen.

Individuele doelen

Wanneer u een pijnrevalidatieprogramma gaat volgen dan krijgt u een eigen revalidatieplan met persoonlijke behandeldoelen (een revalidatieplan is een beschrijving van de inhoud van de behandeling die u krijgt). Een pijnrevalidatie programma is samengesteld uit op zorgvuldig op elkaar afgestemde behandelingen die bij uw wensen en mogelijkheden passen. Pijnrevalidatie is er intensief, u leert kritisch naar uw eigen gedrag te kijken en enkele aangeleerde leefpatronen los te laten.

Revalidatiearts

De revalidatiearts richt zich vooral op het opheffen of verminderen en eventueel voorkomen van aandoeningen. Ook kan de arts helpen bij de gevolgen die een aandoening heeft op uw activiteiten bij bijvoorbeeld het lopen, zelfverzorging, en bij werk of relaties. Soms wordt u eerst uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij u uitleg krijgt wat pijnrevalidatie inhoudt. Wanneer u na die informatie besluit om aan de revalidatie te willen deelnemen krijgt u een uitgebreide vragenlijst mee naar huis. Na het bespreken van deze vragenlijst bepaalt de revalidatiearts samen met een psycholoog of maatschappelijk werker of u in aanmerking komt voor deze revalidatie.

De fysiotherapeut

De fysiotherapeut helpt u om de activiteiten in uw dagelijks leven makkelijker uit te voeren zoals zitten, staan, lopen, tillen en rekken. U krijgt voorafgaand aan de behandeling een test om te zien wat uw huidige mogelijkheden zijn. Aan de hand van die test maakt de therapeut een persoonlijk opbouwschema om uw fysieke mogelijkheden op te kunnen bouwen. De fysiotherapeut werkt er samen met u aan om uw fysieke klachten terug te dringen. Oefentherapie en ontspanningsoefeningen worden afgewisseld. Bij sommige revalidatiecentra maken de fysiotherapeuten ook gebruik van een zwembad met verwarmd water om daar groepsgewijs oefeningen te doen. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van fitnessapparaten in groepsverband of individueel.

De ergotherapeut

Een ergotherapeut behandelt geen ziekten maar ondersteunt u bij het oplossen van problemen die ontstaan zijn door ziekten of beperkingen. Een ergotherapeut kijkt samen met u naar de problemen die u ondervindt in het dagelijks leven. Het kan gaan om de verzorging van uzelf, het werk of de vrijetijdsbesteding. De ergotherapeut vraagt u welke dingen u graag zou willen kunnen doen. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld en gaat de therapeut samen met u aan de slag. De behandeling kan bestaan uit een betere werkhouding aanleren, aanpassingen in huis, werkomgeving of vaardigheden die met het zelfstandig eten te maken hebben.

De psycholoog

Een psycholoog is een deskundige op het gebied van emoties en gedrag. Bij de pijnrevalidatie gaat de psycholoog na wat de gevolgen van uw pijn zijn op uw dagelijks leven, of de pijn u belemmerd in uw activiteiten en of de pijn invloed heeft op uw stemming. De psycholoog onderzoekt dus niet de oorzaak van de pijn, maar richt zich vooral op het verminderen van de negatieve gevolgen van de pijn die u ervaart en probeert u bewust te maken van de manier waarop u met uw pijn omgaat. De psycholoog bespreekt met u de aanpak van uw pijnproblemen. Dit kan er toe leiden dat u meer kunt ondernemen en minder met de pijn bezig bent.

Maatschappelijk werk

Wie veel onderzoeken en behandelingen heeft gehad die weinig of geen resultaat opgeleverd hebben komt tijdens de pijnrevalidatie bij de maatschappelijk werker terecht. Regelmatig gaat dit om onbegrepen klachten omdat pijn een lastig begrip is en niet altijd zichtbaar is. Samen met u kijkt de maatschappelijk werker naar de invloed van de beperkingen die de pijn op uw leven heeft en hoe uw omgeving hier mee omgaat. De maatschappelijk werker signaleert belemmeringen in uw thuissituatie, op uw werk of in de maatschappij. In het zoeken naar een nieuw evenwicht in uw leven en binnen uw relaties kan de maatschappelijk werker begeleiding en stimulans bieden. Een gesprek samen met uw partner en de maatschappelijk werker behoort tot de mogelijkheden.

De haptonoom

Bij sommige revalidatiecentra kunt u ook bij de haptonoom terecht. De haptonoom kan u begeleiden bij onder andere lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak, bij chronische pijnklachten, oververmoeidheid en diverse andere klachten. Er wordt geleerd om anders om te gaan met uw klachten en spanningen. Haptonomie wordt omschreven als de wetenschap van de tast en het gevoelsleven. In de haptonomie gaat het om het aanraken en het voelen. In deze discipline wordt het lichaam als drager van gevoelens gezien, aan de hand van een behandeling kan de haptonoom nagaan wat de relatie is tussen uw gevoelens en de lichamelijke signalen in uw dagelijkse leven en hoe daarmee kunt omgaan. Tijdens een behandeling wordt er gebruik gemaakt van de tastvermogens van een cliënt in wisselwerking met materiaal, de ruimte of de therapeut om het gevoel weer in beweging te brengen. Daardoor wordt u zich weer meer bewust van uw eigen lichaam en leert u om beter met uw klachten zoals pijn en spanningen om te gaan.

K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6 (TERUGBLIK)

0

Op 13 maart 2015 maakten Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen bekend dat zij gaan stoppen met de meidengroep K3. Op dezelfde dag maakte zij ook bekend dat de zangeressen in een televisieprogramma op zoek gaan naar drie opvolgers. Aan het eind van de talentenjacht wordt bekend wie de opvolgers van de “oude K3” zijn. Wanneer de winnaars bekend zijn gaan de huidige en de nieuwe zangeressen van K3 door België en Nederland op tournee. De tour eindigt in het voorjaar van 2016. De huidige zangeressen treden dan voor het laatst op. Als afsluiting geven zij het stokje door aan de drie winnaressen van de talentenjacht. De nieuwe zangeressen van K3 gaan dan op eigen benen staan.

K3 stopt met optreden

Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Dame maakten bekend dat zij gaan stoppen met de meidengroep K3. Zij maakten dit op een persconferentie in Antwerpen op 13 maart 2015 bekend. De drie zangeressen willen pas stoppen wanneer er goede vervangers zijn gevonden. Omdat K3 blijft bestaan hetzij met nieuwe zangeressen. Deze zangeressen worden gekozen in het televisieprogramma K3 zoekt K3. Wanneer de nieuwe zangeressen bekend zijn maken zij met zijn zessen een tournee door België en Nederland. Op deze manier kunnen de fans wennen aan de nieuwe gezichten van K3.

K3 zoekt K3

Karen, Kristel en Josje gaan op zoek naar de nieuwe K3. Deze zoektocht wordt in een groots opgezet televisieprogramma uitgezonden. K3 zoekt K3 is in het najaar van 2015 te zien op de televisie. In België wordt het televisieprogramma uitgezonden door VTM. In Nederland wordt het programma uitgezonden door SBS 6. Dit alles gebeurt in samenwerking met Studio 100. De “oude” zangeressen van K3 zijn op zoek naar kandidaten die niet alleen van kinderen houden. De gezochte kandidaten moeten ook kunnen zingen en dansen en op een podium durven te staan.

Zelf deel uitmaken van de nieuwe K3?

Wanneer je achttien jaar of ouder bent kun je een poging doen om een van de nieuwe K3 zangeressen te worden. Op SBS6.nl en via de website van Studio 100 kun je een inschrijfformulier vinden. De inschrijvingen voor de talenjacht lopen via Studio 100. Vanaf juni 2015 starten de opnames van K3 zoekt K3.

Studio 100

Gert Verhulst (bekend van Samson en Gert), Danny Verbiest en Hans Bourlon richtte in 1996 hun eigen bedrijf Studio 100 op. In eerste instantie deden ze alleen de productie van Samson en Gert. Later kwam hun eerste eigen productie uit. Kabouter Plop was in 1997 voor het eerst op de Belgische en Nederlandse televisie te zien. De kabouterdans heeft in 2000,2001 en 2002 in Nederland 64 weken in de Mega Top 100 gestaan. Het Belgische pretpark Plopsaland en het Nederlandse park Plopsa indoor is ook van het productiehuis Studio 100. De productie van K3 zoekt K3 is eveneens in handen van Studio 100.

De huidige K3

De huidige K3 bestaat uit: Karen Damen ( 40 jaar), Kristel Verbeke ( 39 jaar) en Josje Huisman (29jaar). K3 bestaat al 17 jaar. De zangeressen van de groep speelden in verschillende films en televisieseries. Ze hebben vele hits op hun naam staan. De muziek die K3 maakt is voornamelijk op een jeugdig publiek gericht. De naam K3 is ontstaan doordat de voornamen van de oorspronkelijke Belgische zangeressen alle drie met een K begonnen. Namelijk Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. In 2009 verliet Kathleen de meidengroep. Zij werd vervangen door Josje Huisman afkomstig uit Nederland. Josje had de talentenjacht K2 zoekt K3 gewonnen. De muziek van K3 wordt geschreven door Miguel Wiels. Dit doet hij samen met collega’s peter Gillis en Alain van de Putte. De oprichter van K3 is Niels William. In 2002 heeft Niels William K3 verkocht aan Studio 100. Na zeventien jaar stopt de huidige K3 en geeft de fakkel door aan de drie winnaressen van het televisieprogramma K3 zoekt K3 dat uitgezonden wordt in het najaar van 2015.

Muziek van K3

Enkele bekende nummers van K3 zijn

 • Heyah Mama
 • Blub, ik ben een vis
 • Verliefd
 • Kuma He
 • Kusjesdag
 • MaMaSé

Albums

Voor het laatste nummer kreeg K3 een platina plaat. K3 heeft ook verschillende albums op hun naam staan. Enkele namen van die albums zijn:

 • Alle kleuren
 • Toveren
 • K3 in wonderland
 • K3 in Ahoy
 • K3 clipparade
 • K3 en de kattenprins
Bronnen en referenties
 • http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/18/k3-bevestigt-we-stoppen-ermee-en-zoeken-nieuwe-meiden/
 • http://www.sbs6.nl/programmas/k3-zoekt-k3/pagina/aanmelden-k3-zoekt-k3/
 • http://nos.nl/artikel/2025481-het-is-waar-k3-krijgt-andere-zangeressen.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/K3_%28muziekgroep%29
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_100
 • http://songteksten.net/artist/lyrics/162/k3.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabouter_Plop

Cadeau-ideeën voor kinderen van elf tot achttien jaar

0

Cadeaus bedenken voor kinderen in de leeftijdscategorie elf tot achttien jaar is vaak moeilijk, omdat de interesses van een puber nogal verschillen in vergelijking met dat van jongere kinderen. Pubers vinden sommige artikelen al snel te kinderachtig. Gezien het feit dat wij in het digitale tijdperk leven en veel kinderen het liefst voor de computer of tablet zitten en niet zo vaak spelen met speelgoed is het moeilijker om een origineel cadeau te verzinnen. Maar boeken, cadeaubonnen of een enveloppe met inhoud doen het altijd goed bij zowel jongens als meisjes. Daarnaast zijn er ook nog andere cadeaus te vinden die deze jongeren wel kunnen waarderen.

Een kind van elf jaar

Een kind van elf jaar zit in groep acht van de basisschool, dit is de laatste groep voordat het naar het voortgezet onderwijs gaat. Wanneer een kind elf jaar is, is het sterk op kinderen van zijn eigen leeftijd gericht. Het kind heeft al redelijk wat zelfkennis opgedaan en is sociaalvoelend. Vanaf elf jaar kan een meisje al in de puberteit komen. Bij meisjes begint de pubertijd ongeveer twee jaar eerder dan bij jongens. Cadeaus voor de meisjes in deze leeftijdsgroep zijn:

 • leesboek
 • bordspel
 • legpuzzel
 • cadeaubon
 • enveloppe met geld
 • rugtas
 • digitaal springtouw (telt je sprongen)
 • sieradendoos
 • boek- of tijdschriftabonnement
 • make-up tasje
 • schoudertas
 • make-up
 • karaoke set

Cadeaus voor jongens

 • leesboek
 • voetbal
 • legpuzzel
 • bidon
 • boek- of tijdschrift abonnement
 • bordspel
 • voetbaldoel
 • technisch lego
 • disco-set
 • cadeaubon

Een kind van twaalf jaar

De tienertijd begint met de middelbare schoolperiode, kinderen worden nu brugklasser genoemd. Het afscheid van de lagere school is soms moeilijk, maar ze vinden het ook spannend om naar de “grote school” te gaan. Er verandert veel in hun leven, omdat er ineens veel verschillende vakken bijkomen die zij moeten leren en ze krijgen iedere dag huiswerk mee. Ook ligt het tempo van het onderwijs veel hoger dan op de basisschool. Op de basisschool behoorde het kind tot de oudsten, maar op de middelbare school begint hij weer van voor af aan. Hierdoor worden kinderen sneller onzeker. Passende cadeaus voor deze leeftijd zijn voor de meisjes:

 • boek
 • cadeaubon
 • enveloppe met geld
 • legpuzzel
 • schooltas
 • dekbedovertrek
 • broodtrommel
 • bidon
 • horloge
 • schoudertas
 • make-up
 • puzzelboekje
 • gezelschapsspelen
 • sieradendoosje
 • sleutelhanger
 • schoolspullen
 • wekker
 • spiegel
 • notitieboek
 • disco-set

Cadeaus voor jongens

 • basketbalnet
 • voetbal
 • tijdschriftabonnement
 • cadeaubon
 • rugtas
 • broodtrommel
 • bidon
 • schoolspullen
 • sleutelhanger
 • portemonnee
 • horloge
 • disco-set
 • gezelschapsspellen
 • stripboeken
 • bioscoopbon
 • bouwpakket

Een kind van dertien tot zestien jaar

De interesses voor artikelen in de leeftijdscategorie van dertien tot zestien jaar is ongeveer gelijk. In de leeftijd van dertien tot zestien jaar maken kinderen een grote ontwikkeling door. Hoe ze zich ontwikkelen is onder andere afhankelijk van wat zij in deze levensfase meemaken en hoe zij deze gebeurtenissen verwerken. Pubers krijgen vaak hun eigen computer, laptop of tablet. Internetten is een dagelijkse bezigheid geworden. De meeste pubers houden van boeken met ingewikkelde sociale relaties of spannende thrillers. De media is belangrijk als gespreksonderwerp met leeftijdsgenoten. Idolen uit de sport en muziekwereld zijn voorbeelden waarmee zij zichzelf spiegelen. Welke cadeau ‘s kunt u kinderen van deze leeftijdscategorie geven? Een aantal tips voor meisjes op een rij:

 • boek
 • gezelschapsspel
 • enveloppe met geld
 • tijdschriftabonnement
 • eau de toilette
 • cadeaubon voor kledingwinkels
 • make-up
 • schoudertas
 • agenda
 • notitieboekje
 • manicuursetje
 • make-up tasje
 • beauty case
 • sieraden
 • iTuneskaart

Cadeaus voor jongens

 • Gezelschapsspel
 • tijdschrift abonnement
 • stripboek
 • boek
 • iTuneskaart
 • agenda
 • douchegel
 • cadeaubon voor een computerwinkel als mediamarkt of bol.com
 • eau de toilette
 • horloge
 • bioscoopbon
 • computergame
 • zonnebril
 • boksbal
 • bokshandschoenen.

Een kind van zeventien en achttien jaar

De jongere in deze leeftijdsfase wordt nu adolescent genoemd. Een belangrijke verandering vindt vooral plaats op lichamelijk gebied en zij gaan zich vaak losmaken van ouders en gezin. De jongere past zich aan zijn leeftijdsgenoten aan wat betreft taal, muziek, kleding en gedrag. Zij vinden het erg belangrijk wat anderen van hun uiterlijk vinden, daarom wordt bijvoorbeeld het hebben van een puistje als iets dramatisch gezien. Al met al is het vaak moeilijk om een passend cadeau te vinden. Cadeaus voor deze leeftijd kunnen voor meisjes zijn:

 • eau de toilette
 • sieraden
 • make-up
 • fotoshoot
 • boek
 • tijdschriftabonnement
 • cadeaubon voor een weekend weg
 • high tea
 • enveloppe met inhoud
 • boek
 • douchegel
 • cadeaubon voor de sauna
 • iTunes kaart
 • selfiestick
 • digitaal fototoestel

Cadeaus voor een jongen

 • Eau de toilette
 • kaartjes voor een concert
 • kaartjes voor een paintballuitje
 • iTuneskaart
 • tijdschriftabonnement
 • games
 • doucheschuim
 • selfiestick
 • agenda
 • speelkaarten
 • sieraden
 • cadeaubon voor een weekend weg