Home Blog

Rookkwarts, steen van het verdriet

0
Rookkwarts

De edelsteen rookkwarts staat sinds de oudheid bekend om zijn beschermende en geneeskrachtige werking. De rookkwarts varieert van kleur in rookbruin tot bijna zwart. Hele donkere exemplaren van rookkwarts worden morion genoemd. De steen wordt onder andere ingezet bij pijn rond de spijsvertering, zwakte van het bindweefsel, om paniekaanvallen te voorkomen en verdriet te boven te komen. De Romeinen noemden deze steen niet voor niets ‘de steen van het verdriet’. In de Alpenlanden worden tegenwoordig nog rozenkransparels en crucifixen uit rookkwarts gesneden. Daarnaast is het ook een populaire edelsteen voor in sieraden.

Geschiedenis

Sinds de oudheid staat de rookkwarts bekend als beschermende steen. Soldaten maakten van rookkwarts gebruik tijdens hun strijd. Dit deden ze door te kijken naar de rookkwarts. Als de steen donker van kleur werd betekende dat gevaar of een waarschuwing. Voor de Romeinen was de donkere kleur van de rookkwarts symbool voor het verdriet. Wanneer de rookkwarts werd gedragen en de steen werd donkerder was dit een teken dat er meer verdriet verwerkt moest worden door de drager. In de landen gelegen in het Alpengebied worden nog steeds rozenkransparels en crucifixen uit rookkwarts gesneden.

Geneeskrachtige werking van rookkwarts

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in. De volgende helende werkingen van de steen rookkwarts zijn het bekendst:

Spijsvertering

Als de rookkwarts op de buik of maag wordt gelegd zal deze de pijn rond de spijsvertering verlichten. Na gebruik dient de steen ontladen te worden. Letterlijk betekent de spijsvertering het verteren van spijzen. Het draait om het proces voedsel afbreken tot voedingsstoffen die het lichaam kan opnemen en gebruiken. Het lichaam zet de voedingsstoffen om in bouwstoffen.

Zwakte van bindweefsel

Wanneer de steen op het lichaam gedragen of in de hand gehouden wordt helpt deze tegen zwakte van het bindweefsel. Het bindweefsel is een vorm dat onderdeel uitmaakt van alle organen die aanwezig zijn in het menselijk lichaam. Dit bindweefsel zorgt onder andere voor bescherming van de organen.

Verstevigt de spieren

De rookkwarts verstevigt de spieren en werkt stabiliserend op botten en gewrichten. Deze steen is erg geschikt bij peesontstekingen, peesblessures door sport en spierdystrofie.

Kinderwens

Wanneer er een kinderwens is kan een vrouw een rookkwarts samen met een rode jaspis, maansteen, jade en rozenkwarts aan een ketting dragen. S ‘nachts kan de ketting in een glas water worden gelegd en kunnen beide partners in de ochtend het water op de nuchtere maag drinken. Doe dit alleen als er geen lichamelijke problemen zijn waardoor de kinderloosheid is ontstaan.

Paniekaanvallen

Rookkwarts helpt tegen paniekaanvallen wanneer de steen in de hand gehouden wordt. De energie, die de steen afgeeft in de hand, zal rustgevend werken en een paniekaanval kunnen afzwakken.

Stresssituaties

Als u een stresssituatie aan voelt komen kunt u in elke hand een rookkwarts nemen. Hier kunnen ook ongeslepen exemplaren voor gebruikt worden. De energie van de edelsteen zal een rustgevende werking hebben op uw lichaam.

Verdriet

De rookkwarts helpt u om verdriet te boven te komen en brengt harmonie in uw ziel. U kunt de steen dragen op de huid als sieraad of in de hand vasthouden. Door de rustgevende werking helpt de rookkwarts om helder na te denken en uw verdriet een plekje te geven.

Kleur, handelsvormen en vindplaatsen

De kleur van de rookkwarts varieert van rookbruin tot bijna zwart. Hele donkere exemplaren worden morion genoemd. De rozenkwart krijgt zijn kleur door de aanwezigheid van aluminium, lithium en radioactieve straling. De rookkwarts is verkrijgbaar in geode, geslepen en getrommelde vorm. Wanneer de stenen zijn getrommeld zijn de ruwe stenen met zand en water in een trommel heen en weer bewogen. Op deze manier worden de kantjes en puntjes afgeslepen en krijgt men een glad oppervlak. De rookkwarts wordt over de hele wereld gevonden en verwerkt.

Ontladen en opladen van de rookkwarts

Als u een edelsteen voor de gezondheid draagt moet deze regelmatig worden gereinigd. De steen geeft positieve energie af een de drager door de trillingsfrequentie. Negatieve energie van de persoon die de edelsteen draagt zal geabsorbeerd worden. Een rookkwarts kan ontladen worden door deze een keer per maand enkele minuten onder stromend water te houden. Om de rookkwarts daarna weer op te laden kunt u de droge steen voor minimaal een nacht plaatsen op een groep bergkristallen.

Rozenkwarts, een steen tegen bedplassen en nachtmerries

0
Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt ook wel de steen van de liefde genoemd. Dit komt omdat Amor en Eros de steen naar de aarde gebracht zouden hebben. Rozenkwarts is niet alleen de steen van de liefde maar kan ook bij vele kwalen ingezet worden. De steen helpt bijvoorbeeld het bedplassen tegen te gaan en om schadelijke stralen te ontsporen. Rozenkwarts wordt ook gebruikt voor het maken van sieraden. Zoals armbanden, oorbellen, kettingen, hangers voor aan een ketting en als steen voor in een ring. Ook worden er beeldjes van rozenkwarts gemaakt om voor de sier neer te zetten.

Geschiedenis van rozenkwarts

Amor (Cupido)en Eros (god van de liefde)zouden de rozenkwarts naar aarde hebben gebracht. Zodat de steen met zijn vrolijke roze kleur de liefde zou prikkelen en de begeerte zou wekken. De naam rozenkwarts wordt sinds circa 1800 gebruikt. Eerder werd de steen melkkwarts of algemene kwarts genoemd. Rozenkwarts wordt al door de eeuwen heen de steen van de vruchtbaarheid genoemd. De steen zou een positieve werking hebben op de vruchtbaarheid. Wanneer er bij het slijpen van de rozenkwarts een ster ontstaat zou de steen charme opwekken.

Geneeskrachtige werking van de rozenkwarts

Schadelijke stralen ontstoren

Wanneer u een ongeslepen rozenkwarts ter grote van een vuist bij het beeldscherm van een computer plaatst, helpt dit tegen hoofdpijn en vermoeide ogen.

Slapen

Als u een rozenkwarts onder uw hoofdkussen of nachtkastje legt bevordert de steen een goede slaap. Helpt nachtmerries tegen te gaan en helpt bij slaapstoornissen.

Doorbloeding

Een goede doorbloeding is heel belangrijk voor het lichaam. Dankzij de bloedcirculatie worden organen en ledematen voorzien van voedingsstoffen en zuurstof. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op peil blijft. Draag een hanger van rozenkwarts of een ketting op de blote huid

Gordelroos

Gordelroos wordt ook wel herpes zoster genoemd. Het is een huidinfectie die gepaard gaat met rode plekken en met blaasjes die met vocht gevuld zijn. De gordelroos begint vaak rond de taille of buik. Een rozenkwarts gedragen op de blote huid verzacht de pijn.

Abces

Een abces is een zwelling die met pus gevuld is. Een abces kan overal in uw lichaam voorkomen. De druk van de zwelling en de ontsteking zijn de veroorzakers van de pijn. Leg een rozenkwarts naast het bed op de grond. Reinig de steen 1 keer in de week onder koud stromend water.

Galblaasproblemen

De galblaas is een orgaan dat hol is en aan de rechterkant van het lichaam zit. Het orgaan staat in verbinding met de lever via de galbuis. Gal wordt opgeslagen in de galblaas. Bij galblaasproblemen kunt de rozenkwarts enkele malen per dag opleggen op de pijnlijke plek

Lever

De lever zit aan de rechterkant van de buik vlak onder het middenrif en wordt beschermd door de onderste ribben. De lever heeft verschillende functies in het lichaam. Regelt de stofwisseling, slaat vetten, eiwitten en koolhydraten op, produceert gal, reguleert het bloedvolume en maakt stollingsfactoren aan.
Bij een leveraandoening kunt u het herstel versnellen door een geslepen rozenkwarts een paar keer per dag in de hand te houden.

Hartinfarct

Rozenkwarts stimuleert de genezing na een hart infarct. Leg een stuk rozenkwarts naast het bed op de grond. Reinig de steen 1 keer per week onder koud stromend water.

Bedplassen

Rozenkwarts helpt het bedplassen tegen te gaan. Leg een rozenkwarts ter grote van een vuist 80 centimeter van het bed af op de grond. Reinig de steen 1 keer per week onder koud stromend water.

Liefdesverdriet

Wanneer u een ketting of een hanger van rozenkwarts draagt op uw blote huid verzacht het uw liefdesverdriet.

De geneeskrachtige werking van stenen is bekend. Maar schakel bij klachten altijd medische hulp in.

Toepassingen

Rozenkwarts kan gebruikt worden bij verschillende kwalen. Het is ook een geliefde steen om sierraden van te maken. Zoals oorbellen, kettingen, hangers voor aan een ketting, armbanden en als steen voor in een ring. Ook worden beeldjes van gemaakt van rozenkwarts zoals dieren en andere vormen.

Kleur

De rozenkwarts is roze van kleur. De steen is doorschijnend en heeft een glasachtige glans.

Vindplaatsen

Rozenkwarts wordt gevonden in Madagaskar, Brazilië, de Verenigde Staten en in Oostenrijk.

Verzorging van de rozenkwarts

De rozenkwarts kunt u ontladen door de steen onder koud stromend water te houden. Door de steen een nacht in het maanlicht te leggen kunt u deze opladen. Dit mag ook achter het glas op een vensterbank. Of door de steen 24 uur op een cluster bergkristal te leggen.

Test-Point zwangerschapstest

0

De Test-Polnt zwangerschapstest is, volgens de fabrikant, voor 99% betrouwbaar. De test is eenvoudig uit te voeren. U kunt de test op elk tijdstip gebruiken. Er wordt echter geadviseerd om ochtendurine te gebruiken voor de test. Ochtendurine is geconcentreerder dan de urine van een ander tijdstip. Daardoor is het hCG hormoon ook meer aanwezig. Dankzij dit hormoon kan de zwangerschapstest gedaan worden. De uitslag van deze zwangerschapstest kan binnen 3 minuten afgelezen worden. Test-Point heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van zelftesten. Zij produceren niet alleen zwangerschapstesten maar ook ovulatietesten, SOA-testen en alcoholtests.

Test-Point zwangerschapstest / duo verpakking

 • De verpakking van de Test-Point zwangerschapstest bevat:
 • 2 zakjes met een midstream test (zwangerschapstest)
 • Een zakje droogmiddel. Dit heeft u niet nodig bij het uitvoeren van de test.
 • Een bijsluiter

De Test-Point zwangerschapstest

De Test-Point zwangerschapstest kunt u zelf op een eenvoudige manier zelf uitvoeren. Al in het prille begin van de zwangerschap wordt in het lichaam het zwangerschapshormoon hCG aangemaakt. hCG is de afkorting van: humaan Chorion Gonadotrofine. Tijdens de zwangerschap neemt de hoeveelheid van dit hormoon in het bloed en urine van de zwangere vrouw snel toe in. De test toont aan of het hCG hormoon wel of niet aanwezig is in de urine.

Benodigdheden bij het testen

 • Voordat u begint met de test. Zet dan eerst de volgende attributen klaar
 • Een klok, wekker of stopwatch.
 • Een schone en droge beker van plastic of glas. Dit om de urine op te vangen.

Het uitvoeren van de test

Zet eerst alle benodigdheden klaar. Haal de zwangerschapstest uit het zakje. Houd de ronde achterkant in de hand en haal met uw andere hand het kapje eraf. U kunt de test op 2 manieren uitvoeren.

De eerste manier:

Laat de test naar beneden wijzen en houdt het topje zeker 10 seconden in de urinestraal. Het topje moet voldoende nat worden. Let op dat er geen urine voorbij het testgedeelte komt.

De tweede manier:

Vang urine op in een schone beker. Houd het topje van de test voor 3 seconden in de urine.
Bij beide manieren plaatst u het dopje weer terug en wacht totdat er gekleurde strepen te zien zijn. Bij een positief resultaat kunt u dit al zien binnen 1 minuut. Wacht bij een negatief resultaat 3 minuten om u er van te verzekeren dat het resultaat echt negatief is. Lees het resultaat na 5 minuten niet meer af.

Het resultaat

Positief (zwanger)

Er verschijnt een lijn zowel in het controle gebied en in het test gebied. De intensiviteit van de lijnen kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van het stadium van de zwangerschap. Dit doet echter niets af van de positieve uitslag.

Negatief( niet zwanger)

Er verschijnt slechts een lijn in het controle gebied. Er verschijnt geen lijn in het test gebied. Dit betekent dat er geen zwangerschap geconstateerd is.

Ongeldig

Er verschijnt helemaal geen lijn. Of er is alleen een lijn in het testgebied te zien. Herhaal dan de test. Als deze test hetzelfde ongeldige resultaat geeft ga dan terug naar het verkooppunt.

De tijd voor het aflezen van het resultaat

De uitslag moet binnen de 5 minuten afgelezen worden. Een positieve uitslag blijft enkele dagen zichtbaar. Maar een negatief resultaat kan na 5 minuten veranderen in een onecht (vals) positief resultaat. Verstandig is om de test na 5 minuten af te lezen en daarna direct weg te gooien. Dit om verwarring te voorkomen.

Negatieve uitslagen

Negatieve uitslagen kunnen soms ook voorkomen door:
De zwangerschapstest te vroeg uitvoeren. Het hCG hormoon is dan nog niet voldoende aangemaakt. De test kan na een aantal dagen herhaald worden.Door veel te drinken kan de urine minder geconcentreerd zijn. Het beste is om ochtendurine te gebruiken voor de test. De kans dat de zwangerschapstest foutief negatief aangeeft is dan veel kleiner.Buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Wanneer u een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft zijn uw hormoonspiegels lager.

Zwanger en dan?

Wanneer de test heeft uitgewezen dat u zwanger bent. Kunt u naar de huisarts gaan of een verloskundige bellen. Er zijn huisartsen die u gelijk naar een verloskundige doorsturen maar het kan ook dat de huisarts zelf eerst wil testen of u zwanger bent. Voor een afspraak bij een verloskundige kunt u meestal tussen de 8e en 12e week van uw zwangerschap terecht.

Smaragd, de steen van Mercurius

0

De smaragd staat bekend als de beschermende steen voor reizigers. In de oudheid werden er al amuletten en kunstvoorwerpen van smaragd gemaakt. In sommige museumcollecties zijn bijzonder mooie exemplaren smaragd te zien. De steen wordt zowel in de ruwe als in de geslepen vorm verkocht. Er worden siervoorwerpen van gemaakt en stenen om op te leggen. Smaragd in de geslepen vorm wordt gebruikt om sieraden van te maken. Zoals kettingen, oorbellen, hangers, broches en oorbellen.

Geschiedenis van de Smaragd

In de mythologie is de smaragd de steen van Mercurius. Mercurius was de god van de handelsreizigers en de winst. Dit is de reden dat de smaragd de beschermende steen is van reizigers. In de 13e eeuw schreef Bartholomeus Angelicus ( een Franciscaanse monnik): De smaragd is een edele steen. Het is een van de beste stenen om een Koninklijke hand mee te tooien. De smaragd was al duizenden jaren voor Christus al bekend. Er zijn smaragden gevonden in Egypte in de grafkamers van farao’s. In de oudheid werden er al sieraden, amuletten en kunstvoorwerpen van smaragd gemaakt.

Geneeskrachtige werking van smaragd

De geneeskracht van stenen is al jarenlang bekend. Schakel echter bij kleine of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Oogontsteking

De ogen wassen met smaragd water met katoenen doekjes. Er moeten steeds schone doekjes gebruikt worden om de ogen mee te deppen. Smaragd water kunt u maken door een smaragd een nacht in een glas water te leggen.

Hoofdpijn

De smaragd helpt goed tegen hoofdpijn. Leg een smaragd op de pijnlijke plek op uw hoofd.

Harmonie

De steen draagt bij aan harmonie (tevredenheid met uw leven, werk, omgeving)
Draag een ketting van smaragd op de huid.

Nare dromen en slapeloosheid

Wanneer u last heeft van nare dromen of slapeloosheid leg dan een smaragd onder uw hoofdkussen. De smaragd zorgt voor een goede nachtrust.

Evenwichtsstoornissen

Wanneer u last heeft van evenwichtsstoornissen kan een smaragd helpen uw klachten te verminderen. Draag een smaragd aan een ketting op de huid. Of een kralenketting van kleine steentjes smaragd.

De kleur

De smaragd is doorzichtig. De steen heeft een glasachtige glans en is heldergroen van kleur. De kleur bepaalt de waarde van de smaragd. Hoe dieper de kleur hoe meer de steen waard is. Bij een temperatuur boven de 700 graden Celsius verliest de smaragd zijn kleur

Vindplaatsen

De bekendste vindplaatsen van Smaragd zijn: Colombia, Brazilië, Afrika en Zambia. De smaragden uit Columbia zijn beroemd om hun mooie kleur. De stenen hebben een groene kleur met een lichtblauwe glans. Smaragden uit Afrika staan bekend om hun helderheid. De smaragden die in Brazilië gevonden worden hebben een geelgroene kleur. Andere vindplaatsen zijn: India, Pakistan, de Verenigde Staten, Australië en Griekenland.

Handelsvormen

Smaragden worden in geslepen vorm gebruikt in sieraden zoals kralenkettingen, hangers voor aan een ketting, armbanden, gezet in ringen, broches en oorbellen. De stenen worden ook gebruikt om op te leggen. Van smaragd worden siervoorwerpen gemaakt en gebruikt voor amuletten. Smaragden zijn zowel in de ruwe als in de geslepen vorm te koop. In sommige museumcollecties zijn bijzondere smaragden te zien. De verhalen gaan dat tussen Europa en Amerika vele smaragden op de zeebodem liggen. De smaragden zouden tussen de wrakken van de vergane schepen liggen.

Verzorging van de smaragd

De smaragd kan op verschillende manieren gereinigd en opgeladen worden. Enkele manieren om de steen te reinigen zijn:

 • In de aarde: om de steen te reinigen kunt u de steen 24 uur in de aarde stoppen.
 • Hematiet steentjes: u kunt de smaragd voor 24 uur in een bakje met hematietsteentjes leggen om de steen te reinigen.
 • Stromend water: Voor een korte reiniging kunt u de steen voor 5 minuten onder koud stromend water houden.

Manieren om de steen te laten opladen

Maanlicht: U kunt de smaragd 1 nacht in het maanlicht laten liggen. Dit mag bijvoorbeeld op de vensterbank achter glas.
Zonlicht: De steen kan ook opgeladen worden door zonlicht. De beste manier is om de steen niet in de felle zon te plaatsen. Doe dit in de vroege ochtend of in de late middag uren.
Bergkristal: Door de smaragd op een bergkristal te leggen wordt deze ook opgeladen. U kunt de steen ook in een schaaltje met bergkristal steentjes leggen.

Turkoois, de heilige en helende steen van de indianen

0

De turkoois wordt ook wel turquoise genoemd. Turkoois was de heilige steen van verschillende indianen stammen. Zij gebruikten de steen bij naderend onheil. In 1950 gebruikte de Nederlandse Spoorwegen de blauwgroene kleur van de steen voor de snelle reizigers treinen. Turkoois wordt gebruikt om de geneeskrachtige werking bijvoorbeeld bij reumatische aandoeningen. De steen wordt ook vaak gebruikt om sieraden van te maken zoals ringen, armbanden, kettingen, oorbellen en hangers. De blauwgroene kleur van de turkoois is erg populair.

Geschiedenis

Kruisvaarders leerden de steen kennen in Turkije en vernoemden hem daarnaar. Allang voor die tijd was de turkoois de heilige steen van de indianen. De indianen gebruikte de turkoois als magische steen tegen dreigend onheil. Zij verwerkten de steen vaak in hun kleding. Bij de Egyptenaren en Grieken tonen de grafgiften aan dat de steen al in de oudheid werd vereerd als beschermende steen. De Nederlandse Spoorwegen gebruikte in 1950 de blauwgroene kleur van de turkoois als kleur voor de snelle reizigerstreinen.

Geneeskrachtige werking

Reumatische aandoeningen

Er zijn vele vormen van reumatische aandoeningen. Onder reumatische aandoeningen wordt verstaan: alle aandoeningen en daarbij behorende klachten aan de spieren, pezen en gewrichten die gepaard gaan met pijn. Deze aandoeningen zorgen ook voor een bewegingsbeperking en zijn niet het gevolg van een verwonding of ander letsel. Wanneer u een turkoois samen met een barnsteen draagt bijvoorbeeld als ketting of armband op de blote huid. Kan dit uw reumatische pijn doen verzachten.

Jicht

Jicht is een ontsteking die gepaard gaat met veel pijn. Het komt meestal voor in de grote teen of voet. Een ketting van turkoois In combinatie met barnsteen. Kunnen de pijnklachten doen verzachten. Drink daarbij s ’morgens op de nuchtere maag diamant- of topaaswater. De steen moet minstens 12 uur in het water hebben gelegen.

Slijmvliezen

De eerste afweer linie voor ziekteverwerkers zijn de huid en de cellen die slijm produceren. In het menselijk lichaam zitten slijmvliezen op de volgende plaatsen: In de mond, neus, ogen, vagina en de urinewegen. Wanneer een ziekteverwekker uw lichaam binnendringt dan kunnen uw slijmvliezen geïrriteerd raken. Een turkoois gedragen op uw blote huid kan een kalmerende werking hebben op de slijmvliezen.

Maagklachten

Wanneer u maagklachten heeft kunt u last hebben van pijn in de bovenbuik, opboeren en brandend maagzuur. De klachten kunnen komen door medicijnen, roken of stress. Bovendien kunnen slechte eet-of drinkgewoonten ook een rol spelen. Wanneer u een slechte afsluiting van de maag naar de slokdarm of een maagzweer heeft kunnen deze klachten ook ontstaan.
Drink topaaswater ( water waar een turkoois 12 uur heeft ingelegen) bij brandend maagzuur of draag een turkoois aan een zilveren ketting op de blote huid bij overige maagklachten. Zie ook valkenoog bij maagklachten.

Ontstoken amandelen

Omdat de amandelen bacteriën en virussen opvangen en onschadelijk maken kunnen zij gaan ontsteken. Wanneer er veel van deze bacteriën en virussen in het lichaam komen kunnen de amandelen het soms niet meer aan. Dan raken de neus-of keelamandelen ontstoken. Wanneer u een turkoois, chalcedoon, sodaliet, aquamarijn, en blauwe topaas aan een ketting op de blote huid draagt kunt u de pijn van de ontsteking verzachten. U kunt de stenen ook combineren met een armband of als hanger aan een ketting.

Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Een voorbeeld van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen is: Soms vinden mensen het gemakkelijker om iets uit te stellen wat zij moeilijk vinden of het uiteindelijk helemaal niet te doen. Daar leren ze dus niets van. Dit kan aan een tekort van doorzettingsvermogen liggen of aan een tekort aan zelfvertrouwen. Een turkoois gedragen op de blote huid kan uw gevoel voor zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen versterken.

De geneeskracht van mineralen en edelstenen is al eeuwen lang bekend. Schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Kleur, vindplaats en toepassing

Kleur

De turkoois heeft een blauwgroene kleur.

Vindplaatsen

Turkoois wordt gevonden in Arizona, Mexico, Tibet, Birma, Israël en in Polen.

Toepassing

Turkoois wordt gebruikt voor de geneeskrachtige werking van de steen. De steen wordt gepolijst gebruikt als sieraad er worden er ringen, oorbellen, hangers, kettingen en broches van gemaakt. Door de sprekende kleur is het
een populaire steen.

Verzorging van de turkoois

Turkoois mag niet nat gereinigd worden de steen kan hierdoor aangetast worden. Ook te fel zonlicht is niet goed voor de steen. Om de turkoois te ontladen kunt u deze voor 24 uur in een schelp of bakje hematietsteentjes plaatsen. Het opladen van de steen kunt u doen door de turkoois een nacht in het maanlicht te leggen. Dit mag ook achter het glas.

Backpack tips – Auto kopen in Sydney

0

Als je in Australië aan het backpacken bent dan is het geweldig om over eigen vervoer te beschikken. In Sydney kun je op diverse manieren aan een goedkope auto komen om te kopen en later weer te verkopen. Dit kan echter wel een tijdrovend proces zijn. Hoe kun je het beste je auto kopen en waar moet je opletten?

Sydney

De wereldstad met het Opera House, Harbour Brigde en de backpackerswijk King’s Cross. Deze metropool is de grootste en oudste stad van het land en telt rond de 3.7 miljoen inwoners. Het is tevens de hoofdstad van de deelstaat New-South-Wales in Australië. Een goedkoop hostel is hier zo gevonden en het leeft er altijd op straat. Een auto kopen of verkopen kan binnen een week geregeld zijn, maar het vereist wel wat voorbereiding.

Waar moet je op letten tijdens het kopen?

Een aantal kleine punten waar je op kunt letten:

 • Neem de tijd en kijk rustig rond bij de auto
 • Kijk naar de buitenkant algemeen
 • Zitten er krassen, deuken of roestvlekken?
 • Kijk onder de motorkap of er teveel olie ziet (dit kan een lek zijn)
 • Is er zichtbaar schoongemaakt onder de motorkap
 • Maak een proefrit
 • Vering auto
 • Genoeg profiel onder de banden?
 • Hoe lang loopt de rego nog?
 • Laat de auto bij twijfel door een garage keuren!

Soorten auto’s

Onder de backpackers zijn een paar soorten auto’s enorm in trek. Denk goed na wat je zelf wilt hebben. De campervan: slapen in je busje en overdag rondtoeren door het land. De beste optie voor de rondreizende backpacker, maar duurder dan een personenauto en duurder in onderhoud. De personenauto: Je kunt hier eigenlijk niet in slapen (in ieder geval niet comfortabel), maar je bent wel goedkoop uit qua onderhoud. Ideaal om van hostel naar hostel te reizen of om een tent in mee te nemen en te gaan kamperen.

Auto kopen

Een auto kopen in Sydney lijkt makkelijk dan het is. Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan naar een auto. De drie belangrijkste zijn; Car Market, Folders en advertenties, rondlopen in de stad zelf. Hieronder volgt een duidelijke uitleg per soort.

Kings Cross Car Market

In de wijk Kings Cross (dé backpackerswijk) zit een automarkt waar je kunt kijken voor een auto. Vroeger hadden ze een grote garage, maar sinds 2007 zijn ze verhuisd naar een kleinere locatie. Ze zijn te vinden in de straat achter Victoria Street en te herkennen aan de reclameborden die buiten hangen. Hier worden auto’s van backpackers te koop gezet en vaak zit er ook een backpacker bij die de informatie kan verschaffen. Het is wel een klein beetje duurder dan op straat een auto kopen, maar er zit vaak een keuring bij inbegrepen. Dit is de meest zekere manier om een auto te kopen in Sydney.

 • (update: helaas lijkt deze autohandelaar gesloten in 2021)

Folders en advertenties

In de hostels die liggen in de wijk Kings Cross is er voldoende plek gereserveerd voor de advertenties (vaak op A4 formaat) van de campervans en andere backpacker voertuigen. Sommige hostels hebben er ook een apart boek voor liggen. Je kunt hier in rondbladeren en de verschillende auto’s vergelijken.


Rondlopen

In de stad zelf staan langs de weg letterlijk tientallen auto’s te koop. Soms zitten de eigenaren er de gehele dag bij om potentiële verkopers aan te spreken. Ben je op zoek naar een auto, maar het wil even niet lukken? Schep een luchtje en kijk rustig in het rond bij de diverse aanbieders langs de weg.

Wat zijn Bitcoincasino’s? Informatie & uitleg!

0
Bitcoincasino

Waar je vroeger in Nederland naar het Holland Casino moest voor een echte casino-ervaring, is dat tegenwoordig wel anders. Je bent niet meer afhankelijk van gokkast in de kroeg of een grote gokhal, in handen van de Nederlandse Staat. Tegenwoordig zijn er enorm veel plekken waar je online kan spelen. Deze bedrijven hebben geldige licenties, waardoor zij ook live spellen, zoals blackjack en roulette mogen aanbieden. Er is tegenwoordig zelfs een mogelijkheid voor gokwebsites om een Nederlandse licentie aan te vragen. Je moet natuurlijk wel geld overmaken als je online een gokje wilt wagen. Wist je dat dit tegenwoordig ook in crypto kan? Steeds meer casino’s accepteren Bitcoin (BTC) als betaalmiddel. De bonussen die je krijgt zijn vaak gigantisch in cryptocasino’s. In deze blog lees je hoe dit precies werkt!

Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin is de moeder der crypto’s. Het is de eerste werkende cryptovaluta dat in 2009 het levenslicht zag. Van de mysterieuze maker Satoshi Nakamoto ontbreekt nog steeds elk spoort. Bitcoin is een cryptovaluta waarvan alle transacties in een publiekelijk grootboek inzichtelijk zijn. Dit gedecentraliseerde grootboek wordt met een populair woord ook wel Blockchain genoemd. Er is een vaste hoeveelheid Bitcoin dat ooit op de markt komt, waardoor het een schaars iets is. Het is verder een betaalmiddel.

… en wat is een bitcoincasino?

Dit is een gokwebsite waarbij je kan betalen in BTC. Je maakt dus crypto over naar het casino en kan direct spelen in crypto. De uitbetaling werkt vaak ook middels cryptocurrency, al zijn er ook casino’s te vinden die een uitzondering op deze regel vormen. Gokken met bitcoins is enorm populair, waardoor er steeds meer gokwebsites komen die deze betaaleenheid accepteren.

Hoe vind je een goed casino dat BTC accepteert?

Aan de ene kant is het fijn als iets heel populair wordt en er steeds meer bedrijven zich in een bepaalde markt mengen. Aan de andere kant is dit niet zo fijn. Als ergens heel veel geld in omgaat, zijn er ook altijd oplichters die hier een slaatje uit willen slaan. Het is daarom erg belangrijk dat je een goed en betrouwbaar casino vindt, voordat je er geld naar overmaakt. Helemaal in de vrij nieuwe bitcoinwereld wil je er echt zeker van zijn dat je een goed casino zoekt! Dit kan bijvoorbeeld via Bitcoincasino.nl.

Het huis veilig voor een tweeling maken

0

Wanneer baby’s de leeftijd krijgen dat zij gaan kruipen, breekt er voor ouders een drukke tijd aan. Bij tweelingen kom je vaak ogen en handen tekort. Er zijn ouders van tweelingen die dit zelfs de zwaarste tijd vinden. Je hebt namelijk twee kinderen in de gaten te houden. Regelmatig zoekt een tweeling elkaars gezelschap op. Er zijn echter ook momenten dat ze allebei apart van elkaar gaan ontdekken wat er zoal te doen is in huis. Ouders van tweelingen blijven over het algemeen langer gebruik maken van de box. Maar er breekt toch een tijd aan dat de tweeling over de vloer gaat kruipen. Belangrijk is dat je de woning dan kind veilig gemaakt hebt

Kruipen en onderzoeken

Wanneer de tijd aangebroken is dat kinderen gaan kruipen en op onderzoek uitgaan is het vaak gedaan met de rust in huis. Kinderen gaan op ontdekkingsreis door het huis. Kunnen bloemen uit vazen trekken, proeven hoe de aarde uit de bloempotten smaakt en allerlei andere dingen omver trekken en in de mond steken. Niet alle kinderen zijn zo ondernemend zij zijn wel nieuws gierig maar kijken eerst alles af. Het op onderzoek gaan hoort bij het groter worden. Het is in deze periode belangrijk dat het huis kind veilig is gemaakt.

Het huis kindvriendelijk maken

Als je erg gehecht bent aan je “mooie” spullen in huis hoef je deze niet allemaal achter slot en grendel te zetten. Je kunt de spullen tijdelijk hoger neerzetten op een plaats waar het kind niet bij kan. Onderin een kast kun je bijvoorbeeld het speelgoed van een kind inzetten. Je kunt er ook spullen in zetten wat tegen kinderhandjes bestand is. Jonge kinderen hebben er nog geen besef van dat er iets kapot kan gaan. Zij hebben dan ook geen idee dat als je vaak aan de knoppen van de radio blijft draaien dit stuk kan gaan. Een kind beleeft plezier aan het draaien van de knop. Wanneer je steeds boos wordt op je kind heeft dat geen nut. Je kunt het steeds weer verbieden maar uiteindelijk wordt je daar zelf gefrustreerd van. Terwijl je kind het nog steeds leuk vind om het te doen. Je kunt je kind ergens mee afleiden of een ander speelgoed aanbieden.

Tweelingveilig

Natuurlijk zijn er ook rustige tweelingen die wat meer afwachtend zijn. Maar regelmatig kom je ogen en handen tekort wanneer je tweeling eenmaal gaat kruipen. Een tweeling gaat meestal samen op ontdekking uit. Soms gaan ze ieder een kant op. Er zijn ouders die hun hele huis tweelingveilig maken. Dit heeft zijn voor en nadelen. Wanneer alle “kostbare “spullen weggehaald worden voor de kinderen duurt het lang voordat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wanneer je de spullen laat staan zal je eind van de dag moe zijn van het waarschuwen. Het voordeel is dat de kinderen leren dat zij niet overal aan mogen komen. Wat er in huis aangepast moet worden is afhankelijk van het karakter van de kinderen. Wanneer de tweeling wat ouder is kunnen zij tijdens de periode dat zij gaan staan en lopen per ongeluk wel eens het andere kind omver duwen. Over het algemeen blijven tweeling kinderen wat langer in de box wat best begrijpelijk is. Maar er komt een dag dat zij samen op ontdekking door de woning gaan.

Hekjes

Met een hekje kun je de deur naar je keuken tijdens het koken tijdelijk afzetten. In een keuken is namelijk van alles te beleven voor een klein kind. Hekjes kunnen ook gebruikt worden om de trap boven en beneden af te zetten. Handig zolang kinderen nog niet zelfstandig kunnen traplopen. Er zijn verschillende soorten hekjes te koop. Sommige kun je bevestigen door middel van schroeven. Er bestaan ook hekjes die je tussen twee deurposten kunt klemmen. De hekjes zijn in verschillende materialen verkrijgbaar zoals in hout, metaal en staal.

Stopcontactbeveiliging

In alle ruimtes van uw huis is het goed om stopcontactbeveiliging te bevestigen. Kinderen kunnen tijdens het spelen allerlei dingen in het stopcontact stoppen. Wanneer er veiligheid plaatjes in het stopcontact zitten is dat voor de meeste jonge kinderen niet mogelijk om ze open te draaien.

Hoekbeschermers

Op sommige meubels kunnen scherpe hoeken zitten waar uw kind zich aan kan gaan bezeren. Door hoekbeschermers te plaatsen op meubelen en alle voorwerpen waar scherpe hoeken aan zitten. Kunt u het uzelf en uw kind veel makkelijker maken. Uw kind kan dan spelen zonder dat je als ouders je druk om hoeft te maken.

Raambeveiliging

Met raam beveiliging kunt u een raam eventueel op een kiertje zetten. U kunt het raam vast zetten zodat uw kind er niet door heen kan klauteren. Vooral op warme dagen kan dit prettig zijn.

Veiligheidshaakje

Om de (keuken)kastjes en lades veilig te maken voor jonge kinderen zijn er veiligheidshaakjes te koop. Dit haakje kan aan de binnenkant van een kastje of lade bevestigd worden. Om het kastje of lade te openen duw je met je vinger het haakje weg en kan de lade of het kastje geopend worden.

Bergkristal, een zuiverende steen

0

Al sinds de oudheid staat het bergkristal bekend om zijn krachtige en geneeskrachtige werking. De kleur van bergkristal is helder tot wit doorzichtig. De steen wordt ingezet bij kleine bloedingen, huidkwalen, zweetvoeten, brandblaren, overdadige transpiratie en nog vele andere kwalen. Het bergkristal wordt gepolijst of geslepen verwerkt in sieraden zoals oorbellen, kettingen en armbanden. In de geslepen vorm wordt het bergkristal ook voor pendels gebruikt. In de onbewerkte vorm kan het bergkristal in een vertrek worden neergezet om daar de energie zuiver te houden en positieve energie in die ruimte toe te voegen. Vele andere edelstenen kunnen opgeladen worden door ze op een groepje (cluster) bergkristal te plaatsen

Geschiedenis

De naam bergkristal is afgeleid van het Griekse woord `krystallos` wat helder ijs betekent. In de oudheid en zelfs nog ver in de middeleeuwen werd er gedacht dat bergkristal namelijk versteend ijs was. In de Romeinse tijd was een bergkristal een krachtig amulet voor reizigers. Het bergkristal zou hen beschermen tegen ziekten en bevriezing. Ook het sabbelen op een bergkristal hielp goed tegen de dorst. Omdat het bergkristal overal ter wereld gevonden kan worden zijn er veel verhalen en legendes rond het bergkristal. Romeinse keizers dronken hun wijn uit bokalen gemaakt van bergkristal. Zij geloofden dat bergkristal hen zou behoeden voor vergiftiging en het is bekend dat bergkristal verkleurde bij de toen bekende giffen. De Romeinen geloofden ook dat er goden in het bergkristal woonden die hun wijsheid, moed en trouw in de liefde bracht. In Tibet wordt bergkristal al eeuwen verwerkt in geneeskrachtige instrumenten. De indianen legden de steen bij een pasgeboren baby om hun kind te beschermen tegen al het boze in de wereld.

Geneeskrachtige werking van het bergkristal

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij ernstige of lichte klachten altijd medische hulp in.
Bergkristal is een steen met een enorme geneeskrachtige werking die het zelf genezend vermogen van ons lichaam versterkt. De volgende helende werkingen van de steen bergkristal zijn het bekendst:

Bloedingen

Wanneer de steen opgelegd wordt helpt het om kleine bloedingen te stelpen.

Brandblaren

Door de koelte van het bergkristal verminderen de brandblaren wanneer u de steen rechtstreeks op de blaar legt.

Ogen

Bergkristal versterkt het zien bij groene en grijze staar. Leg de steen minstens driemaal per dag op uw ogen.

Rust

Draag het bergkristal op uw huid. Dit zorgt voor rust op hectische momenten.

Misselijkheid, reisziekte, zeeziekte en evenwichtsstoornissen

Draag het bergkristal op uw huid aan een kettinkje of bevestig de steen met een hechtpleister op uw huid.

Bergkristal bestaat uit zuiver siliciumdioxide

De cellen van al onze weefsels bevatten de stof siliciumdioxide. Deze stof komt vooral in huid, haar, botten, tanden en nagels voor.

Aura

Bergkristal heeft een zuiverende en reinigende werking op de aura. Een aura is een energieveld waarmee ieder mens en ieder levend wezen mee omgeven is. Het bergkristal dient wel op de huid gedragen te worden of dienen voor langere tijd in de hand vastgehouden te worden. Draag het bergkristal niet langer dan twee weken achter elkaar. Omdat de steen werkt op de aura helpt het ook bij de volgende klachten:

 • huidkwalen
 • puistjes
 • kleine wondjes
 • eczeem
 • afbrokkelende nagels
 • bros haar
 • dof haar
 • overdadige transpiratie
 • zweetvoeten

Bergkristalgroepen

Deze vorm van bergkristal is geschikt om vertrekken te zuiveren en de harmonie in deze ruimten te herstellen. Ook werken deze kristallen om de energie zuiver te houden in vertrekken waarin veel zieke mensen door positieve energie toe te voegen.

Kleur, handelsvormen en vindplaatsen

Het bergkristal is helder tot wit en doorzichtig van kleur en heeft een glasachtige glans. Een kleine geslepen kristal kan worden gebruikt als pendel. Kleine stukjes bergkristal worden gebruikt om in de hand vast te houden, om te polijsten of om als sieraad te slijpen. Kleine en grotere groepen bergkristal worden vooral gebruikt om neer te zetten. Het bergkristal wordt in veel landen gevonden, maar de bekendste plaatsen zijn India en Sri Lanka. Bergkristallen worden ook gevonden in Kenia, Madagaskar, Brazilië, Bahia en Frans-Guyana. In de VS komt bergkristal voor in pegamieten, een stollingsgesteente dat bestaat uit zeer grote kristallen van meer dan 2,5 cm groot. In Zwitserland is een bergkristal gevonden van 135kg. In Oostenrijk werd in 1965 in een holte een kristal gevonden van bijna 1000kg. Bergkristallen komen daarnaast ook in mindere mate voor in Duitsland, Tsjechië, Polen en Frankrijk.

Toepassing en verzorging van bergkristal

Wanneer u een bergkristal wilt ontladen kunt u de steen enkele minuten onder een lauwwarme kraan houden. Een ketting van bergkristal kunt u s ‘nachts in een schaaltje met droge getrommelde hematieten leggen om deze te ontladen.
Zowel de steen als de ketting kunt u het best opladen in de volle zon.

Geneeskrachtige edelstenen voor honden

0

Bekend is dat edelstenen mensen kunnen helpen dankzij hun geneeskrachtige werking. Minder bekend is dat edelstenen ook ingezet kunnen worden tegen hondenkwaaltjes. De stenen kunnen bijvoorbeeld aan de halsband van de hond bevestigd worden. Omdat honden gevoeliger zijn dan mensen voor de werking van deze stenen mag u de hond er maar een tegelijk laten dragen. Edelstenen kunnen onder andere ingezet worden bij: gespannenheid, huidproblemen, overactiviteit, lusteloosheid, lage bloeddruk, minder uithoudingsvermogen en bij angst. In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw hond te hangen kunt u uw viervoeter ook edelsteenwater laten drinken.

De hond

De meeste honden worden als gezelschapsdier gehouden. De laatste 200 jaar zijn mensen gericht met honden gaan fokken. Daardoor zijn er veel hondenrassen bij gekomen. Sommige honden hebben hangoren waardoor zij minder goed geluiden horen dan honden met rechtopstaande oren. Het reukvermogen wil ook wel eens verschillen hoe langer de snuit is, des te beter kunnen deze honden ruiken. Een goed voorbeeld is de bloedhond die goed is in het volgen van sporen. Er kan een groot verschil zijn tussen de rassen wat de gezondheid betreft. Zo kan het ene hondenras vatbaarder zijn voor bepaalde kwaaltjes dan het andere.

Edelstenen voor de hond

Als u edelstenen wilt gebruiken voor de hond mag u maar een steen tegelijk laten dragen. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor de werking van edelstenen. Het is dan ook goed om de hond in de gaten te houden wanneer u de steen heeft omgedaan. Het kan zijn dat de werking van de edelsteen te sterk is voor uw hond.

Gespannen honden

Stress bij honden kan ontstaan als een situatie niet voorspelbaar voor hen is. Een hond kan zich niet veilig gaan voelen in zo een situatie. Ook als de baas verdrietig of boos is kan een hond gestrest worden. Door een amethist aan de halsriem van uw hond te bevestigen kan een gespannen hond rustiger worden.

Huidproblemen

Sommige honden kunnen last hebben van huidproblemen. De hond gaat dan likken, krabben en bijten in zijn vacht omdat de aangedane plek jeukt. Uw hond kan ook last hebben van een schilferige huid en erg verharen. Door een aventurijn aan de halsband te bevestigen kan de edelsteen de klachten doen verzachten.

Overactiviteit

Overactieve honden lijken bijna niet te slapen. Ze zijn constant alert en reageren op alle geluiden en bewegingen. Soms gaan ze aandacht trekken door iets te vernielen. Er zijn ook honden die gaan piepen of blaffen. Overactieve honden zijn vaak intelligente honden die meer uitdaging en beweging nodig hebben. Een toermalijn bevestigd aan de halsband van uw hond kan uw hond wat rust geven.

Uithoudingsvermogen

Een oudere hond heeft vaak minder uithoudingsvermogen. Dit hoort bij de ouderdomsproblemen. Ook door overgewicht kunnen honden minder uithoudingsvermogen hebben. Een citrien aan de halsband bevestigd geeft uw hond meer uithoudingsvermogen.

Lusteloze honden

Oudere honden maar ook honden die ziek zijn geweest en herstellende zijn kunnen zich wat lustelozer gaan gedragen. Een bergkristal bevestigd aan de halsband kan er voor zorgen dat de hond weer wat vitaler wordt.

Te lage bloeddruk

Te lage bloeddruk kan vooral bij honden met hartproblemen sloomheid, en flauwtes geven. Een carneool gedragen aan de halsband kan de bloeddruk van de hond wat stabiliseren.

Angstige honden

Honden die niet goed behandeld zijn kunnen onzeker en angstig zijn. Sommige honden zijn bang voor onweer, vuurwerk of andere harde geluiden. Door een zwarte toermalijn aan de halsband van de hond bevestigen kan dat er voor zorgen dat de hond zich minder angstig voelt.

Edelsteen drinkwater voor de hond

In plaats van een edelsteen aan de halsband van uw viervoeter kunt u uw hond edelsteenwater geven. Wanneer u een edelsteen in de ruwe vorm in een kan met water doet geeft de steen energie af. Laat de steen minimaal 24 uur in het water liggen. Iedere steen heeft zijn eigen energie dus kies voor de steen die u hond op dat moment nodig heeft. U kunt het water (zonder steen) in de drinkbak van uw hond gieten.

De geneeskrachtige werking van edelstenen is al vele eeuwen bekend. Ook het gebruik van edelstenen bij honden. Raadpleeg echter bij matige of ernstige klachten altijd een dierenarts.